Plaukų šalinimas lazeriu – odą tausojantis pasirinkimas

www.lsveikata.lt
2022-07-04
Plaukelių šalinimas daugeliui moterų yra pabodusi ir varginanti grožio rutinos dalis. Skin Olympus lazerinės dermatologijos klinikoje dirbantys specialistai dažnai išgirsta klienčių pasakojimus, jog ieškant geriausių būdų pašalinti plaukus nuo kojų, pažastų ar bikini zonos, buvo išbandytas ne vienas metodas ir tik atradus lazerines procedūras patikėta, kad plaukai gali būti pašalinti saugiai, neskausmingai ir ilgam laikui. Išties, plaukų šalinimas lazeriu šiuo metu yra vienintelis efektyvus ilgalaikis būdas kontroliuoti kūno plaukuotumą.
Plaukų šalinimas lazeriu – odą tausojantis pasirinkimas
Lazerines plaukų šalinimo procedūras atlikti gali tik medicininį išsilavinimą turintis specialistai.

Lazerio spindulys naikina ne plaukelius, o jų šaknis
Lazerinio plaukų šalinimo efektyvumą bei ilgalaikį rezultatą užtikrina tai, kad procedūros metu paveikiama ir sunaikinama plauko šaknis, vadinama folikulu. Netekęs maitinimo plaukas tampa negyvybingas ir pamažu yra išstumiamas iš odos.
 

Svarbu žinoti, kad lazerio spindulio energija plauko folikulą veikia tik tuomet, kai jis yra aktyvaus augimo fazėje, o vienu metu ant odos paviršiaus yra įvairių augimo fazių plaukų. Be to, nuolatos yra apie 10 proc. kūno plaukelių, esančių miego būsenoje, o susidarius tam tikroms sąlygoms (pvz. patiriant didelį stresą) šis procentas gali būti ir aukštesnis. Dėl šių aplinkybių vienos plaukų šalinimo lazeriu procedūros metu neįmanoma pašalinti visų pasirinktos srities plaukų. Priklausomai nuo individualių aplinkybių, paprastai prireikia 4-8 procedūrų. Vėliau pakanka atlikti vieną palaikančią procedūrą kas 1-2 metus.
 
Naujos kartos technologijos užtikrina dar geresnius rezultatus
Plaukų šalinimo efektyvumas ir saugumas priklauso nuo to, kokia įranga naudojama procedūros metu. Skirtingų tipų lazeriai išskiria nevienodo ilgio šviesos bangas, kurios pasiekia skirtingus odos sluoksnius. Šiuo metu plaukų šalinimui naudojami diodų, Aleksandrito ir Nd:YAG lazeriai.
Į pažangias technologijas investuojančios lazerinės dermatologijos klinikos pirmenybę teikia naujos kartos diodų lazeriams. Tokie lazeriai (pvz. MeDioStar®) gali vienu metu išskirti skirtingo ilgio bangas (nuo 810 nm), taip pasiekiami ir sunaikinami tiek paviršiuje, tiek gilesniuose odos sluoksniuose esantys plaukų folikulai. Procedūros saugumą užtikrina tai, kad šviesos spinduliai nepaveikia odos paviršiaus, nes jų šilumą sugeria tik plauke esantis melanino pigmentas.
 

Savo ruožtu, Aleksandrito lazerių bangos ilgis yra trupesnis (755 nm), todėl išlieka didesnė odos nudeginimo ir kitų nemalonių šalutinių pasekmių rizika. Tamsaus gymio žmonėms, rekomenduojama nesirinkti lazerinių plaukų šalinimo procedūrų su Aleksandrito lazeriu. Nd:YAG lazeriai savo efektyvumu nusileidžia tiek Aleksandrito, tie diodų lazeriams.
Puikius procedūros rezultatus ir saugumą užtikrina specialisto kvalifikacija
 
Lazerines plaukų šalinimo procedūras atlikti gali tik medicininį išsilavinimą turintis specialistai. Užtikrinant aukštą profesionalumo lygį svarbus ir nuolatinis kvalifikacijos kėlimas, kad specialistas gebėtų išnaudoti nuolat tobulinamų lazerinių technologijų galimybes ir pasiekti maksimaliai gerų rezultatų. Medicininis išsilavinimas leidžia specialistui tiksliai įvertinti plaukelių spalvą, o taip pat odos tipą ir būklę. Tuomet parenkami konkrečiu atveju tinkamiausi lazerio nustatymai, kurie užtikrina procedūros saugumą ir efektyvumą.
 
Kaip jau minėta, lazerinis plaukų šalinimas netraumuoja odos, nes procedūrą atliekant su naujos kartos lazeriu paveikiami tik plaukų folikulai. Tai leidžia saugiai ir efektyviai atlikti plaukelių šalinimą ir jautresnėse zonose bei ant veido. Moterys dažniausiai lazerio pagalba nori pašalinti bikini zonos, kojų, pažastų, smakro bei viršutinės lūpos plaukelius. Trap vyrų populiarios krūtinės, nugaros, kaklo, pažastų ar pilvo sričių plaukų šalinimo lazeriu procedūros.
Jei dvejojate, ar lazerinis plaukų šalinimas yra tinkamiausias sprendimas bei kyla daugiau klausimų apie procedūrą, registruokitės konsultacijai, kurios metu Skin Olympus specialistai atsakys į visus rūpimus klausimus ir suteiks svarbios informacijos apie pasiruošimą procedūrai.

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    „Šiuo metu tikrai yra didžiulis gydytojų reabilitologų poreikis. Todėl įstaigų vadovai, siekiantys aukšto lygi...
    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    „Kuo daugiau veiklos, tada nėra kada dejuoti! Išmokau suprasti organizmo signalus ir rasti laiko poilsiui, supratau, ...

    Budinti vaistinė


    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Nuo kitų metų ES startuos svarbus sveikatos politikos pokytis – jungtinis sveikatos technologijų vertinimas (STV). Ar tai bu...
    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...

    razinka


    Sveika šeima


    Išmanusis muilas – švarioms linksmybėms

    Kad ir kiek žalos pridarė pandemija, tikėjome, kad šio to ir išmokė: rankų higienos taisykles mintinai galėjo išpyškinti ir suaugęs, ir pradinukas. Pasibaigus pandemijai, geriems įpročiams iškilo grėsmė būti užmirštiems. Laimei, higienos įgūdžių svarbos nepamiršta Lietuvos sveikatos mo...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    Dirbtinį intelektą pasitelks vaistams gaminti

    Nuo „Chat GPT“ iki virtualių asistentų – dirbtinis intelektas (DI) tampa itin svarbiu šiuolaikinio žmogaus gyvenimo atributu. Didesnę reikšmę jis įgauna ir medicinoje. Panaudojimo spektras itin platus: DI bus galima pasitelkti tiek atliekant tyrimus ar chirurgines procedūras, tiek ir gaminant vaistus.&...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Henrikas Vaitiekūnas Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Ar gudresnis valgo skaniau?
    Henrikas Vaitiekūnas Ar gudresnis valgo skaniau?
    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija

    Naujas numeris