Pasaulis griežtina kovą su koronaviruso pandemija

Rūta Androšiūnaitė, BNS
2020-03-16
Dėl koronaviruso pandemijos kelios šalys visame pasaulyje paskelbė griežtinančios lankymosi savo teritorijoje režimą, pirmadienį informavo žiniasklaida.
Pasaulis griežtina kovą su koronaviruso pandemija

Po Kinijos labiausiai infekcijos paveiktoje Italijoje per pastarąją parą mirė 368 žmonės – taigi, bendras aukų skaičius pasiekė 1 807. Be to, šalyje lig šiol užfiksuoti beveik 25 tūkst. užsikrėtimo atvejų.
Italų vyriausybė uždraudė gyventojams keliauti tarp gyvenviečių, išskyrus ypatingus atvejus. Uždarytos visos švietimo įstaigos, kino teatrai, teatrai, muziejai, sporto salės, klubai, barai, taip pat atšaukti masiniai renginiai.
 

Italijos ekonomikos ministras Roberto Gualtieri (Robertas Gvaltjeris) pranešė, kad vyriausybė planuoja išskirti papildomus 25 mlrd. eurų nuo koronaviruso kenčiančiai ekonomikai paremti.
Austrijos kancleris Sebastianas Kurtzas (Sebastianas Kurcas) savo ruožtu paskelbė apie virtinę nuo pirmadienio įsigaliojančių karantino priemonių: draudimą rengti bet kokius viešus renginius, rinktis daugiau nei penkių žmonių grupėmis, visų barų ir restoranų uždarymą, įvažiavimo į šalį apribojimus.
 
„Raginame austrus savanoriškai izoliuotis. Tai reiškia, kad leidžiami tik kontaktai su žmonėmis, su kuriais jie gyvena kartu“, – nurodė kanclerio biuras.
Tuo metu Prancūzija rengiasi iš dalies izoliuoti gyventojus, pranešė informuoti šaltiniai.
Čekijoje iki kovo 24 dienos įvesti judėjimo apribojimai, išskyrus skubius atvejus.

Airijos vyriausybė paragino iki kovo 29 dienos uždaryti visus restoranus, kavines ir barus. Ši priemonė taikoma ir viešbučiuose įsikūrusioms maitinimo įstaigoms.
Kanados ministras pirmininkas Džastinas Triudo neatmetė galimybės uždaryti sienas.
 
Argentina 15 dienų uždaro sienas, parkus ir kitas masiškai lankomas vietas, taip pat atšaukia pamokas ir paskaitas.
Persijos įlankos šalys, įskaitant Saudo Arabiją, Katarą, JAE ir Omaną, įvedė įvairius masinių renginių ir įvažiavimo apribojimus.
Pirmadienį visame pasaulyje naujuoju koronavirusu užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė 168 tūkst., aukų padaugėjo iki 6,5 tūkst., o pasveikusiųjų – iki beveik 77 tūkst., pranešė kinų laikraštis „South China Morning Post“.
 
Palyginti su tuo pačiu laiku sekmadienį, susirgusiųjų skaičius pasaulyje padidėjo daugiau nei 15,8 tūkst., o mirusiųjų – 709.
Mirusiųjų skaičius visose kitose pasaulio šalyse taip pat 84 atvejais viršijo mirčių skaičių Kinijoje, kuris pirmadienį pasiekė 80 860.  

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris