Stiprinamos pajėgos priklausomybės ligoms gydyti

www.lsveikata.lt
2022-01-28
Nuo šiandien, sausio 28 d., Kalėjimų departamento Sveikatos priežiūros skyriuje darbą pradeda gydytojas toksikologas, biomedicinos mokslų daktaras Robertas Badaras. Gydytojas bus atsakingas už priklausomybės ligų kompleksinio ir nuoseklaus prevencijos, intervencijos bei reabilitacijos proceso organizavimą laisvės atėmimo vietose. Taip pat teiks kompetentingą metodinę pagalbą Kalėjimų departamento padalinių ir pavaldžių įstaigų specialistams priklausomybės ligų gydymo ir reabilitacijos klausimais.
Stiprinamos pajėgos priklausomybės ligoms gydyti
R. Badaras

„Džiaugiamės ir labai vertiname, kad toks profesionalus specialistas sutiko prisijungti prie mūsų kolektyvo. Tikime, kad daktaro Roberto Badaro turimos mokslo žinios, profesionalus požiūris ir ilgametė patirtis leis įgyvendinti laisvės atėmimo vietose esminius  priklausomybių ligų gydymo ir prevencijos pokyčius“, – sako Kalėjimų departamento direktorius Virginijus Kulikauskas.
 

Dr. Robertas Badaras pripažįsta, kad mato didelį gydymo nuo priklausomybių ligų poreikį bausmių vykdymo sistemoje ir sieks kartu su kvalifikuoto personalo pagalba įgyvendinti kompleksinį priklausomų asmenų gydymą.
 
Dr. R. Badaras Kauno medicinos institute (dabar – Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) įgijo gydomosios medicinos specialybę, Vilniaus universitete atliko terapijos internatūrą, taip pat baigė toksikologijos bei anesteziologijos ir reanimatologijos rezidentūras. Dr. R. Badaras turi gydytojo klinikinio toksikologo, gydytojo anesteziologo reanimatologo licencijas, taip pat visuomenės sveikatos priežiūros specialisto licenciją verstis privalomuoju mokymu apie alkoholio ir narkotikų žalą žmogaus sveikatai.
 
2016 m. Vilniaus universitete apgynė biomedicinos mokslų daktaro disertaciją tema „Greitoji opiodinė detoksikacija taikant naują palaipsniui didėjančių naltreksono dozių indukcijos metodą“. Klinikiniu toksikologu dr. R. Badaras dirba nuo 1990 m. Nuo 2010 m. jis yra Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Toksikologijos centro vadovas.
 
Dr. R. Badaras yra įvairių toksikologijos mokymo priemonių, daugybės mokslinių straipsnių ir pranešimų, knygos „Toksikologo užrašai“ bendraautoris, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto docentas.
 
Artimiausiu metu planuojama priimti naują socialinį darbuotoją ir į Kalėjimų departamento Resocializacijos skyrių, kuris taip pat bus atsakingas už priklausomybių gydymo laisvės atėmimo įstaigose tobulinimą siekiant apjungti sveikatos priežiūros ir socialinės pagalbos paslaugas, taikant kompleksinį gydymą.

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

    G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

    „Šeimos medicina mane sužavėjo pacientų įvairove, galimybe dalyvauti paciento diagnostikoje ir ilgalaikiame stebėjime...
    V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

    V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

    Ab­do­mi­na­li­nės chi­rur­gi­jos gy­dy­to­ja Vik­to­ri­ja Žu­kaus­...

    Budinti vaistinė


    Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

    Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

    „Kompensavimo sistema ir sąlygos pacientams laiku įsigyti reikalingų vaistų turėtų būti gerinamos“, – Seimo Svei...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Automobilius gatvėse stabdys ir aplinkosaugininkai

    Senas taršių automobilių parkas ir didelė miestų tarša Aplinkos ministeriją privertė griebtis pokyčių – sustiprinti aplinkosaugininkų įgaliojimai transporto priemonių taršos srityje. Netrukus keliuose vairuotojus stabdys ne tik policija, bet ir aplinkos apsaugos pareigūnai. Saugaus eismo ekspertai iniciatyv...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    JK – mirtinai pavojingo kraujo skandalas

    Artėja didžiausio Jungtinės Karalystės sveikatos sektoriaus istorijoje skandalo atomazga. Praėjusio amžiaus 8 ir 9 deš. šalyje plačiai naudoti užkrėsti kraujo preparatai iš JAV. Gegužės viduryje žadama paskelbti tyrimo rezultatus. Jau dabar aiškėja, kad užkrėstas kraujas buvo naudojamas sąmoningai. Apie ta...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Ir turtuoliai verkia
    Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
    Kas po devintu prakaitu slypi?
    Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?
    Pavėlavęs perspaudų rinkinys
    Henrikas Vaitiekūnas Pavėlavęs perspaudų rinkinys

    Naujas numeris