A.Dulkys: turime įtikinti visuomenę, kad komanda, kuris dirbs Vyriausybėje, dirbs kartu su prezidentu

www.lrt.lt
2020-11-30
 Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitiko su į sveikatos apsaugos ministrus teikiamu Arūnu Dulkiu. Po susitikimo kandidatas į ministrus sakė turintis 130 priemonių pandemijos įveikimo šalyje planą.
A.Dulkys: turime įtikinti visuomenę, kad komanda, kuris dirbs Vyriausybėje, dirbs kartu su prezidentu
LR Prezidento kanceliarijos nuotr./R.Dačkus

48-erių A. Dulkys yra buvęs valstybės kontrolierius, paties G. Nausėdos nepaskirtas antrai kadencijai. Socialinių mokslų daktaro laipsnį turintys A. Dulkys yra vienas iš trijų kandidatų į ministrus, kuris nėra Seimo narys.
Jei būtų paskirtas, A. Dulkys prie ministerijos vairo stotų šaliai itin sudėtingu laikotarpiu – kovojant su COVID-19 pandemija. Prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis po susitikimo komentavo, kad prezidento vertinimu esame labai sudėtingoje situacijoje.
 

„Su pirmąja COVID-19 banga mums pavyko susitvarkyti labai gerai, buvome lentelių viršuje. Šiuo metu situacija, galima sakyti, yra atvirkščia, vėl esame viršuje, tačiau iš blogosios pusės. Matome, kad paskutiniu metu užsikrečiančių žmonių skaičiai nemažėja.
Todėl natūralu, kad ši ministerija, kuri lyderiauja sprendžiant šią krizę, reikalauja vadovo, kuris turėtų stiprius krizės valdymo ir pokyčių įgyvendinimo įgūdžius, tokią patirtį. Sprendimus reikia priimti greitai, ryžtingai ir efektyviai“, – teigė A. Bubnelis.
Pasak jo, prezidentas su kandidatu į ministrus aptarė, kokių veiksmų reikia imtis suvaldant pandemiją, bet taip pat aptarti ilgalaikiai Sveikatos apsaugos ministerijos kuruojamų sričių iššūkiai.
 
Pats A. Dulkys po susitikimo kalbėjo, kad G. Nausėdai pristatė pandemijos suvaldymo planą, aptarė sveikatos apsaugos sistemą „iš paukščio skrydžio“, ilgalaikius tikslus. A. Dulkys šalies vadovui taip pat pristatė galimą savo komandą.
„Turime įtikinti visuomenę, kad ta komanda, kuris dirbs Vyriausybėje, dirbs kartu su prezidentu, bus susitelkusi ir mes galėsime visuomenę įtikinti, kad visi yra susitelkę“, – sakė A. Dulkys, pridurdamas, kad jį džiugino aktyvi Lietuvos medikų bendruomenės reakcija į jo kandidatūrą.

Paklaustas apie tai, kokios yra jo minėtos COVID-19 suvaldymo priemonės, kandidatas į ministrus kalbėjo, kad šiame plane numatyta daugiau nei 130 skirtingų priemonių. Kokios jos, kol kas nėra viešinama, A. Dulkys teigė, kad jam trūksta kai kurių sudedamųjų dalių.
 
„Norint jį padaryti pilną, reikia turėti visą informaciją. Pirmas žingsnis būtų harmonizuoti visas veikiančias valdymo struktūras, turiu omenyje, tiek tai, kas veikia prie prezidento, tiek Vyriausybės, tai yra suvienyti savo veiklas ir komunikavimą į vieningą sistemą“, – komentavo kandidatas į ministrus.
Antra, pasak jo, reikėtų įsivertinti tikrąją situaciją dėl duomenų, pavyzdžiui, ar trūksta analitikų, ar trūksta gerų duomenų ir pan.
 
Susitiks su I. Šimonyte
Kaip informavo A. Bubnelis, antradienį prezidentas susitiks su paskirtąja premjere Ingrida Šimonyte, kuriai ketina išsakyti poziciją tiek dėl tų kandidatų, su kuriais jau susitiko, tiek dėl tų, su kuriais dar susitikti nepavyko.
„Savo vertinimą tiek apie šį kandidatą, tiek apie kitus kandidatus, prezidentas ketina išsakyti premjerei susitikdamas su ja rytoj ryte“, – sakė prezidento atstovas.
Po pirmadienio susitikimų G. Nausėda jau bus susitikęs su puse teikiamų ministrų, kitus susitikimus ketinama tęsti šią savaitę. Visgi susitikdamas su I. Šimonyte antradienį jis dar nebus bendravęs su visais 14 kandidatų.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris