Užsikrėtus šeimos gydytojui, šeštadienį nedirbs Santaros klinikų Šeimos medicinos centras

Milena Andrukaitytė, BNS
2020-03-21
Koronavirusu užsikrėtęs šeimos gydytojas dirba Santaros klinikų Šeimos medicinos centre, šis centras šeštadienį uždaromas.
Užsikrėtus šeimos gydytojui, šeštadienį nedirbs Santaros klinikų Šeimos medicinos centras

Kaip pranešė Santaros klinikos, yra sudaryti su užsikrėtusiu mediku tiesioginį kontaktą turėjusių kolegų sąrašai, su jais susiekiama. Šeštadienį jie bus kviečiami į ligoninę, kur jiems bus paimti pasėliai tyrimui.
Siekiant užtikrinti Šeimos medicinos centro pacientų saugumą, šeštadienį centras nedirbs. Dėl skubos pagalbos centrui priklausantys pacientai bus priimami Santaros klinikų Priėmimo-skubios pagalbos skyriuje.

Lietuvoje penktadienį nustatyta 14 naujų koronaviruso atvejų, vienas jų nustatytas Santaros klinikų gydytojui, du – Ignalinos medikams.
Santaros klinikose dirbantis medikas, kuriam patvirtintas teigiamas rezultatas, nekeliavo, jo atvejis – klasterinis.
 
Kaip BNS sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Justina Petravičienė, šiuo metu epidemiologai aiškinasi, kaip jis galėjo užsikrėsti.
„Ką tik gauti duomenys, vyksta epidemiologinis tyrimas, specialistai jį atliks ir tada galėsime pasakyti. Kol kas nėra žinoma, specialistai turi išsiaiškinti, ar jo artimoj aplinkoj kas nors buvo išvykę, šie duomenys nėra žinomi“, – teigė SAM atstovė.
Užsikrėtęs medikas paguldytas į Santaros klinikas.

Iš 14-kos penktadienį nustatytų naujų koronaviruso infekcijos atvejų, dar du – medikai iš Ignalinos, BNS penktadienio vakarą patvirtino Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). 
Jie dirba pirminės sveikatos priežiūros medicinos centruose. Minėti medikai – grįžę iš Dominikos per Suomiją, jie gydomi Santaros klinikose.
Iš viso šalyje jau nustatyti 63 ligos atvejai, skelbia Sveikatos apsaugos ministerija.
 
Tarp 14 naujai nustatytų yra ir dar vienas klasterinis atvejis – asmuo, užsikrėtęs nuo artimojo, jis  gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje. 
Devyni naujausi nustatyti atvejai yra įvežtiniai, trys atvejai nustatyti mobiliuosiuose punktuose, dėl jų aiškinamasi.
Per Lenkiją, Čekiją, Prancūziją keliavęs asmuo šiuo metu yra Kauno klinikinėje ligoninėje. Asmuo, iš Šveicarijos grįžęs per Belgiją, – Santaros klinikose, asmuo, atvykęs iš Karibų per Nyderlandus, Vokietiją, – Santaros klinikose, du asmenys, grįžę iš Dominikos per Suomiją – Santaros klinikose, iš Nyderlandų per Ispaniją, – Santaros klinikose, iš Didžiosios Britanijos atvykęs asmuo, – Santaros klinikose, iš Norvegijos grįžęs asmuo – Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, grįžęs iš Meksikos – Klaipėdos universitetinėje ligoninėje.
Su asmenimis, kurių ėminiai paimti mobiliuosiuose punktuose, susisiekta, instruktuota, kaip elgtis, kaip jie bus pristatomi į gydymo įstaigas.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris