Prezidentas: A.Veryga turi galimybių pertvarkyti ligoninių tinklą negąsdinant žmonių

Saulius Jakučionis, BNS
2019-08-08
Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga dar turi galimybių pertvarkyti gydymo įstaigų tinklą, tačiau reforma turi vykti negąsdinant žmonių, sako prezidentas Gitanas Nausėda.
Prezidentas: A.Veryga turi galimybių pertvarkyti ligoninių tinklą negąsdinant žmonių
Šalies vadovas Gitanas Nausėda tvirtino per praėjusią savaitę vykusį susitikimą su A.Veryga išgirdęs patikinimą, kad pertvarkos sveikatos apsaugos sistemoje vyks.

„Aš gavau patikinimą iš pono Verygos, kad reformos bus tęsiamos. Tiesa, jos bus tęsiamos apgalvotai“, – žurnalistams trečiadienį teigė šalies vadovas.
„Viena iš tokių reformų galėtų būti tas pats sveikatos apsaugos sistemos tinklas, tiktai, žinoma, ne gąsdinant žmones, ne darant kažkokius nepamatuotus pareiškimus, kurių prasmės iš karto net neįmanoma suprasti, o vis dėlto labai aiškiai deklaruojant, ko ta reforma yra siekiama, kokios gali būti tos reformos pasekmės ir, svarbiausia, kokie yra galutiniai tos reformos tikslai“, – pridūrė jis.
 

Ankstesni A.Verygos bandymai inicijuoti gydymo įstaigų tinklo pertvarką baigėsi nesėkmingai. Ministras yra sakęs, kad priimti šiems sprendimams trūksta politinės valios.
Europos Komisija šiemet konstatavo, kad Lietuvai būtų naudinga konsoliduoti ligoninių tinklą.
Briuselio pareigūnų vertinimu, sveikatos apsauga Lietuvoje yra nepakankamai efektyvi, daug dėmesio skiriama brangiam gydymui ligoninėse, ir per mažai – pirminei sveikatos apsaugai ir ligų prevencijai, sektoriuje trūksta kokybės kontrolės, o besigydantys apdraustieji turi palyginti daug prisidėti savo lėšomis. 
 
A.Veryga buvo tarp tų ministrų, su kuriais prezidentas susitiko prieš atnaujintos Vyriausybės patvirtinimą. Kaip anksčiau sakė pats prezidentas, jam buvo kilę klausimų dėl ministro veiklos.
G.Nausėda trečiadienį patvirtino, kad tai paskatino nerimas dėl sveikatos apsaugos sistemos.
„Mane šiek tiek suneramino prieš kurį laiką pasigirdę, na, tokie, sakyčiau rezistenciniai ar rezignaciniai netgi pareiškimai, kad štai, politinis ciklas artėja į pabaigą, ir kad reformoms jau nebe laikas, ir tai, kas yra pradėta, veikiausiai nebebus tęsiama“, – kalbėjo šalies vadovas.
 

L.Kukuraičio „lyderystės stoka“
Prezidentas taip pat iš naujo paskyrė socialinės apsaugos ir darbo ministrą Liną Kukuraitį, nors anksčiau kritikavo jį dėl lyderystės trūkumo.
„Ponas Kukuraitis sakė, kad dažnu atveju tas lyderystės trūkumas atsirasdavo dėl to, kad nepavykdavo iki galo sutarti su tomis ministerijomis, kurios turėtų būti partnerėmis jo veikloje, konkrečiai Finansų ministerija ir Sveikatos apsaugos ministerija“, – tvirtino G. Nausėda.
Jis teigė su finansų ministru Viliumi Šapoka ir sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga aptaręs, ar šias problemas įmanoma išspręsti.
 
„Labai tikiuosi, kad per šį likusį neilgą laiką sutarimas tarp šitų ministerijų, žinoma, padedant ir pirmiausia kuruojant šiuos klausimus ministrui pirmininkui, bus sėkmingesnis ir duos geresnį rezultatą“, – teigė šalies vadovas.
Prezidentas trečiadienį patvirtino Vyriausybę su trijų ministrų pasikeitimais.
Vietoje susisiekimo ministro Roko Masiulio buvo paskirtas Lenkų rinkimų akcijos atstovas parlamentaras Jaroslavas Narkevičius, vidaus reikalų ministre vietoje Eimučio Misiūno tapo taip pat Lietuvos lenkų atstovė Seimo narė Rita Tamašunienė, o Žemės ūkio ministerijoje Giedrių Surplį pakeis „socialdarbietis“ Seimo narys Andrius Palionis.
Ministrų kabinetas atnaujintas dėl valdančiosios koalicijos liepos pradžioje sutarus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, Lietuvos socialdemokratų darbo partijai, „Tvarkai ir teisingumui“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijai – Krikščioniškų šeimų sąjungai.
Be paminėtų trijų, Vyriausybėje liks dirbti visi iki šiol joje dirbę ministrai.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris