Kaip nepasiklysti tarp jaunystės eliksyrų

Sima Kazarian
2021-08-02
Atrodyti jaunatviškai ir didžiuotis puikia išvaizda – svarbu daugeliui moterų, tačiau neretai pasirenkama netinkama strategija grožiui puoselėti, pastebi profesionali medicinos kosmetologė Gerda Venclovaitė.
Kaip nepasiklysti tarp jaunystės eliksyrų
Mezoterapija yra pati švelniausia, bet duodanti pastebimą efektą procedūra. Ji suteikia veidui šviežumo, drėgnumo, sulygina jo spalvą, panaikina neryškias raukšleles.

Senstama skirtingai

„Esu pastebėjusi, kad skaičiukai pase ir vizualinis odos amžius dažnai nesutampa. Viena mano klientė turėjo tipišką paaugliams probleminę veido odą. Taip pat matau trisdešimtmečių, kurias senėjimo požymiai palietė kur kas labiau nei keturiasdešimties sulaukusių moteris“, – pasakoja kosmetologė Gerda Venclovaitė.

 
Kosmetologė teigia, kad jai ir pačiai smalsu, kodėl kai kurių moterų odą branda tarsi stabilizuoja ir jos atrodo gerai, o kitos veidrodyje mato daug mimikos raukšlių bei svarsto apie radikalias procedūras: „Turėjau klientę, kuri jau trisdešimties metų sulaukusi darė chirurginę veido odos pakėlimo operaciją. Tiesa, tokių atvejų nedaug.“
 

Ji teigia, kad senėjimo procesai veide tampa pastebimi maždaug nuo 27 metų. Iš pradžių veide atsiranda šešėliai, kurie vėliau tampa senatvės ženklais. „Yra keletas senėjimo morfotipų. Vienos moterys turi sausą odą ir daug smulkių raukšlelių, kitų oda atrodo neblogai, tačiau atsiranda gilios raukšlės abipus lūpų, tarp antakių. Dar kitoms pradeda pasmakrėje kauptis riebalai. Atsižvelgiant į skirtingus senėjimo požymius yra taikomos ir skirtingo procedūros“, – sakė G.Venclovaitė.
 
Mezoterapija, o gal biorevitalizacija?
Iki trisdešimties paprastai veiksmingos kosmetologinės procedūros. „Oda specialiomis priemonėmis drėkinama, o po to, jei reikia, stangrinama. Šių etapų nerekomenduojama sukeisti, kadangi sudrėkinta oda geriau paruošiama stangrinimo etapui. Neretai sulaukiu prašymų imtis rimtesnių priemonių senėjimui suvaldyti, tačiau visuomet rekomenduoju pradėti nuo paprastesnių ir stebėti rezultatą. Galbūt klientės odai to ir užteks“, – teigė G.Venclovaitė.
 
Vyresniame amžiuje, ir kai neužtenka kosmetologinių procedūrų, pašnekovė rekomenduoja taikyti mezoterapija, biorevitalizaciją arba užpildus. Jų poveikis odai skiriasi.

„Mezoterapija yra pati švelniausia, bet duodanti pastebimą efektą procedūra. Ji suteikia veidui šviežumo, drėgnumo, sulygina jo spalvą, panaikina neryškias raukšleles. Biorevitalizacija turi didesnį putlinamąjį efektą nei mezoterapija. Gilios raukšlės, kurių neveikia lengvesnės priemonės, yra užpildomos užpildais“, – pasakojo kosmetologė.
 
Biorevitalizacijos gali prireikti maždaug nuo 35 metų amžiaus, o užpildų – 40 metų klientėms. Užpildų rezultatas išlieka metus ar pora, o mezoterapija ir biorevitalizacija veikia apie metus. Kurso kaina – apie 800 eurų, nes efektui pasiekti reikia apie 10 procedūrų.
 
Kosmetologė pripažino, kad dažnai noras atrodyti gražiai nesutampa su piniginės dydžiu, todėl ji visuomet ragina klientes atvirai informuoti specialistą, kiek gali skirti lėšų. „Tuomet kosmetologas pasirinks optimalią strategiją klientės lūkesčiams patenkinti. Nuslėpusios ir sudalyvavusios tik dalyje numatytų procedūrų nieko nelaimėsite, nes neturėsite optimalaus rezultato“, – sakė grožio meistrė.
 
Botulinas – atskira respublika
Anot G.Venclovaitytės, botulino injekcijos yra dar viena priemonė, nukreipta prieš senėjimą. „Tačiau jis nei drėkina, nei užpildo, jis tik paralyžiuoja raumenį. Tai visai atskira grožio procedūrų respublika. Tame plote, kur raumuo nejudrus būna prastesnė kraujotaka, oda nėra taip gerai maitinama, todėl kartu su botulinu paprastai leidžiamas hialurono kokteilis, kad aprūpintų maistingomis medžiagomis“, – sakė G.Venclovaitytė. Anot jos, botulinas naudojamas norint panaikinti būtent mimikos raukšles. Kosmetologė pažymi, kad vis dar tenka įspėti moteris, jog šią procedūrą gali atlikti tik plastikos chirurgai, neurochirurgai.

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    „Šiuo metu tikrai yra didžiulis gydytojų reabilitologų poreikis. Todėl įstaigų vadovai, siekiantys aukšto lygi...
    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    „Kuo daugiau veiklos, tada nėra kada dejuoti! Išmokau suprasti organizmo signalus ir rasti laiko poilsiui, supratau, ...

    Budinti vaistinė


    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Nuo kitų metų ES startuos svarbus sveikatos politikos pokytis – jungtinis sveikatos technologijų vertinimas (STV). Ar tai bu...
    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...

    razinka


    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    Dirbtinį intelektą pasitelks vaistams gaminti

    Nuo „Chat GPT“ iki virtualių asistentų – dirbtinis intelektas (DI) tampa itin svarbiu šiuolaikinio žmogaus gyvenimo atributu. Didesnę reikšmę jis įgauna ir medicinoje. Panaudojimo spektras itin platus: DI bus galima pasitelkti tiek atliekant tyrimus ar chirurgines procedūras, tiek ir gaminant vaistus.&...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Henrikas Vaitiekūnas Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Ar gudresnis valgo skaniau?
    Henrikas Vaitiekūnas Ar gudresnis valgo skaniau?
    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija

    Naujas numeris