NVSC Radviliškio ligoninei nurodė stabdyti naujų pacientų priėmimą

www.lsveikata.lt
2020-09-18
Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad centro specialistai, atlikę  neplaninį patikrinimą Radviliškio ligoninėje, nustatė infekcijų kontrolės pažeidimų, galimai galėjusių prisidėti prie koronavirusinės infekcijos (COVID-19) išplitimo įstaigoje. Dėl to gydymo įstaigai nurodyta nedelsiant stabdyti naujų pacientų priėmimą į gydymo įstaigą, t. y. ne tik į Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrių, bet ir visus kitus ligoninės padalinius.
NVSC Radviliškio ligoninei nurodė stabdyti naujų pacientų priėmimą

NVSC vertinimu, šioje gydymo įstaigoje buvo netinkamai atskirti pacientų bei personalo srautai, nėra sudarytos darbuotojų pamainų grupės, skirtos teikti gydymo paslaugas atskiriems pacientams. Patikrinimo išvados šiuo metu ruošiamos.
Ligoninei nurodyta organizuoti vadinamųjų „švarių“ ir „nešvarių“ srautų judėjimą ligoninėje, izoliuoti Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus pacientus, kuriems COVID-19 nepatvirtinta.

Gydymo įstaiga taip pat privalo užtikrinti, kad dirbtų tik darbuotojai, neturintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų ir kitų susirgimų požymių, taip pat darbuotojai, nesantys privalomoje izoliacijoje. NVSC ligoninei pavedė užtikrinti, kad visam personalui ir pacientams būtų atlikti laboratoriniai tyrimai koronavirusui nustatyti PGR metodu, t. y. imant tepinėlį iš nosiaryklės.
 
Taip pat ligoninei pavesta tinkamai valdyti darbuotojų srautus, pagal galimybes darbą perorganizuoti taip, kad kuo daugiau darbuotojų būtų saugiame kontakte vienas nuo kito ar nekontaktuotų.
Be to, nurodyta užtikrinti, kad vaikščiojantys Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus pacientai bendrose patalpose dėvėtų nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), jas reguliariai keistų.
NVSC specialistai ligoninės administracijai pateikė nurodymus ištaisyti pažeidimus.

NVSC primena, kad koronavirusas (COVID-19), šiuo metu turimais duomenimis, patvirtintas 23-ims Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus pacientams bei 8 darbuotojams, iš kurių du dirba Priėmimo – skubios pagalbos skyriuje.
Izoliuoti visi Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus pacientai. Taip pat izoliuoti 37 darbuotojai, dirbantys Slaugos ir palaikomojo gydymo bei Priėmimo – skubios pagalbos skyriuose.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris