Kaip pažintis internete paversti realiais pasimatymais

www.lsveikata.lt
2019-06-17
Pažinčių tinklalapiai ir programėlės – šiandienio gyvenimo atributai. Vis dėlto daugelis juos išbandžiusiųjų prisipažįsta nieko gero nepešę. Ką daryti, jeigu virtualus bendravimas atneša tik nusivylimą, pasakoja psichologė Esther Perel.
Kaip pažintis internete paversti realiais pasimatymais
Įrodyta, kad online pasimatymai gali baigtis sėkmingai - milijonai žmonių susitinka, sukuria šeimas, tačiau tai nėra vienintelis bendravimo būdas.

Psichoterapeutė, kultūrinių ir socialinių stereotipų, turinčių įtakos poros santykiams, ekspertė Esther Perel:

- „Internete susipažįstu jau kuris laikas, bet man nusibodo galvoti sparnuotas frazes ar laidyti juokelius, nes bendravimas vis tiek lieka tik virtualus, - pasakojo man 29-erių Anna. – Atrodo, kad visi tik pramogauja. Kaip gi man ką nors sutikti?“
Neseniai pietaudamos su grupe moterų pasakojome istorijas, kurių niekada nenusibos klausytis, - tai stebuklinga pasaka „Kaip sutikau savo partnerį“. Viena moteris pasakojo, kad ji gyveno penktame aukšte be lifto. Ji pro langą išmetė banano žievę, kuri nukrito vyriškiui ant galvos. Šis supykęs pakilo į penktą aukštą ir pasiliko. Šios istorijos pamažu slenka užmarštin. Dabar daugiau kaip 40 milijonų amerikiečių susipažįsta virtualioje erdvėje. Tačiau gyvų pasimatymų sulaukia toli gražu ne kiekvienas. Žmonės tiesiog pavargsta susirašinėti ir nustoja bendrauti, taip ir nepasimatę.

Tad kaipgi prasibrauti iš šio online prekybos centro? Kaip vėl susidomėti ir rasti energijos bendrauti realiame gyvenime?
 
Atsiverkite 
Įrodyta, kad online pasimatymai gali baigtis sėkmingai - milijonai žmonių susitinka, sukuria šeimas, tačiau tai nėra vienintelis bendravimo būdas. Viena vertus, mes daugybę laiko praleidžiame virtualioje erdvėje. Kita vertus, dabar vyksta daugybė festivalių, šokių vakarų ir kitokio pobūdžio renginių, kur žmonės susirenka, gyvai bendrauja ir patiria dėl to malonumą. Atkreipkite dėmesį ir į tuos, kuriuos galbūt matote kasdien. Meskite sau iššūkį, išeikite iš komforto zonos ir atsisukite į žmogų, kuris jums šypsosi gatvėje, kavinėje ar sėdėdamas šalia lėktuve.
Persimeskite keliomis frazėmis su kuo nors apie nepakeliamą karštį, vėluojantį visuomeninį transportą ir t.t. Visi šie atvejai sukuria galimybę bendrauti realybėje.
Jeigu noras pradėti pokalbį su nepažįstamuoju verčia jus nervintis, iš anksto sugalvokite klausimą ar pasakojimą apie tai, kas jums įdomu.
Gyvenimas visuomet suteikia galimybių, tik būkite pasiruošę atsiverti ir stebėtis.

Paklauskite savęs: ar ne aš vis atidėlioju susitikimą?

Online pažintys kai kuriems žmonėms tampa tiesiog pramoga. Juk pranešimo, replikos ar skambučio laukimas priverčia širdį plakti stipriau.
Vis dėlto mano pradžioje minėtas Annos klausimas rodo, kad galimybės susitikti su žmogumi gyvai nebuvimas nuvilia. Bet Anna turėtų savęs paklausti, ar ne ji pati atidėlioja susitikimus. Pastebiu, kad delsimo taktika, kai „nei šilta, nei šalta“, itin populiari bendraujant online. Tai gali nutikti dėl kelių priežasčių: galbūt kitas ne taip ir nori gyvo pasimatymo arba nejaukiai jaučiasi bendraudamas gyvai.
Klientams siūlau neatsisakyti virtualaus flirto – tai įtraukiantis žaidimas. Tačiau raginkite potencialų partnerį artinti realų pasimatymą. Pavyzdžiui, parašykite, kad norite pasikalbėti telefonu ir duokite savojo numerį. Pokalbis leis suprasti, ar tęsite bendravimą su tuo asmeniu. Jeigu taip, pasakykite, kad tam tikrą valandą būsite mėgstamoje kavinėje. Jei nori, jis gali prisijungti. Tikrai nieko neprarasite.
 

Darykite pertraukas
Ne vienas klientas yra sakęs, jog iš pradžių bendravimas online jaudina, yra smagus, tačiau visa tai greitai pakeičia nuobodulys, nusivylimas, net nuovargis. Maža to, daugelis jaučiasi pralaimėjęs, jei viltys nepasiteisina. Visiems jiems sakau: atminkite, kad galite „išeiti atostogų“. Ir tai nereikš, kad prarandate bet kokią galimybę su kuo nors susipažinti. Patikėkite, net ir šioje skaitmeninėje eroje žmonės susipažįsta koncertuose, autobusuose ar net pakeliui pas kitą. Nebarkite savęs: pertrauką traktuokite kaip aplinkos pakeitimą, o ne dar vieną nesėkmę.
 
„Įdarbinkite“ draugus
Vienas mano draugas, kuris neseniai išsiskyrė, visiems draugams išsiuntė elektroninį laišką, kuriame pranešė, kad yra pasiruošęs vėl eiti į pasimatymus. Kadangi jis draugas, puikiai žinome, kokios moterys jam patinka, koks jo hobis ir taip toliau. Mus rūpi, kad jis būtų laimingas, todėl tikrai neatsisakome padėti.
Kai kam nors padedu suorganizuoti pasimatymą, visuomet sakau, kad „chemijos“ negarantuoju, bet pažadu, jog nuobodu nebus ir susitikusieji tikrai negalvos: „Ir ką gi aš čia veikiu?!“


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris