Nuteisti asmenys, kaltinti dėl nepagrįstai išrašytų kompensuojamų tvarsčių

www.lsveikata.lt
2019-04-12
Klaipėdos miesto apylinkės teisme priimtas apkaltinamasis nuosprendis byloje dėl apgaule pasisavintų daugiau kaip 170 tūkst. eurų Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų, nepagrįstai išrašant kompensuojamus tvarsčius.
Nuteisti asmenys, kaltinti dėl nepagrįstai išrašytų kompensuojamų tvarsčių

Vienam kaltinamajam, pripažinus jį kaltu dėl sukčiavo, skirta dviejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams, penktadienį pranešė prokuratūra.
Jis taip pat visą bausmės vykdymo laikotarpį įpareigotas dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, taip pat vyras įpareigotas 9 mėnesius dalyvauti elgesio pataisos programose ir sumokėti 376 eurų įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.
Kita kaltinamoji pripažinta kalta dėl netinkamo pareigų atlikimo. Jai skirta beveik 1,6 tūkst. eurų bauda.

 
Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus Šiaulių teritorinės ligonių kasos informaciją, kad galbūt sukčiaujama, naudojantis globos namų pacientų kompensuojamųjų vaistų pasais, kai išrašomi 100 proc. Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis kompensuojamieji tvarsčiai ir naudojami ilgai negyjančioms žaizdoms, kojų opoms ir praguloms gydyti.
Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo atskleista, kad nuo 2014 metų vasario iki 2015 metų rugsėjo, medicininių tvarsčių reklamavimu užsiimančios bendrovės darbuotojas iš vyriausiosios slaugytojos gavo kelių dešimčių šiuose globos namuose besigydančių pacientų kompensuojamųjų vaistų pasus.
 
Buvo įtariama, kad pastarasis surašė žaizdų įvertinimo protokolus ir juose melagingai nurodė duomenis apie pacientų ligos pobūdį.
Kompensuojamųjų vaistų pasai ir neteisingi duomenys apie ligonius buvo pateikti Plungėje dirbantiems keliems medikams. Pastarieji, neapžiūrėję pacientų ir neįvertinę jų būklės, išrašė receptus kompensuojamosioms medicinos pagalbos priemonėms.
Kaip įtariama, vaistų receptai buvo pateikti vienai Klaipėdos vaistinei, ji tūkstančius vienetų brangiai kainuojančių tvarsčių atidavė įtariamajam.

 
Vėliau Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis 100 proc. kompensuota už įsigytus tvarsčius. Ikiteisminį tyrimą atlikę FNTT Klaipėdos apygardos tyrėjai išaiškino, kad per pusantrų metų išrašyta receptų daugiau kaip 15-ai tūkst. tvarsčių, kurių vertė siekė daugiau kaip 170 tūkst. eurų.
Atliekant ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arvydas Navickas, įtarimai sukčiavimu buvo pateikti bendrovės, reklamuojančios žaizdų gijimui naudojamas priemones, darbuotojui, o vieno iš Plungės rajono socialinės globos namų vyriausiajai slaugytojai įtarimai pareikšti dėl netinkamo pareigų atlikimo.
 
Dėl kelių Plungės privačios klinikos gydytojų, kurie neapžiūrėję ar netinkamai apžiūrėję pacientus nepagrįstai išrašė kompensuojamųjų tvarsčių, veiksmų buvo priimtas sprendimas atskirti tyrimą ir jį tęsti dėl netinkamo pareigų atlikimo.
Klaipėdos miesto apylinkės teismas šiuos medikus jau anksčiau pripažino kaltais ir atleido juos nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 
 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris