Socialinė iniciatyva „Skirtingos spalvos“ kviečia Vilniaus miesto širdį nudažyti balta spalva

www.lsveikata.lt
2022-05-10
Gegužės 15 d. nuo 14 val. VšĮ „Skirtingos Spalvos“ kviečia į neįgalumo temai skirtą renginį Vilniaus miesto rotušėje. Atvykusiųjų lauks pokalbiai, informaciniai pranešimai, šurmuliuos sveikatingumo mugė. Renginį vainikuos pokalbis apie aklumą su Irma Jokštyte bei akustinis dainininkės Gabrielės Vilkickytės koncertas. 
Socialinė iniciatyva „Skirtingos spalvos“ kviečia Vilniaus miesto širdį nudažyti balta spalva

Visą informaciją apie renginį galite rasti renginio nuorodoje.



Pačioje Vilniaus miesto širdyje vyksiantis renginys 14 valandą prasidės sveikatingumo muge. Jos metu neįgalumo temą vienijančios organizacijos – sąjungos, draugijos, bendrijos – pristatys savo veiklą, supažindins su neįgaliųjų kasdienybės aspektais, atsakys į rūpimus klausimus. Mugėje taip pat bus galima sužinoti apie neįgaliųjų studijų bei įsidarbinimo galimybes Lietuvoje.
 
Nuo 14:30 val. renginio svečius kvies teminiai pokalbiai bei informaciniai pranešimai. Jų metu bus aptartos svarbios, ne tik žmonėms su negalia, bet ir visai visuomenei aktualios temos: šiuolaikinių technologijų vaidmuo neįgaliojo gyvenime, emocinė neįgaliojo sveikata bei integracija, meno vaidmuo ir pajautimas. Renginio kulminacija taps iniciatyvos „Skirtingos Spalvos“ įkūrėjo Daliaus Stankevičiaus moderuojamas pokalbis su radijo laidų vedėja, žurnaliste, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos pirmininko pavaduotoja Irma Jokštyte, gyvenančia su regos negalia. Baltos spalvos renginį vainikuos akustinis dainininkės Gabrielės Vilkickytės koncertas.


 
Organizatoriai informuoja, kad visi renginio pokalbiai bus verčiami į gestų kalbą, o Vilniaus rotušės patalpos yra pritaikytos negalią turintiems žmonėms. Svečiai raginami į renginį atvykti vilkėdami baltos spalvos drabužius, nes ši spalva simbolizuoja palaikymą gyvenantiems su regos negalia. Renginio įėjimas – savanoriška auka, kurios dėka iniciatyva galės ir toliau siekti tikslų bei kurti socialines kampanijas.  
 
Socialinė iniciatyva „Skirtingos Spalvos“ primena, kad daugiau informacijos apie renginius, laidas ir labdaringas kampanijas galite sužinoti skirtingosspalvos.lt. Prisidėti prie šios iniciatyvos veiklos taip pat galite įsigydami rankų darbo marškinėlius, įkvėptus sergančiųjų bendruomenei priklausančių herojų istorijomis.

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

Komentarai

      Gydytojas ir pacientas


      S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

      S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

      „Šiuo metu tikrai yra didžiulis gydytojų reabilitologų poreikis. Todėl įstaigų vadovai, siekiantys aukšto lygi...
      Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

      Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

      „Kuo daugiau veiklos, tada nėra kada dejuoti! Išmokau suprasti organizmo signalus ir rasti laiko poilsiui, supratau, ...

      Budinti vaistinė


      Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

      Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

      Nuo kitų metų ES startuos svarbus sveikatos politikos pokytis – jungtinis sveikatos technologijų vertinimas (STV). Ar tai bu...
      Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

      Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

      Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...

      razinka


      Sveika šeima


      Šuo su breketais – nauja odontologų kasdienybė

      Sakoma, koks šeimininkas – toks ir šuo. Stebint prastus Lietuvos gyventojų dantų būklės rodiklius, augintinių burnos problemų komentuoti nebereikia. Veterinarijos gydytoja odontologė Ernesta Vercinskaitė-Pagojė sako, kad net 90 proc. šeimininkų augintinių burnos bėdų nepastebi ir pagalbos kreipiasi per vėla...

      Sveikatos horoskopas


      Lakpkričio 23-29 d.

      Avi­nas
      Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

      Pakalbėkim apie tai


      Svetur


      „Titaniko“ II ateitis: fiasko ar bravo?

      „Titanikas“ II gali sukurti taiką. Šis gali tapti taikos laivu visoms pasaulio valstybėms“, – sako ekscentriškasis australų verslininkas Clive Palmeris. Pastarasis savųjų planų sukurti istorinio tragiško likimo laivo repliką nepamiršo. Jis prisimena ne tik romantinę Džeko ir Rouzės ...

      Redakcijos skiltis


      Komentarai


      Vyrai ir moterys (Nr.3)
      Henrikas Vaitiekūnas Vyrai ir moterys (Nr.3)
      Ar gudresnis valgo skaniau?
      Henrikas Vaitiekūnas Ar gudresnis valgo skaniau?
      Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
      Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija

      Naujas numeris