CPO LT įgyvendinamas ES projektas – naujos galimybės medicinos įstaigoms centralizuotai vykdyti viešuosius pirkimus

www.lsveikata.lt
2020-08-13
Viešoji įstaiga CPO LT medicinos prekių centralizuotiems viešiesiems pirkimams skiria prioritetinį dėmesį. Nuo 2017 m. įgyvendinant ES struktūrinių fondų dalinai finansuojamą projektą „Centralizuotų viešųjų pirkimų, vykdomų per VšĮ CPO LT elektroninį katalogą, valdymo sistemos plėtra“ buvo sukurti nauji asmens higienos gaminių ir vienkartinių medicinos priemonių prekių moduliai.
CPO LT įgyvendinamas ES projektas – naujos galimybės medicinos įstaigoms centralizuotai vykdyti viešuosius pirkimus

CPO LT siekia, kad CPO LT administruojamas elektroninis katalogas kuo geriau tenkintų perkančiųjų organizacijų poreikius vaistams, vienkartinėms medicinos priemonėms, higienos gaminiams. Šių prekių centralizuotas viešasis pirkimas reikalauja ne tik viešųjų pirkimų vykdymo kompetencijų, bet ir specifinių medicinos žinių, todėl kuriant naujus modulius glaudžiai bendradarbiaujama su partneriais – Sveikatos apsaugos ministerija, Valstybine ligonių kasa, gydymo ir slaugos įstaigomis.
 
Higienos gaminiams ir vienkartinėms medicinos priemonėms taikoma  dinaminė pirkimų sistema (DPS)
 

Kaip pažymi CPO LT direktorius Darius Vedrickas, Higienos gaminių ir vienkartinių medicinos priemonių centralizuoti viešieji pirkimai įvykdyti atliktus išsamius rinkos tyrimus, konsultuojantis su kompetentingais specialistais, pateikusiais technines specifikacijas.

Šis modulis sukurtas DPS pagrindu, todėl yra patrauklus tiekėjams. Jie gali bet kuriuo metu, per visą modulio galiojimo laiką iki 2024 m. kovo mėnesio, ateiti su savo prekėmis ir dalyvauti skelbiamuose viešuosiuose pirkimuose. Perkančiosioms organizacijoms šis pirkimo būdas taip pat yra patogesnis, nes nuolat pasipildo prekių asortimentas. Šiuo metu higienos gaminių ir vienkartinių medicinos priemonių modulyje galima įsigyti chalatų, švirkštų, tvarsliavos, kateterių, sterilių ir nesterilių medicinos pirštinių. Bet tai dar ne galutinis prekių sąrašas, artimiausiu metu jis pasipildys 54 rūšių vienkartiniais apsauginiais kombinezonais, 6 rūšių apsauginiais skydeliais ir kitomis prekėmis.
 
Pirkdamos per CPO LT perkančiosios organizacijos taupo laiką ir pinigus

Perkančiosios organizacijos, naudodamosios centralizuotų viešųjų pirkimų elektroninėje erdvėje įrankiu- CPO LT elektroniniu katalogu, pastebi jo privalumus. Tai – paprastumas, greitas procesų vykdymas, didesnė konkurencija, ekonomiškumas ir skaidrumas. Todėl ir pirkimų apimtys nuolat auga. 2020 m. I pusmetį įvyko 403 pirkimai už daugiau nei 1 mln. 656 tūkst. eurų. Perkančiosios organizacijos centralizuotai įsigijo medicinines kaukes ir respiratorius, aprangą, pirštines, švirkštus ir dezinfektantus ir skystą muilą. Džiugu, kad, pasinaudojusios CPO LT elektroniniu įrankiu, jos vidutiniškai sutaupė apie 22 procentus pirkimams skirtų lėšų. Tai įvyko dėl tiekėjų konkurencijos, kai dėl kiekvieno užsakymo varžėsi nuo kelių iki keliolikos verslo įmonių, priklausomai nuo modulio ir realaus tiekėjų skaičiaus rinkoje, ir tai objektyviai sąlygojo konkurencingų kainų siūlymą.

CPO LT vykdomo  ES projekto metu sukurti nauji medicinos prekių duoda ne tik finansinę, bet ir kitą pridėtinę vertę gydymo, slaugos ir kitų medicinos bei socialinės rūpybos įstaigų veiklai.  Perkančiosioms organizacijoms nebereikia skirti laiko ir administracinių resursų viešojo pirkimo pasirengimui (pradedant komisijos sudarymu ir baigiant sutarties nuostatų parengimu), pirkimo dokumentų ruošimui (techninės specifikacijos, kvalifikacinių ir atrankos kriterijų nustatymo ir kt.). Joms tereikia iš asmens higienos gaminių ir vienkartinių medicinos priemonių prekių modulių pagal pateiktas technines specifikacijas pasirinkti konkrečias prekes ir nurodyti reikalingus jų kiekius.


Gydymo įstaigų perkančiosios organizacijos, kurios ne vienerius metus naudojasi CPO LT elektroniniu įrankiu viešiesiems pirkimams vykdyti, vertina šiuos privalomumus ir džiaugiasi greitais, kokybiškais, skaidriais viešaisiais pirkimais ir jų rezultatais.


 
 
 
 
 
 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

    G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

    „Šeimos medicina mane sužavėjo pacientų įvairove, galimybe dalyvauti paciento diagnostikoje ir ilgalaikiame stebėjime...
    V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

    V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

    Ab­do­mi­na­li­nės chi­rur­gi­jos gy­dy­to­ja Vik­to­ri­ja Žu­kaus­...

    Budinti vaistinė


    Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

    Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

    „Kompensavimo sistema ir sąlygos pacientams laiku įsigyti reikalingų vaistų turėtų būti gerinamos“, – Seimo Svei...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką balandį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Automobilius gatvėse stabdys ir aplinkosaugininkai

    Senas taršių automobilių parkas ir didelė miestų tarša Aplinkos ministeriją privertė griebtis pokyčių – sustiprinti aplinkosaugininkų įgaliojimai transporto priemonių taršos srityje. Netrukus keliuose vairuotojus stabdys ne tik policija, bet ir aplinkos apsaugos pareigūnai. Saugaus eismo ekspertai iniciatyv...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    JK – mirtinai pavojingo kraujo skandalas

    Artėja didžiausio Jungtinės Karalystės sveikatos sektoriaus istorijoje skandalo atomazga. Praėjusio amžiaus 8 ir 9 deš. šalyje plačiai naudoti užkrėsti kraujo preparatai iš JAV. Gegužės viduryje žadama paskelbti tyrimo rezultatus. Jau dabar aiškėja, kad užkrėstas kraujas buvo naudojamas sąmoningai. Apie ta...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Ir turtuoliai verkia
    Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
    Kas po devintu prakaitu slypi?
    Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?
    Pavėlavęs perspaudų rinkinys
    Henrikas Vaitiekūnas Pavėlavęs perspaudų rinkinys

    Naujas numeris