„Iki“ parduotuvių darbuotojai – su veido skydeliais ir kaukėmis

www.lsveikata.lt
2020-03-27
Prekybos tinklas „Iki“, stiprindamas prevenciją parduotuvėse ir siekdamas užtikrinti darbuotojų ir pirkėjų saugumą, visiems parduotuvių darbuotojams išdalino veido skydelius. Darbuotojai papildomai buvo aprūpinti ir medvilninėmis veido kaukėmis.
„Iki“ parduotuvių darbuotojai – su veido skydeliais ir kaukėmis

Pasak Indrės Baltrušaitienės, „Iki“ komunikacijos vadovės, prekybos tinklas labai atidžiai stebi valstybinių institucijų rekomendacijas dėl prevencinių priemonių. Vyriausybei paskelbus, kad viešose vietose žmonėms rekomenduojama dėvėti apsaugines kaukes, „Iki“ visiems parduotuvių darbuotojams išdalins apsauginius veido skydelius ir medvilnines veido kaukes.

„Darbuotojų ir pirkėjų saugumas yra didžiausias mūsų prioritetas. Šiuo laikotarpiu situacija keičiasi kasdien, todėl nuolat vertiname, ką papildomai galime padaryti, kad darbuotojai ir pirkėjai jaustųsi saugūs. Pasirodžius pirmiesiems vertinimams, kad vis dėlto veido kaukes būtų rekomenduojama dėvėti visiems, ne tik sergantiems žmonėms, iš karto ėmėmės veiksmų, kad visus parduotuvių darbuotojus aprūpintume veido apsaugomis,“ – sako I. Baltrušaitienė.
 
Visiems „Iki“ parduotuvių darbuotojams iki savaitės pabaigos bus išdalinti apsauginiai veido skydeliai, šiuo metu daugelis jų jau turi. Tuo pačiu jie gaus ir medžiagines veido kaukes, uždengiančias burną ir nosį. Šios priemonės bus suteiktos ir kasininkams, ir skyrių bei salės darbuotojams. Parduotuvių darbuotojai taip pat yra aprūpinti vienkartinėmis pirštinėmis, jie skatinami jas mūvėti ir dažnai keisti.
Parduotuvėse siekiant užtikrinti saugų atstumą ir maksimaliai apriboti fizinį kontaktą tarp pardavėjų ir pirkėjų, kasose sumontuotos organinio stiklo pertvaros, ant grindų suklijuoti lipdukai, žymintys rekomenduojamą saugų atstumą tarp laukiančiųjų eilėse. Parduotuvėse nuolat dezinfekuojami paviršiai, kiekvienoje kasoje atsirado dezinfekcinio skysčio dozatoriai kasininkams, skyriuose naudojamas muilas su dezinfekantais. Laikantis naujųjų rekomendacijų, vežimėliai ir pirkinių krepšeliai dezinfekuojami kaskart juos panaudojus.
Visose parduotuvėse pirkėjams yra įrengti dozatoriai su dezinfekciniu skysčiu, taip pat raginame juos apsiperkant mūvėti vienkartines pirštines. „Iki“ komunikacijos vadovė primena, kad siekiant apsaugoti didžiausią riziką turinčius vyresnio amžiaus žmones, jie skatinami apsipirkti ryte – nuo 8.00 iki 10.00 val. Tuo metu jiems yra teikiama pirmenybė.
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris