Meras dėl ligoninės vadovo V.Janušonio laukia patikrinimų išvadų

Austėja Masiokaitė-Liubinienė, BNS
2020-04-06
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sako, kad Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovą Vinsą Janušonį vertins tuomet, kai gaus savaitgalį patikrinimų išvadas.
Meras dėl ligoninės vadovo V.Janušonio laukia patikrinimų išvadų
V.Janušonis

„Aš pats, kaip ir turbūt visi jūs, kaip ir Universitetinės ligoninės vadovas ir turbūt bendruomenė laukiame tų patikrinimų rezultatų, išvadų, kurios, matyt, ir bus pakankamai rimtu pagrindu vieniems ar kitiems sprendimams dėl vienokių ar kitokių veiksmų“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė V. Grubliauskas.
Patikrinimai ligoninėje vykdyti praėjusios savaitės pabaigoje. Mero žiniomis, dalis veiksmų vykdoma ir pirmadienį.
„Mes esame pasiruošę labai dėmesingai ir atsakingai vertinti visą tą informaciją, kuri bus pateikta“, – kalbėjo jis.
Meras pabrėžė, kad sprendimai dėl ligoninės vadovo turi būti priimami teisiniu keliu, turint tam reikiamus argumentus.

„Lietuvoje jau būta bandymų daryti tam tikrus drastiškus veiksmus pagal nuotrauką ir žinote, kuo tas baigėsi, todėl aš manau, kad reikia mokytis iš svetimų klaidų“, – pridūrė V.Grubliauskas.
 
Praėjusią savaitę į pareigas sugrąžintas Kauno klinikinės ligoninės vadovas Albinas Naudžiūnas, nušalintas po to, kai premjeras Saulius Skvernelis pasipiktino paviešintomis nuotraukomis, kur į maišelius supakuoti vienkartiniai panaudoti medikų apsauginiai drabužiai.
V.Janušonį planuojama kviesti į uostamiesčio savivaldybės tarybos posėdį šį ketvirtadienį. V. Grubliauskas sako, kad ten ligoninės vadovas galės atsakyti į jam keliamus klausimus.
„Vakar ir šiandien teko kalbėtis su opozicinių partijų frakcijų lyderiais miesto taryboje. Buvo sutarta, kad miesto tarybos posėdyje bus pakviestas ir dalyvaus Universitetinės ligoninės vyr. gydytojas V. Janušonis, kuris tarybos nariams pateiks pilną, išsamią informaciją apie situaciją“, – sakė meras.
Jis vylėsi, kad tuo metu bus aiškios patikrinimų išvados ir jie padės susidaryti pilnesnį vaizdą bei žadėjo, kad bus stiprinama ligoninės kontrolė.
„Bus aktyvuojama arba stipriai motyvuojama stebėtojų taryba, kad imtųsi tiesioginės stebėsenos visų procesų ir turbūt po tarybos posėdžio, po informacijos išklausymo, bus sprendžiama ir tam tikra monitoringo, stebėsenos užtikrinimas iš politinio lygmens, iš miesto tarybos lygmens, kad nekiltų abejonių“, – sakė V. Grubliauskas.
 

V.Janušonis: viską padarėme gerai
Pats ligoninės vadovas teigia, jog darbas ligoninėje vyksta gerai ir nemano, kad būtų padaręs kokių nors reikšmingų pažeidimų.
„Mes tikrai viską darome, būtų keista, jeigu aš sakyčiau, kad kažko nepadariau. Mes darome iš tikrųjų viską, mums teko didžiulis krūvis kaip ligoninei įvairiomis prasmėmis – ir moralinis, ir visas kitas“, – žurnalistams pirmadienį sakė jis.
V.Janušonis teigė, kad dar neturi galutinių išvadų dėl patikrinimo, tačiau tarpinėse išvadose nustatyti pažeidimai nėra ženklūs, o skyriuje, kuriame dirbama su infekuotaisiais koronavirusu, viskas yra atliekama gerai.

„Mes su darbu susitvarkome, todėl, jeigu kalbame apie tarybą, kažką darant, reikia vis tiktai įrodymų turėti, kad kažko nepadarei. Kita vertus, taryba turi teisę pasitikėti arba nepasitikėti, ji yra mūsų steigėjas, ji yra mano asmeniškai darbdavys ir, žinoma, jos sprendimas, jeigu pasitiki ar nepasitiki, yra jos teisė, nesvarbu dėl kokių priežasčių“, – sakė jis.
 
Ligoninės vadovas pabrėžė, jog patikrinimas pradėtas po anoniminių skundų, todėl nėra žinoma, ar juos tikrai rašė šios ligoninės medikai.
„Išvados yra tam tikros bet jos yra tarpinės. (...) Pažeidimų visada yra, žinote, praktika ir teorija labai skiriasi. Infekuotų atliekų turi būti trys ketvirtadaliai užpildyta talpa, užpildyta daugiau yra – tai tokių pažeidimų iš tikro tam tikrų yra, pranešimai ne visi“, – apie jam žinomus nustatytus pažeidimus kalbėjo V. Janušonis.
Jis žadėjo, kad visos problemos bus ištaisytos.
„Tai yra normalūs procesai, tai nėra kažkokia katastrofa“, – sakė jis.
Praėjusios savaitės pabaigoje dėl infekcijų kontrolės pažeidimų sustabdyta didelės dalies Klaipėdos universitetinės ligoninės skyrių veikla. Ligoninėje paslaugas teikia tik akušerijos ir ginekologijos, onkologijos bei infekcinių ligų padaliniai. 
Patikrinimai ligoninėje atlikti po skundų apie infekcijų kontrolės pažeidimus.  

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris