Skelbiamas MITA inovatyvių idėjų konkursas kovai su COVID-19

www.lsveikata.lt
2020-03-19
Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) skelbia inovatyvių idėjų konkursą „Life saving-innovations: stop COVID-19“ ir teiks ypatingą prioritetą inovacijų projektams, susijusiems su COVID-19 viruso ir krizės suvaldymu. Konkurse kviečiami dalyvauti inovatoriai, technologijų kūrėjai, startuoliai ir inovatyvios įmonės, galinčios pasiūlyti netradicinių sprendimų panaudojant šiuolaikines technologijas.
Skelbiamas MITA inovatyvių idėjų konkursas kovai su COVID-19

„Kreipiuosi į gausią Lietuvos inovatorių bendruomenę su prašymu išlikti neabejingais ir pasiūlyti savo inovatyvias idėjas šiam konkursui. Kartu mes galime padėti spręsti vieną didžiausių šiuo metu žmoniją užpuolusių problemų ir suvaldyti COVID-19 krizę. Neabejoju, kad lietuviai drąsus, verslūs ir kūrybingi, o naujos idėjos gali padaryti reikšmingą proveržį“, – sako MITA direktorius Kęstutis Šetkus.
Turintys realių idėjų, kaip sukurti inovatyvių technologijų, produktų, paslaugų ar procesų, reikalingų kovai su COVID-19, kviečiami pateikti savo idėją užpildant supaprastintą formą MITA svetainėje.

 
Gali būti teikiamos įvairios idėjos, susijusios su naujų technologijų, inovacijų kūrimu, testavimu, prototipų gamyba, moksliniais tyrimais, pavyzdžiui, inovatyvių apsaugos priemonių  (kombinezonai, respiratoriai, kaukės, pirštinės ir pan.) prototipų sukūrimas ir paleidimas į gamybą, informacinių ir ryšių technologijų sprendimai, dirbtinio intelekto panaudojimas kuriant stebėjimo ar nuotolinio darbo sistemas, prognozuojant galimus COVID-19 židinius, padedant žmonės ar verslui organizuotis nuotolinį darbą, mokymąsi, o sergantiems – jų kasdienybę ir panašiai.
 
MITA specialistai užtikrina, kad dalykinę, finansinę pagalbą suteiks prioriteto tvarka ir geriausiomis sąlygomis. Idėjai įgyvendinti bus suteikiamas asmeninis ES priemones „Inostartas“ konsultantas, padedama surasti mokslo partnerius. Numatyta galimybė organizuoti mokslo, verslo, sveikatos specialistų „think-tank‘us“ (idėjų centrus) siekiant išgeneruoti perspektyviausias idėjas.
Yra sudarytos visos sąlygos tinkamoms idėjoms realizuoti ir finansavimui gauti bei skubos tvarka pradėti įgyvendinti inovatyvius projektus. Inovatyvias idėjas atrinks ir vertins MITA ekspertai. Geriausioms idėjoms įgyvendinti bus siūlomas ES priemonės „Inostartas“ finansavimas, vienam projektui bus skiriama apie 52 tūkst. eurų.
 
Šiuo metu MITA pasiūlė Ekonomikos ir inovacijų ministerijai padidinti priemonės „Inostartas“ intensyvumą, kad jeigu projekto metu bus kuriamos arba tobulinamos technologijos susijusios su COVID-19, didžiausia galima projekto finansuojamoji dalis būtų – 100 proc. Tokiu būdų startuoliams kuriantiems prototipus, susijusius su COVID-19 nereikėtų ieškoti papildomo finansavimo projektui įgyvendinti.
Idėjos konkursui teikiamos iki balandžio 17 d. Idėjų vertinimas organizuojamas skubos tvarka ir atliekamas per 2 savaites, todėl klientai kviečiami nelaukti konkurso termino pabaigos.
Pateikti idėją čia: http://mita.lrv.lt/forms/ideju-konkursas-life-saving-innovations-stop-covid-19


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris