Andrius Kupčinskas siūlo Kaune ir Klaipėdoje ilginti mobiliųjų testavimo punktų laiką

www.lsveikata.lt
2020-04-03
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Andrius Kupčinskas kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, Kauno ir Klaipėdos savivaldybes, geranoriškai ragindamas institucijas susiderinti ir prailginti Kauno ir Klaipėdos mobiliųjų testavimo punktų laiką. Šie galėtų sutapti su Vilniuje veikiančių mobiliųjų punktų darbo laiku. Kitu atveju, siūlo steigti papildomus mobiliuosius koronaviruso patikros punktus Kaune ir Klaipėdoje, nes šių regionų gyventojai diena iš dienos priversti skambinti į karštąją liniją ir laukti dėl nepakankamo vietų skaičiaus, o visi galimi laikai užpildomi neįpusėjus dienai.
Andrius Kupčinskas siūlo Kaune ir Klaipėdoje ilginti mobiliųjų testavimo punktų laiką
A.Kupčinskas

„Savanorystė Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos skambučių (1808) centre parodė, kad išskirtinai Kauno ir Klaipėdos mobiliuosiuose punktuose, atliekančiuose patikrą dėl COVID-19 viruso tų regionų gyventojams, laisvos vietos užsipildo iš karto, nors Vilniuje, kuriame veikia 3 mobilieji punktai, vietų kol kas užtenka. Pacientai tyrimui registruojami tik dienai į priekį, tad besikreipiantys Kauno ir Klaipėdos regionų gyventojai (turintys simptomus, grįžę iš užsienio ar turėję kontaktų su patvirtintais koronaviruso atvejais) ir skambindami karštąja linija, dalyvauja savotiškoje loterijoje: būsi užregistruotas ar išgirsi standartinę frazę „labai atsiprašome, laisvų vietų Kaune ir Klaipėdoje nebėra, prašome skambinti rytoj“, – teigia A. Kupčinskas.

 
Seimo nario A.Kupčinsko nuomone, Sveikatos apsaugos ministerijai pranešus apie pakankamą atskraidintų reagentų kiekį, būtina didinti testavimo darbo apimtis: pirmenybę suteikiant visuotinei medikų patikrai ir steigiant karščiavimo klinikas, kartu būtina stiprinti mobiliųjų COVID-19 viruso patikros punktų pajėgas ir leisti visoms laboratorijoms nustatyti testų rezultatus. Kitaip, pasipiktinusių ir neregistruotų gyventojų skaičius karštojoje linijoje sparčiai augs, kuris gal ir nesigirdės Ekstremalių situacijų centrui, bet pasivyti traukinį vėliau bus dar sunkiau.
Todėl A.Kupčinskas siūlo Kaune ir Klaipėdoje pirmiausia prailginti mobiliųjų punktų veiklos laiką iki 20 val., kaip dirbančiuose Vilniuje (Kaune abu punktai veikia tik iki 15.40 val., o Klaipėdoje – iki 17.20 val.). Kitu atveju, siūlo steigti papildomus mobiliuosius patikros punktus, kadangi esamų pajėgų neužtenka abiejų regionų gyventojų testavimui.
 

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris