Dėl galbūt suklastoto Šilutės ligoninės vadovo diplomo teisėsauga pradėjo tyrimą

Augustas Stankevičius, BNS
2020-02-10
Dėl galbūt suklastoto Šilutės ligoninės vadovo Viktoro Šileikio diplomo Šilutės rajono policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, penktadienį BNS informavo Tauragės apskrities policija.
Dėl galbūt suklastoto Šilutės ligoninės vadovo diplomo teisėsauga pradėjo tyrimą
V.Šileikis

„Buvo gauta duomenų, kad turi galimai suklastotą dokumentą, pareigūnai, tikrindami informaciją, pradėjo ikiteisminį tyrimą“, – penktadienį BNS patvirtino Tauragės apskrities policijos atstovė Greta Kęsminaitė.
Su pačiu V.Šileikiu BNS susisiekti penktadienį nepavyko.

Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis teigia, kad apie tyrimą žino, tačiau į tai „niekaip nereaguoja“.
„Kai bus tyrimas, kai pasibaigs, bus pateikta išvada, tada bus veiksmai“, – BNS sakė V.Laurinaitis.
Sveikatos apsaugos ministerija teigia, kad „visi klausimai, susiję su šia įstaiga (Šilutės ligonine – BNS), konkursu vadovo pareigoms užimti ir kiti, turėtų būti adresuoti būtent savivaldybei“.

„Jei yra kažkokių įtarimų, tai kitų tarnybų kompetencijos klausimai“, – sakė  SAM Pirminės sveikatos priežiūros ir slaugos skyriaus vyriausioji specialistė Virginija Karaliūtė-Žulienė.
Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos duomenimis, pirmoji licencija V.Šileikiui suteikta 2004 metais, pagal naują pavyzdį atnaujinta 2008 metais. Įsigaliojus naujai licencijai, senoji nustojo galioti.
„Svarbu pastebėti, kad negaliojančių licencijų licencijavimo dokumentų bylos saugomos 10 metų, skaičiuojant nuo dienos, kai licencija nustoja galioti, o vėliau – sunaikinamos“, – sakė V.Karaliūtė-Žulienė.
Akreditavimo tarnybos vadovės Noros Ribokienės teigimu, „tik nustačius, kad dokumentas suklastotas, būtų sprendžiamas klausimas dėl licencijos naikinimo“.
 
Kaip skelbia Laisvės TV, praėjusiais metais Šilutėje vykusio ligoninės vadovo konkursą laimėjo anksčiau joje skyriaus vedėju dirbęs V.Šileikis. Iš pradžių jis tapo vienu iš dviejų atrinktų pretendentų, o po pokalbio su meru tapo ir nugalėtoju.
Anot televizijos, V. Šileikis konkursą galėjo laimėti suklastojęs JAV universiteto diplomą. Žiniasklaidos duomenimis, V.Šileikis ilgą laiką gyveno JAV, vėliau grįžo į Lietuvą. 
Čikagos valstybinis universitetas, kurio diplomas pateiktas Šilutės ligoninės vyriausiojo gydytojo konkurse, Laisvės TV patvirtino, kad V.Šileikiui išrašytas diplomas yra klastotė.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris