„Affidea Lietuva“ vadovas: Šiauliuose ir Panevėžyje duris atvėrė mūsų poliklinikos

Ringailė Gvildė
2021-10-07
„Affidea Lietuva“ plečia teikiamų paslaugų spektrą Šiauliuose ir Panevėžyje. Investicijos į paslaugų plėtrą Šiaurės Lietuvoje siekia 6 mln. eurų. „Affidea Lietuva“ direktorius Vitalijus Orlovas teigia, jog naujos klinikos, kuriose veiks ir „Endemik“ medicinos centrai, Panevėžyje bei Šiauliuose pasižymi itin plačiu atliekamų medicininių paslaugų spektru: nuo šeimos medicinos, gydytojų specialistų iki skiepų, laboratorinių bei diagnostinių tyrimų. Tad jas drąsiai galima vadinti poliklinikomis.
„Affidea Lietuva“ vadovas: Šiauliuose ir Panevėžyje duris atvėrė mūsų poliklinikos
„Šiandienos klinikos atidarymas man yra geriausias simbolis, kad ne tik ekonominė plėtra, bet ir švari aplinka, patogios sąlygos žmonėms gyventi, gauti paslaugas, ateina ir į tuos miestus, kurie šiek tiek nutolę nuo sostinės“, – teigė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Nuotr. iš kairės: „Affidea Lietuva“ direktorius Vitalijus Orlovas, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, „Affidea Lietuva“ Šiaurės Lietuvos regiono vadovė Rita Bružienė ir Šiaulių meras Artūras Visockas.

Faktas
„Affidea Lietuva“ yra pirmaujanti diagnostinio vaizdinimo ir ambulatorinių paslaugų teikėja Lietuvoje, turinti 27 sveikatos priežiūros centrus, kuriuose dirba beveik 750 savo srities profesionalų, ir kasmet aptarnaujanti beveik 300 tūkst. pacientų.

 
Pagal pacientų poreikius
Sveikatos priežiūros paslaugas teikianti „Affidea Lietuva“ įmonių grupė, kuriai priklauso ir „Endemik“ medicinos centrų tinklas, atidarė naujas klinikas Panevėžyje ir Šiauliuose. Pasak „Affidea Lietuva“ direktoriaus Vitalijaus Orlovo, naujai įsteigtos klinikos didins asmens sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą bei gerins jų kokybę. „Kokybiškų sveikatos paslaugų prieinamumas visuomet buvo gyvybiškai svarbus, o nesitraukiančios pandemijos akivaizdoje jis tapo dar svarbesnis“, – sako jis.
 

„Affidea Lietuva“ veiklą pradėjo nuo diagnostikos, tad, pasak vadovo, visuomet žinojo, koks didžiausias įvairių tyrimų pagal sritis poreikis ir dažnu atveju tai koreliavo su paslaugų tame regione teikimu. „Prieš atverdami naujų klinikų duris atliekame analizę, apklausiame pacientus ir žiūrime, kokių paslaugų poreikis didžiausias. Taip pat pasitikriname, kokios yra eilės valstybinėse sveikatos priežiūros įstaigose tam tikroms paslaugoms gauti pagal teritoriją, pagal tai, kiek kokių paslaugų apmokėjimo dengia teritorinės ligonių kasos. Tad naujųjų klinikų paslaugų tinklas, programos, tyrimai orientuoti į pacientų poreikius visuose miestuose, kuriuose atidaromi centrai. Mums itin svarbu atliepti pacientų lūkesčius. Drąsiai galima sakyti, jog Šiauliuose ir Panevėžyje duris atvėrė mūsų poliklinikos, nes jose galime pasiūlyti tiek pirminio lygmens sveikatos priežiūros paslaugas, tiek laboratorinius tyrimus bei diagnostiką ir net dvidešimt specializacijų gydytojų konsultantų“, – pasakoja V.Orlovas. 
 
Modernios klinikos pacientus pasitiks gausi medikų komanda: šeimos medicinos gydytojai, ortopedai traumatologai, radiologai, echoskopuotojai, hematologai, dermatovenerologai, neurologai, chirurgai, akušeriai ginekologai, endokrinologai, alergologai, LOR gydytojai, reumatologai bei kineziterapeutai.
 
Šiaulių bei Panevėžio „Affidea Lietuva“ klinikose bus teikiami ir laboratoriniai tyrimai, įskaitant ir susijusius su COVID-19; taip pat prieinami modernia įranga atliekami tyrimai: magnetinio rezonanso, kompiuterinės tomografijos, rentgenografijos tyrimai.


 
Bendradarbiaus su ligoninėmis
Įsismarkavus pandemijai ir valstybinėms sveikatos priežiūros įstaigoms vis daugiau dėmesio skiriant užsikrėtusiųjų COIVID-19 gydymui, nukenčia, yra uždaromas arba mažinamas planinių sveikatos priežiūros paslaugų teikimas. Tad privačios klinikos neretai tampa išsigelbėjimu pacientams, kurie neturi prabangos laukti, kol pandemija baigsis.
„Tos paslaugos, kurių valstybinėse sveikatos priežiūros įstaigose tenka ilgai laukti eilėje, tampa populiariausios mūsų komercinių pacientų prioritetų grupėje“, – pastebi V.Orlovas.
 
COVID-19 parodė, jog tiek viešosios, tiek privačios sveikatos priežiūros įstaigos viena kitą papildo ir yra nacionalinės sveikatos sistemos dalis. Sinergija tarp privataus ir viešojo sektoriaus yra naudinga abiem pusėms. Takoskyra dažnu atveju politikų piešiama ne visada teigiamai, tačiau, pasak V.Orlovo, sveikatos priežiūros įstaigos tarpusavyje visuomet susitaria ir randa bendrus sprendimus.
 

„Alytuje kliniką pandemijos įkarštyje atidavėme naudoti kaip karščiavimo kliniką, nes ten teikiamos ir rentgenografijos paslaugos, ir kiti patogumai. Mūsų klinika atliko socialinę funkciją. Tad privačios klinikos atsiradimas nė kiek netrukdo viešosios gydymo įstaigos darbui, net atvirkščiai – padeda. Respublikinės Panevėžio ar Šiaulių ligoninės užsiima sudėtingomis operacijomis, politraumomis ir panašiai, mes – „Affidea Lietuva“ – prisidedame prie ambulatorinių sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumo didinimo. O tai ir yra sveikatos sistemos prioritetas Lietuvoje“, – įsitikinęs direktorius.
 
Pandemija atnešė sąmoningumo
„Žmonės pradeda labiau rūpintis sveikata ir supranta, kad būtent ji yra tikrasis turtas. Pandeminė aplinka parodė, jog sveikata reikia rūpintis visada, o ne tik tuomet, kai ji sušlubuoja. Žinote, jeigu jau taip nutiko, gydykime, bet prisižiūrint nuolat to galbūt buvo galima išvengti“, – įsitikinęs V.Orlovas.
 
„Affidea Lietuva“ klinikose, pasak vadovo, vis labiau populiarėja plataus ištyrimo programos vyrams, moterims, kuriose daug prevencinių tyrimų, ištyrimo programos persirgusiems COVID-19. Šias programas dažniau renkasi tie, kurie žino, jog tam tikra liga jų giminėje yra genetiškai paveldima, ir nori kuo anksčiau išsitirti, pasitikrinti sveikatos būklę.
 

„Matau, kad sąmoningumas sveikatos klausimais visuomenėje tikrai auga. Kad dar labiau jį ugdytume ir skatintume savalaikę prevenciją, turime mobiliąją aplikaciją PREVENTO, kurią parsisiuntęs pacientas gali matyti, kokie tyrimai, prevencinės programos jam būtų aktualiausios pagal amžiaus grupes, įpročius, svorį bei kitus parametrus. Manau, kad žmonės, skiriantys pakankamai dėmesio sveikatos profilaktikai, gerokai nutolina gydymo reikiamybę“, – pasakoja „Affidea Lietuva“ direktorius.


 
Įvertino merai ir Seimo pirmininkė
Panevėžio miesto atidarymo renginyje lankėsi Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas, kuris akcentavo kokybiškų, sveikatos konsultacijų paslaugų svarbą mažesniuose Lietuvos miestuose.
„Ko gero nesuklysiu pasakydamas, kad šiandien čia atidarome moderniausią kliniką ne tik Panevėžyje, bet ir regione. Kokybiškų, sveikatos konsultacijų paslaugų nepaprastai reikia ne tik Panevėžyje, bet ir kituose šalies miestuose. Sveikindamas jūsų komandą, visą „Affidea“ bendruomenę su atidarymu noriu palinkėti sėkmingo darbo ir žinoma, kad šį darbą vainikuotų nuoširdžios bei pelnytos klientų padėkos šypsenos“, – sakė R.M.Račkauskas. 
 
Šiaulių klinikos atidarymo šventėje dalyvavo Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Anot jos, naujoji klinika Šiauliuose prisidės prie dar patogesnių gyventojų gyvenimo sąlygų.
„Regionų stiprinimas, harmoninga savivaldos plėtra, savarankiškumas yra vieni politinių tikslų, kuriuos išsikėlė ši valdančioji dauguma, tačiau vien tik memorandumų, pasirašytų rezoliucijų, susitarimų tikrai nepakanka. Šiandienos klinikos atidarymas man yra geriausias simbolis, kad didelės investicijos ateina į regionus ir kad ne tik ekonominė plėtra, bet ir švari aplinka, patogios sąlygos žmonėms gyventi, gauti paslaugas, ateina ir į tuos miestus, kurie šiek tiek nutolę nuo sostinės“, – teigė Seimo pirmininkė.
 
Modernios klinikos atidarymo svarbą Šiaulių mieste akcentavo ir Šiaulių miesto meras Artūras Visockas: „Tegul šios investicijos, kurios atvyksta į sveikatos priežiūrą, būna subalansuotos tiek bendravimo, tiek ir bendradarbiavimo prasme, nes tik tokiu būdu, bendradarbiaujant ligoninei, poliklinikoms, privačiam verslui, pacientas gali surasti patį geriausią kelią. Linkiu sėkmės šiam verslui, nes nuo jo sėkmės priklauso ir Šiaulių miesto gyventojų sėkmė.“
 
lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Demencija sergantys žmonės tapo aktoriais

    Demencija sergantys žmonės tapo aktoriais

    Organizacijos „Raudonos nosys Gydytojai klounai“ aktoriai sukūrė varjetė spektaklį „Saliono kabaretas“, ku...
    Ne­ap­si­ken­tė li­gų: te­ko bėg­ti į Is­pa­ni­ją

    Ne­ap­si­ken­tė li­gų: te­ko bėg­ti į Is­pa­ni­ją

    Va­sa­ra vai­kams – sma­giau­sias šėl­smo me­tas. Ta­čiau sep­ty­ne­rių J...

    Budinti vaistinė


    Mobiliosios vaistinės: pseudo priemonė ar naudinga iniciatyva?

    Mobiliosios vaistinės: pseudo priemonė ar naudinga iniciatyva?

    Apie tai, kad gyventojams yra sudėtinga atvykti įsigyti vaistų, yra kalbama ne vienerius metus. Vienas pasiūlymų – mobiliųjų...
    Nėra paso – nebus ir vaistų

    Nėra paso – nebus ir vaistų

    Vaistininkai ir Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena: pacientai įsigyti receptuose išrašytus vaistus ir kompensuoja...

    razinka


    Sveika šeima


    Implantams – reikalavimai, tamponams – jokių?

    Naujas tyrimas atskleidė, kad tamponuose yra toksiškų metalų, įskaitant šviną ir chromą, tad milijonai moterų galimai patyrė neigiamą poveikį sveikatai. Lietuvos akušeriai ginekologai teigia nusivylę tiek gamintojais, tiek šalies institucijų darbu: „Įvairiausiems dantų implantams taikomi tam tikri re...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    Tyrėjai: sapnas, galintis virsti realybe

    Kolumbijos universiteto mokslininkai testuoja vaistą, kuris, remiantis ankstyvaisiais tyrimais, gali pratęsti moterų vaisingumą penkeriais metais ir padėti joms gyventi ilgiau bei sveikiau. „Kiaušidžių senėjimas yra pagrindinis moterų senėjimo veiksnys. Šio tyrimo rezultatai – pirmieji žmonijos istorijoje &n...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Ko­lek­ty­vi­nis pro­tas ar ban­dos jaus­mas?
    Henrikas Vaitiekūnas Ko­lek­ty­vi­nis pro­tas ar ban­dos jaus­mas?
    Nesisteminis revizionizmas
    Henrikas Vaitiekūnas Nesisteminis revizionizmas
    Pseudomokslas apie makalienę
    Henrikas Vaitiekūnas Pseudomokslas apie makalienę

    Naujas numeris