Sveikinimai medikams: nusilenkti iki žemės būtų per maža

Barbora Ruseckytė
2020-04-27
Šiemet Medicinos darbuotojų diena kitokia: joje bus daugiau įtampos, susitelkimo, greičiausiai nesigirdės ir šventinio šurmulio. Ji tikrai bus kitokia, nes visuomenė mato, kad pirmieji nuo klastingo viruso juos ginti stoję kariai – medikai.
Sveikinimai medikams: nusilenkti iki žemės būtų per maža

Menininkė ir TV laidų vedėja Nomeda Marčėnaitė:

- Medicinos darbuotojų diena, kai prisimenami ir pagerbiami šalies medikai, šiandien galėtų būti minima kiekvieną dieną. Jau visas mėnuo, kai esame supratę, kokie jie pasišventę kiekvienam mūsų. Manau, medikai dabar, kaip niekad iki šiol, sulaukia žmonių palaikymo.
Vis dėlto kiekvienas turime medikų, kuriems norėtume padėkoti labiausiai. Tiems, kurie sunkiu gyvenimo metu, nepaisant nieko, neatsisakė padėti. Aš nuoširdžiausią ačiū noriu pasakyti ypatingiems gydytojams Sigitai Vaičiūnienei, Ritai Krištopaitytei, Olgai Zimanaitei.
Kartą per savo gimtadienį sveikinau ir dėkojau žmonėms, kurie kuo nors ypatingu prisidėjo prie mano gyvenimo. Vienai gydytojai parašiau tokį „opusą“, kuriame sakiau, kad jai jau gimus veikiausiai buvo instaliuota Hipokrato priesaika. Kita vertus, nieko keista – medikų dinastijos žmonės, matyt, visi yra pasišventę. Nei krūviai dirbant keliuose darbuose, kad galėtų išgyventi, nei už tai gaunamas atlygis jų nesustabdo. Hipokrato priesaika išties veikia – jie neieško „ekskjuzų“, kaip pasislėpti ir išvengti darbų. Šiuos metus siūlau pavadini gydytojų metais.

 
Operos solistas Merūnas Vitulskis:

- Mano mama buvo medikė, todėl daug suprantu apie šios specialybės žmones. Nuo pat vaikystės gydytojai man asocijuojasi su globa, šiluma, pagalba. Tokiu metu, kai yra labai pavojingos sąlygos dirbti, manau, yra jų auka, misija, todėl labai tikiuosi, kad žmonės, kurie pakliūva pas medikus, įvertins šį didelį jų atsidavimą.
Kiek teko susidurti su kitų šalių medicinos sistema, mūsų šeima Lietuvos medikus vertiname labai gerai. Sykį net per nuotolį gydytojai padėjo išgydyti vaiką. 
Visada širdyje jausiu padėką medikams, su kuriais esame susidūrę. Visi mobilizuoti, išmanantys savo darbą, neabejotinai pasirinkę specialybę pagal pašaukimą. Linkiu jiems būti įvertintiems.
 
Operos solistė Kristina Zmailaitė:

- Nuo vaikystės dėl savo ir artimųjų sveikatos problemų teko daug bendrauti su gydytojais. Susidūriau su sudėtingomis ir komplikuotomis situacijomis, ne sykį traukė mane iš beviltiškiausių situacijų, tačiau visi susidūrimai su medikais buvo be galo šviesūs.
Jų išsilavinimo kartelė, palyginti su kitomis profesijomis, ypač aukšta, reikalaujanti didelių protinių resursų, o kasdieniai sprendimai – gyvybiškai svarbūs. Labai gaila, kad gyvename tokioje valstybėje, kurioje šios profesijos žmonės deramai neįvertinami finansiškai. Hipokrato priesaika, matyt, vienintelis jų motyvacinis variklis eiti į priekį.

Neteko girdėti, kad jie dėl pandemijos skųstųsi ką praradę ar dėl to ko nors atsisakę. Pasiaukojamai, rizikuodami savo gelbėja kito gyvybę.
Būtų maža pasakyti gydytojams, kad lenkiuosi už jų darbą iki žemės. Nėra žodžių išreikšti jiems padėką.
Medikų dienos proga pirmiausiai jiems patiems norėčiau palinkėti sveikatos ir rasti savyje vidinio užsidegimo nepalūžti.
 
Primarijus Nerijus Juška:

- Visi turime angelą sargą, kurio nematome, bet šventai juo pasitikime ir tikime. Vis dėlto nėra nieko prasmingesnio, nei turėti „sargą“, kuris būna visada šalia tavo gyvenimo stebuklų ir praradimų, veriančio skausmo, baimės ir vilties. Tegul nepritrūksta medikams skirto šilto žvilgsnio, žodžių, ar nebylių šypsenų, tariančių jiems ačiū! Su Jūsų švente gerbiamieji medikai!
 


Etiketo žinovas Giedrius Drukteinis:

- Ši krizė dar kartą parodė, kokia profesija yra reikalingiausia pasaulyje. Jei nėra sveikatos, nėra ir laimės - tai žinojo jau antikos išminčiai. Todėl gydytojams linkiu visokeriopos sėkmės kuriant idealų - niekada nesergantį ir sveiką - žmogų.
 


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

Komentarai

      Gydytojas ir pacientas


      Ar šįryt išsivalėte dantis?

      Ar šįryt išsivalėte dantis?

      Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
      A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

      A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

      „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

      Budinti vaistinė


      Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

      Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

      Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

      razinka


      Sveika šeima


      Ar šįryt išsivalėte dantis?

      Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

      Sveikatos horoskopas


      Lakpkričio 23-29 d.

      Avi­nas
      Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

      Pakalbėkim apie tai


      Svetur


      G.Thunberg – pranašė savame krašte?

      Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

      Redakcijos skiltis


      Komentarai


      Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
      Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
      Kaip striksi dominatriksė?
      Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

      Naujas numeris