Dėl koronaviruso grėsmės didieji miestai papildomai dezinfekuoja viešąjį transportą

Ramūnas Jakubauskas, BNS
2020-02-27
Europoje plintant koronavirusui, Lietuvos didieji miestai imasi prevencinių priemonių jo grėsmėms suvaldyti – Vilnius, Kaunas ir Klaipėda papildomai dezinfekuoja viešąjį transportą.
Dėl koronaviruso grėsmės didieji miestai papildomai dezinfekuoja viešąjį transportą

Vilniaus savivaldybė taip pat pranešė apie nurodymą miesto įstaigoms papildomai dezinfekuoti daiktus, kurie yra dažnai liečiami.
Be kita ko, sostinės savivaldybė sako, kad visos jos įstaigos apsirūpinusios higienos priemonėmis, o švietimo įstaigų reikalaujama dažniau vėdinti patalpas.
Vilniaus savivaldybė taip pat rekomenduoja ir mieste esančioms verslo įmonėms pasirūpinti savo darbuotojais ir jiems grįžus iš koronaviruso paveiktų regionų, sudaryti sąlygas dirbti nuotoliniu būdu.

Bendrovės „Kauno autobusai“ atstovė Patricija Elžbieta Zarankaitė informavo BNS, kad nuo ketvirtadienio kasdien planuojama atlikti papildomą viešojo transporto dezinfekavimą, taip pat dezinfekcinėmis priemonėmis aprūpinti kontrolierius, vairuotojus.
 
Bendrovės atstovė taip pat patikino, kad nuolat konsultuojamasi su Kauno savivaldybe ir nuolat stebima situacija – prireikus ruošiamasi imtis ir kitų prevencinių priemonių.
Kaip BNS informavo Klaipėdos miesto savivaldybės atstovė Aušra Lukauskienė, kasdien savivaldybėje tariamasi dėl koronaviruso grėsmės bei prevencinių veiksmų.
Tuo metu uostamiesčio viešasis transportas kasdien vakarais yra dezinfekuojamas – nuvalomi turėklai, kėdės, kitos keleivių rankomis liečiamos detalės, taip pat miesto autobusuose bus pritvirtintos dezinfekcinio skysčio talpos.
Klaipėdos švietimo įstaigoms savivaldybė nurodė atlikti analizę, kiek jas lankančių vaikų, mokinių bei jose dirbančių mokytojų pastaruoju metu grįžo iš Šiaurės Italijos ar Kinijos.

Uostamiesčio savivaldybė taip pat informuoja, kad miesto sveikatos priežiūros įstaigos yra pasiruošusios suvaldyti situacijas, jeigu būtų nustatyti koronaviruso atvejai – medicinos darbuotojai aprūpinti priemonėmis bei instruktuoti apie veiksmus.
 
Ragina neplanuoti ekskursijų į Seimą
Seimo kanceliarija taip pat pranešė, kad dėl koronaviruso grėsmės šalies parlamentas taiko papildomas higienos priemones – reguliariai dezinfekuojamos visos patalpos, o dažniau – bendro naudojimo erdvės ir įvairūs paviršiai.
Be kita ko, parlamente ir tarnybiniuose automobiliuose papildomai bus įrengta dezinfekcinių priemonių, o Seimo nariams, kanceliarijos darbuotojams ir lankytojams bus pateiktos higienos rekomendacijos.
Seimo kanceliarija taip pat ragina artimiausiu metu neplanuoti ekskursijų į Seimo rūmus ir kitų renginių, tačiau jau suplanuotų renginių atšaukti nerekomenduoja.
Lietuvoje kol kas nėra patvirtintų koronaviruso atvejų, dėl šios infekcijos grėsmės trečiadienį šalyje paskelbta ekstremali situacija.
Pasaulyje iš viso kol kas registruota kiek daugiau nei 82 tūkst. kiniško koronaviruso atvejų, taip pat – 2,8 tūkst. mirčių.   

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris