D.Kepenis šoko į konferencijų eketę

Darius Čiūtelė
2020-01-16
Geriau įsikibkite ir laikykitės. Gripo sezonas įsibėgėja, o iš Seimo sveikatos guru nieko negirdėti? Prabilo. Ir driokstelėjo kaip reikiant. Dainius Kepenis, matyt, pasistatė palapinę kažkur Seimo spaudos konferencijų salės kamputyje. Per keturias dienas organizuoja tiek pat spaudos konferencijų.
D.Kepenis šoko į konferencijų eketę
Seimo narys Dainius Kepenis padirbėjo iš peties: per keturias dienas – keturios spaudos konferencijos.

Pažymėjo „stogą“
Politikas patikino, kad šitaip jis nusprendė studentiškais terminais pažymėti „stogą“ – praėjo trys ketvirčiai Seimo kadencijos. „Labai dažnai girdžiu nusiskundimus, kad Kepenis tik durnių Seime volioja ir nieko neveikia. Nutariau papasakoti, ką čia veikiu“, - paaiškino politikas.

Antradienį D.Kepenis prisiminė Klaipėdoje praleistą jaunystę, tad įšoko į taršos pajūryje traukinį. „Bendruomenė, kuri buvo ten smardinama. Čia yra mano rinkėjai. Pažadėjau ir įvykdžiau savo darbą. Mes radom taršos šaltinį, nusikaltėlius. Ne teisėtvarka, o mes Valstiečių ir Žaliųjų sąjunga darniai dirbdami kartu su teisėsauga problemą jau suradome. Ten daugiau nebesmirdės“, - Galijoto vertu darbu nė kiek nesikuklino parlamentaras.
 
Trečiadienis paskirtas jo Didenybei – skiepams. Panašu, kad ketvirtadienį Seimo narys žada išperti kailį žiniasklaidai. Nederamas jos tarpininkavimas tarp valdžios ir visuomenės esą kliudo „sparčiau eiti į priekį Lietuvos gerovės labui“ - abstrakcijomis laidosi D.Kepenis. O penktadienį galiausiai žadama išspręsti seną kaip pati demokratija klausimą: tarpusavyje besiriejančių ir viena kitai trukdančių politinių partijų problemą.
 
Pasigedo žurnalistų
Tie, kas tikėjosi išgirsti oficialiai pasaulinei praktikai ir valstybės politikai prieštaraujančių minčių, – nuvilti neliko. „Visi kalbėjo, kad mes kvaileliai, kurie nežinom, ką darom, reikalaujame neskiepyti. Mes nesame prieš skiepus. Tik pasisakome už tvarką skiepų ūkyje. Raginame skiepyti tik tuos, kuriuos galima, o rizikingoje zonoje esančių vaikelių neliesti“, - prakalbą pradėjo D.Kepenis ir  čia pat priminė apie Seime svarstytą privalomų skiepų įstatymo projektą. - Siūlė, kad reikalinga įstatymo pataisa priversti skiepyti. Sakėme „ne“ ir, ačiū Dievui, kol kas neleidome skiepyti per prievartą.“ Tiesa, seimūnas patogiai pamiršo, kad ir privalomus skiepus siūlę politikai su sveiku protu susipykę nebuvo, taikytos tokios pat išlygos.

 
Viena politiko pakviestų pranešėjų, asociacijos „Objektyviai apie skiepus“ prezidentė Lina Rutkauskienė siūlė įlįsti į skiepų atsisakančių tėvų kailį. „Turime suprasti, kad šeimos yra išsigandusios. Dauguma tėvų rimtai svarsto skiepų reikalingumą vaikui, kai jau būna susidūrę su šalutiniu poveikiu. Trūksta atjautos tokiam sprendimui. Mūsų asociacija siūlė įteisinti konsultacijų sistemą. Kad skiepų atsisakę tėvai galėtų turėti konsultaciją su užkrečiamųjų ligų specialistais, kur galėtų pasikeisti argumentais. Per tokią sistemą galėtume išsiaiškinti, kiek tėvų atsisako skiepų lengvabūdiškai, o kiek dėl rimtų priežasčių“, - dėstė L.Rutkauskienė.
 
Politikas atkreipė dėmesį, kad įsigaliojęs žalos be kaltės modelis aktualus bus ir nepatogumų dėl skiepų šalutinės reakcijos pajutusiems piliečiams. Ir jie galės tikėtis kompensacijų.
Galiausiai D.Kepeniui beliko tik nusistebėti dėl susidomėjimo konferencija stokos. „Šiuo metu salėje turime vieną žurnalistę. Anąkart čia buvo šimtas kamerų, žurnalistų. Bet dabar vienintelė...“ - praėjusių metų pavasarį organizuotai konferencijai ta pačia tema tekusį dėmesį svajingai prisiminė politikas.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris