VRK panaikino buvusios Nacionalinio kraujo centro vadovės neliečiamybę

Milena Andrukaitytė, BNS
2020-09-17
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) panaikino piktnaudžiavimu įtariamos buvusios Nacionalinio kraujo centro vadovės Joanos Bikulčienės teisinę neliečiamybę, tačiau neleido jos suimti.
VRK panaikino buvusios Nacionalinio kraujo centro vadovės neliečiamybę
J.Bikulčienė

Partijos „Lietuva – visų“ kandidatė Seimo rinkimuose J.Bikulčienė yra įtariama piktnaudžiavimu vadinamoje kraujo byloje. Prokuratūra prašė leisti kandidatę patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti laisvę.

Pasak prokuratūros, ji galėjo susitarti su privačios bendrovės, veikiančios asmens sveikatos priežiūros, vaistinių žaliavų surinkimo ir vaistinių preparatų gamybos, farmacijos prekių platinimo srityse, akcininku, kad bendrovei būtų sudarytos išimtinės sąlygos veikti savo veiklos srityje.
J.Bikulčienė prašė komisijos naikinti jos teisinį imunitetą, tik ne pilna prokuratūros pageidaujama atimti – leisti traukti baudžiamojon atsakomybėn, bet ne suimti. Tokį sprendimą komisija priėmė septyniais balsais „už“.
 
„Dėl neliečiamybės panaikinimo aš ne tik neprieštarauju, bet noriu, kad mane leistumėte patraukti baudžiamojon atsakomybėn, kadangi ikiteisminis tyrimas yra ta pilkoji zona, kur įtariamasis neturi jokių teisių. Labai gerai, kad jis baigtas, nes bent turėsiu galimybę gintis“, – sakė J.Bikulčienė.
Prokuratūra rugsėjį pranešė baigusi buvusios Nacionalinio kraujo centro vadovės piktnaudžiavimo bylos tyrimą. J.Biulčienė joje įtariama piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, o verslininkas Antanas Petrošius – padėjimu piktnaudžiauti.
 
Pasak prokuratūros, baigus ikiteisminį tyrimą, įtariamieji ir jų gynėjai turi teisę susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga ir pateikti prašymus jį papildyti.
J.Bikulčienė po įtarimų korupcija 2018 metų balandį pasitraukė iš Nacionalinio kraujo centro vadovės pareigų. Ji įtarimus neigė.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

    G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

    „Šeimos medicina mane sužavėjo pacientų įvairove, galimybe dalyvauti paciento diagnostikoje ir ilgalaikiame stebėjime...
    V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

    V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

    Ab­do­mi­na­li­nės chi­rur­gi­jos gy­dy­to­ja Vik­to­ri­ja Žu­kaus­...

    Budinti vaistinė


    Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

    Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

    „Kompensavimo sistema ir sąlygos pacientams laiku įsigyti reikalingų vaistų turėtų būti gerinamos“, – Seimo Svei...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Automobilius gatvėse stabdys ir aplinkosaugininkai

    Senas taršių automobilių parkas ir didelė miestų tarša Aplinkos ministeriją privertė griebtis pokyčių – sustiprinti aplinkosaugininkų įgaliojimai transporto priemonių taršos srityje. Netrukus keliuose vairuotojus stabdys ne tik policija, bet ir aplinkos apsaugos pareigūnai. Saugaus eismo ekspertai iniciatyv...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    JK – mirtinai pavojingo kraujo skandalas

    Artėja didžiausio Jungtinės Karalystės sveikatos sektoriaus istorijoje skandalo atomazga. Praėjusio amžiaus 8 ir 9 deš. šalyje plačiai naudoti užkrėsti kraujo preparatai iš JAV. Gegužės viduryje žadama paskelbti tyrimo rezultatus. Jau dabar aiškėja, kad užkrėstas kraujas buvo naudojamas sąmoningai. Apie ta...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Ir turtuoliai verkia
    Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
    Kas po devintu prakaitu slypi?
    Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?
    Pavėlavęs perspaudų rinkinys
    Henrikas Vaitiekūnas Pavėlavęs perspaudų rinkinys

    Naujas numeris