Nerijus Mikelionis: savanorių pagalba neįkainojama

www.lsveikata.lt
2020-03-20
Savaitę dirbanti Karštoji linija 1808 sulaukė daugiau nei 45 tūkstančių skambučių. Kauno miesto greitosios pagalbos stoties ir Lietuvos greitosios medicinos pagalbos įstaigų asociacijos prezidentas Nerijus Mikelionis sako, kad džiaugiasi visuomenės susivienijimu ekstremalioje situacijoje. 
Nerijus Mikelionis: savanorių pagalba neįkainojama
N.Mikelionis

Per parą Karštojoje linijoje dirba penkiasdešimt žmonių. Dalis jų yra Kauno miesto greitosios pagalbos stoties darbuotojai, kurie budi ir paromis, kita dalis - savanoriai, budintys pamainomis. „Savanorių kol kas netrūksta. Turime nemažą sąrašą, tik apgailestaujame, kad dar ir ne visus galime pakviesti. Savanorius reikia visų pirma apmokyti, patikrinti jų gebėjimus ir suteikti galimybę pasipraktikuoti. Dabar kviečiame tuos, kurie turi patirties, ir labai atsiprašome tų, kurių dar nepakvietėme. Bet įvertiname ir tai, kad pirminis savanorystės entuziazmas po savaitės gali pradėti blėsti. Todėl ruošiamės tam apmokydami kiek įmanoma daugiau žmonių. Natūralu, kad ši ekstremali situacija yra ne savaitei, o kur kas ilgesniam laikotarpiui, todėl visų pagalba labai reikalinga“, - sako N.Mikelionis.

 
Ketvirtadienį Karštoji linija pradėjo vykdyti ir naują funkciją – registruoti žmones, kuriems reikia pasitikrinti dėl koronaviruso mobiliuosiuose punktuose. „Situaciją stabilizavo tai, kad pradėjo veikti išskirstymas iš „Telia“. Skambinantysis išgirsta temas, ir pasirinkęs jį dominančią yra nukreipiamas į atitinkamą tarnybą. Tarkim, darbo kausimais nukreipiamas į Darbo inspekciją, kitais klausimais - dar į kitas institucijas. Nes kol neveikė šį funkcija, visi skambučiai tekdavo mums – nuo sveikatos klausimų iki karantino pažeidėjų ar būsimų kelionių, bilietų grąžinimo, darbo santykių ir panašiai. Savanoriai tokį krūvį kol kas atlaiko, matyt, gelbėja jaunatviškas entuziazmas ir pilietiškumas“, - teigia N.Mikelionis.
Stoties vadovas sako, kad ekstremalioje situacijoje atsirado nemažai įmonių, kurios nusprendė paremti savanorius, vieni tiekia maistą, kiti - vandenį ar kitus gaiviuosius gėrimus, dovanoja kavos aparatus. 

  lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai!
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris