Patvirtinta dar 14 koronaviruso atvejų. Iš viso 83

www.lsveikata.lt
2020-03-21
Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad šiandien, kovo 21 d., Lietuvoje patvirtinti dar 14 koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai. Visi asmenys šiuo metu izoliuoti ir gydomi ligoninėse, o 1 - namuose. Taigi iš viso Lietuvoje šiuo metu patvirtintų COVID-19 atvejų yra 83.
Patvirtinta dar 14 koronaviruso atvejų. Iš viso 83

 

Pranešama, kad Vilniuje nustatyti 9 teigiami atvejai iš kurių 2 įvežtiniai iš Šveicarijos ir Portugalijos su persėdimais Belgijoje ir Vokietijoje, 1 asmuo dirbantis Ukmergės ligoninėje ir 6 – apie kuriuos informacija šiuo metu renkama ir bus patikslinta vėliau. Klaipėdoje nustatyti 4 įvežtiniai atvejai, tarp jų - vidutinio amžiaus pora, visi asmenys pasitikrinti atvyko į Klaipėdos mobilų punktą, tad apie juos informacija bus patikslinta vėliau. Šiauliuose 1 pacientui, grįžusiam iš Meksikos per Turkiją, nustatytas teigiamas koronaviruso atvejis, tačiau dėl geros sveikatos būklės jis izoliuotas namuose.
SAM primena, kad užsakyti reagentai, reikalingi ėminiams dėl koronaviruso (COVID-19) ištirti, dėl nenumatytų aplinkybių šiuo metu dar nepasiekė Lietuvos. Todėl siekiant užtikrinti pacientų, kurių būklė sudėtinga, savalaikį ištyrimą, mobiliųjų punktų veikla yra perjungiama į racionalaus veikimo režimą.
 
Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL) ir Vilniaus mobilieji punktai, kol užteks reagentų ir toliau dirbs pilnu pajėgumu. Mažesne apimtimi veiks Kauno ir Klaipėdos mobilieji punktai, kuriuose tyrimų apimtys bus sumažintos perpus, tai reiškia, kad punktuose bus priimami tik 20 žmonių per dieną. Šie mobilieji punktai, siekiant racionaliai naudoti medicinos priemones ir tausoti personalą, dirbs iki vidurdienio, o gavus naujus reagentus ir vėl dirbs pilnu pajėgumu.
SAM informuoja, kad abi reagentų siuntos jau yra pakeliui į Lietuvą. Viena jų – jau Europoje, kita Europą pasieks per keletą valandų. Tikimasi, kad reagentai Lietuvoje vėliausiai bus kitos savaitės pradžioje, tad tyrimai neturėtų sutrikti. Žiniasklaida apie tai bus informuota.
Visą naujausią informaciją, susijusią su koronovirusu, rasite pagal šią nurodą http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/koronavirusas.
 
 
lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris