A.Veryga stebisi Seimo „valstiečio“ sprendimu dalyvauti Klaipėdos ligoninės konkurse

Ignas Jačauskas, BNS
2019-06-20
Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga stebisi Seimo „valstiečio“ Algimanto Kirkučio sprendimu dalyvauti Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktoriaus konkurse.
A.Veryga stebisi Seimo „valstiečio“ sprendimu dalyvauti Klaipėdos ligoninės konkurse
A.Veryga

BNS ministras tikino nežinojęs apie kolegos Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijoje Seime sprendimą siekti šių pareigų ir tvirtina, kad tai jam pačiam gali sukelti interesų konfliktą.
„Aš su kandidatais apie jokius planus nešneku, nėra prasmės to daryti, pirminėje atrankoje ir nedalyvauju, tik dalyvausiu ten, kur bus du atrinkti kandidatai. Nespėliokime, bet manau, kad tai (kad jis yra „valstiečių frakcijoje Seime – BNS) trukdys ir tai bus akivaizdus interesų konfliktas“, – trečiadienį BNS tvirtino ministras.

„Aš jo vietoje nebūčiau dalyvavęs“, – pridūrė jis.
 
Konkursas į ligoninės vadovo pareigas vyks ketvirtadienį. Apie tai, jog jame dalyvauja, pranešė pats A. Kirkutis. Iki patekdamas į Seimą jis Jūrininkų ligoninėje dirbo gydytoju, buvo Širdies aritmijos diagnostikos ir gydymo laboratorijos vedėjas.
Kolegos sprendimui neprieštarauja ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis ir tikisi, jog konkursas bus skaidrus.
 
„Normaliai (vertinu – BNS), aš apie tai žinau. Seimo narys, kaip ir kiekvienas Lietuvos pilietis, jei įstatymai tai leidžia, gali dalyvauti bet kuriame konkurse. Jis yra pats gydytojas, puikiai ten žinomas, konkursas yra atviras, skaidrus, aš tikiuosi (...), manau, kad laimės, kas bus stipriausias. O ar jis, ar ne – negaliu atsakyti“, – BNS sakė R. Karbauskis.
Pagal naują tvarką, per pirmąjį etapą vertinimo komisija atrinks geriausius pretendentus, o per antrąjį etapą su geriausiaisiais kandidatais susitiks sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Anksčiau tokie susitikimai rengiami nebuvo.
Anot A.Verygos, nėra numatyta procedūros, kaip jam tektų elgtis, jei tarp atrinktųjų pretendentų bus asmuo, jam keliantis interesų konfliktą.  
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    „Šiuo metu tikrai yra didžiulis gydytojų reabilitologų poreikis. Todėl įstaigų vadovai, siekiantys aukšto lygi...
    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    „Kuo daugiau veiklos, tada nėra kada dejuoti! Išmokau suprasti organizmo signalus ir rasti laiko poilsiui, supratau, ...

    Budinti vaistinė


    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Nuo kitų metų ES startuos svarbus sveikatos politikos pokytis – jungtinis sveikatos technologijų vertinimas (STV). Ar tai bu...
    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...

    razinka


    Sveika šeima


    Šuo su breketais – nauja odontologų kasdienybė

    Sakoma, koks šeimininkas – toks ir šuo. Stebint prastus Lietuvos gyventojų dantų būklės rodiklius, augintinių burnos problemų komentuoti nebereikia. Veterinarijos gydytoja odontologė Ernesta Vercinskaitė-Pagojė sako, kad net 90 proc. šeimininkų augintinių burnos bėdų nepastebi ir pagalbos kreipiasi per vėla...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    „Titaniko“ II ateitis: fiasko ar bravo?

    „Titanikas“ II gali sukurti taiką. Šis gali tapti taikos laivu visoms pasaulio valstybėms“, – sako ekscentriškasis australų verslininkas Clive Palmeris. Pastarasis savųjų planų sukurti istorinio tragiško likimo laivo repliką nepamiršo. Jis prisimena ne tik romantinę Džeko ir Rouzės ...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Henrikas Vaitiekūnas Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Ar gudresnis valgo skaniau?
    Henrikas Vaitiekūnas Ar gudresnis valgo skaniau?
    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija

    Naujas numeris