Medikui ir penkiems pacientams už kyšininkavimą skirtos baudos

BNS
2020-02-21
Šiaulių apylinkės teismas penktadienį medikui ir penkiems pacientams už kyšininkavimą skyrė pinigines baudas.
Medikui ir penkiems pacientams už kyšininkavimą skirtos baudos

Kaip pranešė teismas, medikas buvo kaltinamas tris kartus paėmęs po 20 eurų kyšį, o penki pacientai – gydytojams davę nuo 20 iki 600 eurų dydžių kyšius.
Tris kartus kyšį iš pacientų paėmusiam 61 metų neurologui Kęstučiui Dainiui teismas skyrė 4,5 tūkst. eurų dydžio baudą ir konfiskavo 60 eurų, gautus kaip kyšius.
Už mediko papirkimą ir sukčiavimą 78 metų vyrui teismas skyrė daugiau kaip 3,7 tūkst. eurų dydžio baudą. Jis „Sodrai“ turės sumokėti 1,3 tūkst. eurų civilinį ieškinį.

Tokio paties dydžio baudą gavo ir 64-erių vyras, jau kartą teistas už kyšio davimą.
Devynis kartus teistam ir recidyvistu pripažintam 62 metų vyrui už kyšio davimą teismas skyrė daugiau kaip 2,6 tūkst. eurų dydžio baudą.
 
Subendrinus su ankstesniu nuosprendžiu, jam paskirta galutinė laisvės atėmimo bausmė pusmečiui ją atidedant metams ir beveik 4,6 tūkst. eurų bauda.
Kartą teistai, kyšį davusiai 41 metų moteriai teismas skyrė 376 eurų baudą, kurią subendrino su ankstesne bausme ir paskyrė galutinę 565 eurų baudą.
Kyšį davusiam 66 metų vyrui skirta beveik 1,9 tūkst. eurų dydžio bauda.

Pasak bylą nagrinėjusio teisėjo Martyno Galvičiaus, kaltę dėl papirkimo pripažino du kaltinamieji, tačiau vienas iš jų neigė sukčiavęs.
„Visi kiti kaltinamieji savo kaltės nepripažino, tačiau teismas jų duotus parodymus paneigė byloje esančiais ir teismo posėdžio metu ištirtais įrodymais. Teismas rėmėsi vaizdo ir garso įrašais, kriminalinės žvalgybos metu surinktais duomenimis, liudytojų parodymais ir kita medžiaga“, – pranešime cituojamas teisėjas.
 
Teismas konstatavo, kad atlikus patikrinimą dėl kelių asmenų darbingumo lygio pagrįstumo, nustatyta, kad Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos priimti sprendimai yra teisėti ir pagrįsti. Todėl asmenų veiksmai paperkant medikus neturėjo įtakos dėl darbingumo lygio nustatymo.
Teismas nustatė, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos 2017 metų pirmoje pusėje Šiauliuose, vienoje privačioje medicinos klinikoje, gydytojo darbo kabinete. Gydytojas K.Dainius iš trijų pacientų paėmė ne daugiau nei po 20 eurų kyšį už medicininę konsultaciją ir vienu atveju – dar ir už vaistų išrašymą.
Trys klinikos pacientai papirko tos pačios medicinos klinikos gydytoją Egi­di­jų Jan­kaus­ką, kuris už kyšininkavimą yra teisiamas Šiaulių apygardos teisme.
Teismo duomenimis, nuo 50 iki 600 eurų siekiantys kyšiai buvo duoti už dokumentų klastojimą ir jų suruošimą, laikino nedarbingumo pažymėjimų išdavimą.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris