Į NVSC vadovo vietą norinčių neatsirastų?

Ringailė Gvildė
2021-01-15
„Juokaujate?“, - sako NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė paklausta, ar dalyvautų konkurse į NVSC vadovo vietą.
Į NVSC vadovo vietą norinčių neatsirastų?
R.Lingienė

- Kaip vertinate NVSC direktoriaus Roberto Petraičio poziciją nesitraukti iš vadovo pareigų net ir po to, kai tą padaryti pasiūlė sveikatos apsaugos ministras A.Dulkys?
- Tai - asmeninis direktoriaus sprendimas ir aš negaliu to vertinti nei neigiamai, nei teigiamai, aš nei palaikau jį, nei nepalaikau. Manau, kad jis pats tyri įvertinti ministro priekaištus, o dėl posto – likti jame ar trauktis – geriausia tartis tik su artimaisiais. Negaliu jam patarinėti būdama paprasta kolegė.
 

- Ar toks R.Petraičio sprendimas nediskredituoja NVSC vardo dar labiau? Juk jūsų darbuotojai jau buvo platinę viešą laišką dėl juntamo visuomenės spaudimo, kuris trukdo tinkamai atlikti darbus ir kenkia darbuotojų motyvacijai...
 
- Tai, kas vyksta dabar dėl įstaigos ir jos veiklos, tikrai neigiamai veikia mūsų žmonių motyvaciją. Žinoma, daugiausia galiu kalbėti apie Vilniaus departamentą. Tačiau, kiek tenka bendrauti, visi šią situaciją vertiname kaip išskirtinai sudėtingą. Žmonės nuo visko jau pavargę. O dėl direktoriaus sprendimo – negaliu vertinti, ar jis kaip nors diskredituoja NVSC vardą, bet situacija tikrai sudėtinga ir darbui nepadeda.
 
- Jeigu direktorius vis dėlto nuspręstų trauktis iš vadovo pareigų, ar pati pretenduotumėte į šį postą?
- Juokaujate?

 
- Kodėl, jis ir seniau buvo jūsų pavaduotojas, galbūt vėl susikeistumėte?
- Niekada tokios minties man nė nebuvo. Grįžau ten, kur yra praktinis darbas, kur, manau, kad turiu didelę patirtį ir galiu save realizuoti. Net nedalyvaučiau konkurse į NVSC vadovo vietą. Jokiu būdu, kategoriškai nė nesvarstau tokios galimybės.  
Atvirai sakant, mano galva užimta kitais darbai. Dėliojame NVSC darbus, nes suprantame, kad savanoriai amžinai mums gelbėti negalės. Turime be galo daug darbo socialinės globos įstaigose suvaldant neužgęstančius židinius ir naujus COVID-19 protrūkius.


Komentaras
SAM politinės komunikacijos atstovė spaudai Aistė Šuksta:
- Ponas R.Petraitis vertinamas tarnybinio metinio vertinimo metu kaip valstybės tarnautojas dar šį mėnesį. O pagal jo pateiktus atsakymus SAM yra pradėtas tarnybinis jo veiklos patikrinimas. Taip pat NVSC prašoma nuolat pateikti duomenis apie jų organizuojamus procesus, skaitmenizavimo proceso pažangą.

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    „Šiuo metu tikrai yra didžiulis gydytojų reabilitologų poreikis. Todėl įstaigų vadovai, siekiantys aukšto lygi...
    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    „Kuo daugiau veiklos, tada nėra kada dejuoti! Išmokau suprasti organizmo signalus ir rasti laiko poilsiui, supratau, ...

    Budinti vaistinė


    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Nuo kitų metų ES startuos svarbus sveikatos politikos pokytis – jungtinis sveikatos technologijų vertinimas (STV). Ar tai bu...
    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...

    razinka


    Sveika šeima


    Išmanusis muilas – švarioms linksmybėms

    Kad ir kiek žalos pridarė pandemija, tikėjome, kad šio to ir išmokė: rankų higienos taisykles mintinai galėjo išpyškinti ir suaugęs, ir pradinukas. Pasibaigus pandemijai, geriems įpročiams iškilo grėsmė būti užmirštiems. Laimei, higienos įgūdžių svarbos nepamiršta Lietuvos sveikatos mo...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    Dirbtinį intelektą pasitelks vaistams gaminti

    Nuo „Chat GPT“ iki virtualių asistentų – dirbtinis intelektas (DI) tampa itin svarbiu šiuolaikinio žmogaus gyvenimo atributu. Didesnę reikšmę jis įgauna ir medicinoje. Panaudojimo spektras itin platus: DI bus galima pasitelkti tiek atliekant tyrimus ar chirurgines procedūras, tiek ir gaminant vaistus.&...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Henrikas Vaitiekūnas Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Ar gudresnis valgo skaniau?
    Henrikas Vaitiekūnas Ar gudresnis valgo skaniau?
    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija

    Naujas numeris