3 klaidingos nuomonės, trukdančios meilei

www.lsveikata.lt
2020-02-14
Šv.Valentino dieną meilė dėmesiu nesiskundžia. Metas – išties romantiškas. Ir vis dėlto tai - tik viena diena per metus. O idealių santykių norisi kasdien. Jeigu tikėtume meilės romanais ar melodramomis, mylimieji visuomet pasielgia teisingai ir išsaugo santykius. Gyvenime gi viskas daug sudėtingiau. Kokios klaidingos nuostatos trukdo eiti keliu „ilgai ir laimingai“, pasakoja psichologė Britni Lindstrom.
3 klaidingos nuomonės, trukdančios meilei
Kad išsaugotumėte santykius ir meilę, reikės ne tik pastangų, bet ir laiko. Palikti viską likimo valiai, vadinasi, pasmerkti santykius nesėkmei.

Psichologė Britni Lindstrom:
 
- Banalu, bet faktas: šansų rasti „savo“ žmogų mažai – santykius reikia puoselėti, jais rūpintis, būti pasirengusiam pasiaukoti. Įsimylėti – paprasta, tačiau tai - pirmas žingsnis. Gyvenimas – ne laimingai pasibaigianti pasaka. Niekas neduos garantijos, kad šeimoje viskas bus stabilu, nekils barnių. Įsitikinimas, kad partneris turi būti ideali „antroji pusė“, išardė ne vienus santykius. Net tokius, kuriuos be vargo galėjai pavadinti perspektyviais.

Meilė ir santykiai dėl partnerių gyvenime įvykstančių pokyčių patiria pakilimus ir nuosmukius. Kad iškilę nesklandumai būtų įveikti, tenka paplušėti. Yra trys klaidingi įsitikinimai apie meilę, kurie dažnai tampa santykių griūties priežastimi.
 
1. Meilė – kaip pasaka 
Meilė suteikia sparnus, užgniaužia kvapą, tačiau gali būti ir nepakeliamo skausmo priežastis. Sudaužytos širdies kančios visiškai realios, žmogus jas jaučia fiziškai: ne vienas mano klientas skundėsi milžinišku krūtinės spaudimu, tarsi betono siena jį slėgtų.
Įsivaizdavimas, kad meilė visuomet tik laiminga, klaidingas. Nesėkmės meilėje nesuteiktų mums tokio skausmo, jeigu giliai širdyje nesitikėtumėme happy end‘o.
Tačiau tos laimingos pabaigos pažado jums niekas duoti negali. Tikėjimas, kad viskas savaime susiklostys gerai, tai yra be jokių pastangų, aptemdo protą ir sukuria klaidingą meilės sampratą.
 

2. Santykiai turi klostytis lengvai ir paprastai
Visą gyvenimą mes keičiamės – tokia mūsų prigimtis. Vadinasi, santykiuose teks prie tų permainų prisitaikyti. Tam vėlgi reikės pastangų. Viltis, kad „meilė nugalės viską“, gali kelti santykiams pavojų: jeigu taip būtų iš tikrųjų, barnių, konfliktų, išsiskyrimų būtų žymiai mažiau.
Kad išsaugotumėte santykius ir meilę, reikės ne tik pastangų, bet ir laiko. Palikti viską likimo valiai, vadinasi, pasmerkti santykius nesėkmei.
 
3. Kiekvienas turime „antrąją pusę“ – žmogų, kuris tinka mums tinka idealiai.
Ne vienas įsitikinęs, kad tikrai laimingas bus tik tada, jei sutiks išties „artimą sielą“. Deja, tos „antrosios pusės“ dažnai mūsų gyvenime būna labai neilgai. Vis dėlto tai mus ne tik žeidžia, bet gali ir pamokyti, atverti mūsų pačių potencialą, kas ateityje padės kurti laimingus santykius su kuo nors kitu.
„Artimos sielos“ leidžia mums geriau suprasti ir savus privalumus bei trūkumus, tačiau svarbiausia, kad jie mus moko meilės meno be jokių sąlygų. Taip, galbūt kur nors ir yra žmogus, galintis tapti jums idealiu partneriu, tačiau tikėtis jo meilės iki grabo lentos neverta. Tik retiems laimingiesiems tai pavyksta. Vis dėlto ieškodami to idealo rizikuojate prarasti šansą užmegzti ryšį su tiesiog geru žmogumi.
Tikėjimas, kad tik vienas žmogus jums tinka idealiai, gali išardyti porą. Na, kam stengtis išlaikyti santykius su dabartiniu partneriu, jei tikite, kad kažkur pasaulyje jūsų laukia misteris idealusis ar vienintelė gyvenimo meilė, su kuriais be jokių pastangų viskas klosis kaip per sviestą.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris