Vietoj atostogų – vadovų konkursai

Margarita Meškaitė
2019-08-12
Sostinėje pakvipo vadovų konkursais. Jau žinoma, kas vadovaus Antakalnio poliklinikai. Artimiausiu metu Vilniaus miesto savivaldybė žada skelbti dar kelis vadovų konkursus. O štai mažesniuose rajonuose situacija liūdnesnė: merai suka galvas – kad tik atsirastų norinčiųjų juose dalyvauti.
Vietoj atostogų – vadovų konkursai

Neseniai vyko Antakalnio poliklinikos vadovo konkursas ir juo buvo perrinktas Evaldas Navickas. Neskaitant jo, konkurso metu varžėsi dar trys kandidatai. Artimiausiu metu Vilniaus miesto savivaldybė žada skelbti dar kelis konkursus: į Vilniaus miesto klinikinės ligoninės bei Karoliniškių poliklinikos vadovus. Pastarajai įstaigai vadovavo Jelena Kutkauskienė, po metus trukusio teisinio ginčo liepos mėnesį pradėjusi eiti Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės vadovo pareigas.
Vadovų paieška prasideda ir kai kuriose rajonų savivaldybėse.

Šilutė: specialistai atostogauja

Naują vadovą, be abejonės, reikės rinkti ir Šilutės rajono savivaldybės merui Vytautui Laurinaičiui. Kadangi vyr.gydytojui Dariui Steponkui tapus Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovo konkurso laimėtoju, rajone atsilaisvino svarbus postas. Tiesa, kilo šaršalas, jog komisijai pirmininkavusi laikinoji kanclerė Odeta Vitkūnienė galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus neinformuodama, jog Šilutės ligoninėje liftininke dirba jos mama. Nepaisant to, D.Steponkus paskirtas pajūrio ligoninės direktoriumi.
„Kadangi tai - šviežia žinia, dar nesame nusprendę, kada skelbsime konkursą. Mūsų specialistai iš Teisės skyriaus dabar atostogauja. Kai grįš, tuomet pagal numatytą tvarką ir paskelbsime“, - sako V.Laurinaitis, pridurdamas, kad greičiausiai šis reikalas be rudens nebus išspręstas.
Meras sako ramiai sutikęs žinią, jog Šilutės ligoninė lieka be vyr. gydytojo, nes rotacija kartais nėra blogai.
„Tai - kiekvieno vadovo laisvas apsisprendimas. Jis minėjo, kad eis į konkursą. Dar pajuokavome, negi nusibodo rajono vadovas ar darbo vieta. Bet jei žmogus nori išbandyti jėgas, galimybes didesnėje ligoninėje, nėra blogai. Išeina ir daugiau vadovų, ir specialistų, ką padarysi, jei žmogus taip pasirinko“, - sakė meras.
V.Laurinaitis neabejoja, kad kandidatų į ligoninės vadovus netrūks, nes Šilutės ligoninė nemaža, pacientų netrūksta, be to, ir rajonas patrauklus, beveik poilsinis.
 
Pasvalys: laukė kandidatų iš šono

Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas gali lengviau atsikvėpti. Jų gydymo įstaigose vadovų konkursai jau pasibaigė.
„Turime dvi įstaigas: Pasvalio ligoninę ir pirminį sveikatos priežiūros centrą. Bet jų konkursai įvyko prieš kelerius metus ir abu vadovai dirba naujose kadencijose. Buvo aišku, kad esamieji vyriausieji gydytojai gali dalyvauti: būta devyniasdešimt procentų tikimybės, kad jie dalyvaus konkurse. Laukėme, gal dar kas nors ateis ir iš šono. Bet iš šalies pasirodė vos keli kandidatai“, - pasakojo meras.
Po konkursų meras kalbasi su laimėtojais, kaip jiems seksis dirbti, kaip teiks paslaugas, kaip padaryti taip, jog gydymo įstaigos būtų populiarios tarp gyventojų ir dirbtų vardan žmogaus.

„Didžiulis rūpestis – kai kurių ligoninės skyrių rentabilumas. Turime iš tikrųjų nemažą problemą su Gimdymo skyriumi. Trijų šimtų gimdymų nepasiekiame per metus. Tačiau pas mus vykdant bendrą Lietuvos ir Šveicarijos programą įsigyta naujos įrangos, pastatytos saulės baterijos, operacinėms įsigyta aparatūra. Pora kartų su ministru Aurelijumi Veryga kalbėjomės, kaip būtų galima ką nors pakeisti, nes dabar iš principo kiti skyriai turi jį dotuoti. Tada arba turi įkainis keistis, arba turi būti pakeistas Vyriausybės nutarimas, kuriuo numatyta, kad po Lietuvos ir Šveicarijos fondų panaudojimo skyrius turi veiklą išsaugoti dar penkerius metus. Vadinasi, iki du tūkstančiai dvidešimt antrųjų Gimdymo skyrių turime išlaikyti. Ministras žadėjo organizuoti pasitarimus Panevėžyje, viename pokalbių dalyvavo ir teritorinių ligonių kasų direktorius, bet kol kas visiška ramybė“, - sakė Pasvalio rajono meras G.Gegužinskas.
 
Joniškis: kol kas konkursų nereikia

Žinodamas, su kokiais iššūkiais susiduria mažesnės savivaldybės, buvęs parlamentaras, Joniškio rajono savivaldybės meras Vitalijus Gailius džiaugiasi, kad bent kol kas jam nereikia organizuoti konkursų – įstaigos dirba su nuolatiniais vadovais.

„Susitinkame su sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojais. Tarybai artimiausiu metu teiksime naują į rajoną atvykstančių medikų motyvavimo tvarką. Be jokios abejonės, jaunus specialistus remsime finansiškai bei sukursime puikias sąlygas dirbti čia ir gyventi“, - sakė į darbus pasinėręs V.Gailius.
Anot jo, netgi dirbdamas Seime sveikatos priežiūros paslaugas gaudavo Joniškio pirminės sveikatos priežiūros vienoje įstaigų, kur gydosi ir jo šeima. „Atsižvelgiant į opiniją, kokia yra sukurta apie regionų sveikatos priežiūros įstaigas, manau, kad jos dirba gerai. Susiduriame su personalų trūkumo problemomis, bet turime išsaugoję daug aukštos kvalifikacijos ir savo srities ekspertų, atvyksta ir jauni specialistai. Svarbiausia, kad nebūtų siunčiama neigiama žinia apie nykstančias regionų sveikatos priežiūros įstaigas, nes taip nėra“, - sako V.Gailius.
 
Rokiškis: norinčiųjų vadovauti atsiras

„Skelbiame pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktoriaus konkursą. Turbūt pagrindinis lūkestis – norėčiau vadovo, gebančio ir turinčio idėjų, kaip surasti jaunų gydytojų ir prikviesti juos į mūsų rajoną. Tai bus vienas pagrindinių iššūkių. Kadangi Rokiškio gydymo įstaigos gana stiprios ir jaučiamės tvirtai, suinteresuotų, norinčių dirbti ir vadovauti žmonių, manau, atsiras“, - viliasi Rokiškio rajono savivaldybės meras Ramūnas Godeliauskas. Rajono vadovas žada kviesti į komisiją narius net iš kitų įstaigų, ministerijos, kurie, jo žodžiais tariant, būtų neutralūs tos srities specialistai ir profesionalai.
 


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris