Stilistas: nekelkite prieš save rankos

Giedrė Montvilaitė
2021-02-04
Jei buvote įpratęs kas mėnesį lankytis kirpykloje, akivaizdu, išgyvenate nelengvą metą. Ir ne jūs vienas. Salono „Kukla Beauty Box“ įkūrėjas stilistas Kęstutis Rimdžius kviečia išlaukti karantino pabaigos, o iškilus klausimui susisiekti su specialistu, kuris padės jį išspręsti.  
Stilistas: nekelkite prieš save rankos
Prieš plaukų plovimą kartą per savaitę ar dvi rekomenduojama atlikti galvos odos šveitimą – tai pašalins negyvas ląsteles, atvers poras, kad visi produktai, kuriuos vėliau naudosite, įsigertų ir oda atsinaujintų, būtų pamaitinta.

- Kol grožio salonai vis dar uždaryti, ką patariate norintiems nusidažyti plaukus namuose?  
- Aš esu iš tų, kuris iš esmės nerekomenduoju dažyti plaukų namuose. Tačiau jei iš tikrųjų šaknys ataugusios, žmogus blogai jaučiasi ir nėra kitų galimybių pratempti iki salono atidarymo, tada rekomenduoju pirmiausia susisiekti su specialistu, kuris parinks trinkamą mikstūrą, sumaišys, atsiųs ir paaiškins, kaip pačiam nusidažyti. Primygtinai rekomenduoju nerizikuoti ir nepirkti dažų iš parduotuvių, nes dažniausiai rezultatai būna tikrai liūdni. Pirmiausia, dėl spalvos – ant plaukų dažų dėžutės esanti spalva nebūtinai bus tokia ir ant jūsų natūralių plaukų. Tarkime, užrašyta tamsiai ruda, o gausis ryškiai kaštoninė. Arba bus su nepageidaujamu violetiniu ar vyšniniu atspalviu. Kadangi dauguma dažo tik ataugusias šaknis, galima gauti tragikomišką vaizdą. Ypač sudėtinga procedūra yra šviesinimai, kuriuos reikia išmanyti, kad plaukai nebūtų nudeginti, kad neišdžiūtų, nebūtų pažeista galvos oda ir, galų gale, kad negautumėte nepageidaujamų geltonų ar ryžų atspalvių. O juk dažniausiai spalva išgaunama ne per vieną kartą. Salone šviesinama, po to tonuojama būtinai meistrui prižiūrint, nes tai gali užtrukti ir tris, ir dvidešimt tris minutes. Tad neturėdama žinių klientė gali sulaukti visai ne tokio efekto, kokio norėjo. Todėl jei to niekada nedarėte, pirma siūlyčiau pasitarti su specialistu. Žinoma, yra moterų, kurios namuose plaukus dažo daugelį metų, yra atsirinkusios spalvas, tokiu atveju – taip.

O jeigu nusidažyti plaukus norisi ne tiek dėl jausmo, kiek dėl vaizdo, tai yra, kad kompiuterio ekrane nesimatytų žilų smilkinių, galima juos tiesiog užmaskuoti įvairiomis priemonėmis, tarkime, akių šešėliais ar blakstienų tušu. Tai tiesiog tokie televiziniai teatriniai triukai.
 
- Kalbant apie plaukų priežiūrą namuose – kokius pagrindinius žingsnius išskirtumėte?
- Prieš plaukų plovimą kartą per savaitę ar dvi rekomenduoju atlikti galvos odos šveitimą – tai pašalins negyvas ląsteles, atvers poras, kad visi produktai, kuriuos vėliau naudosite, įsigertų ir oda atsinaujintų, būtų pamaitinta. Antra, plaukų priežiūrai svarbu parinkti tinkamas priemones. Kadangi dabar žiema, o šiemet ypač daug laiko leidžiame patalpose, oda ir plaukai kenčia nuo šildymo. Tad reikėtų atkreipti dėmesį į produktus, kurie yra giliai maitinantys arba giliai drėkinantys. Jei jaučiate galvos odos tempimą, jei atsirado mini žaizdelės, pleiskanos, rinkitės drėkinamąsias priemones. Jei daug laiko, pavyzdžiui, su vaikais leidžiate lauke ir nedėvite kepurės, tada plaukus reikėtų pamaitinti.
Ir svarbiausias dalykas – nepagailėti laiko tinkamai užsidėti kaukę. Bent vieną kartą per savaitę šampūnu išplautus plaukus iššukuoti, uždėti kaukę per visą plauko ilgį, paskirstyti, iššukuoti, kad produktas tolygiai pasiskirstytų, ir apsukti plaukus karštame vandenyje sušlapintu rankšluosčiu. Ir taip išbūti bent jau dvidešimt minučių – kad plaukas reikalingas medžiagas sugertų. Ir jau po pirmos tokios procedūros pamatysite rezultatą. Deja, iš praktikos galiu pasakyti, kad klientės skuba ir dažniausiai kaukė palaikoma vos minutę kitą, todėl efekto ir nesulaukia. Na, o jei plaukai, galvos oda, tarkime, po dažymo labai išsausėjo, kaukę rekomenduojama panaudoti dvi tris dienas iš eilės, kad atkurtumėte drėgmės ir riebalų balansą.
Svarbu ir kaip prižiūrite plaukus po plovimo. Patepkite juos aliejaus lašeliu ar kremu – kad maitinamosios ir drėkinamosios medžiagos kuo ilgiau išliktų ant plaukų.
 
Na, o dėl kirpimų – ką galite patarti? Čia turbūt labiausiai kankinasi trumpų šukuosenų savininkės ir vyrai.
- Rekomenduoju pagrindinį dalyką – nekelti rankos prieš save. Ir tai ypač galioja vyrams, nes moterys dar bando atsilaikyti. Įsivaizduoju, kad trumpas šukuosenas turinčiuosius erzina ataugę plaukai, kai salonai uždaryti jau aštunta savaitė, bet reikia pasistengti ir išlaukti. Žinia, jei plaukas labai trumpas, galima barzdos skutimo mašinėle truputį pakirpti aplink ausis, tačiau stebuklingų rezultatų nereikėtų tikėtis. Ir nežinia, ar ne labiau būtų džiuginę tie ataugę plaukai nei naujai suformuota šukuosena. Taigi mano patarimas – solidarizuotis su meistrais ir pralaukti visiems tą sudėtingą laiką.

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ir rašo, ir gydo. Kas?

    Ir rašo, ir gydo. Kas?

    Matyti virš kompiuterio palinkusį, klaviatūrą barbenantį mediką – gana įprasta: žodžiais nugula paciento ligos istori...
    R.Masienė: nuo valytojos iki slaugos administratorės

    R.Masienė: nuo valytojos iki slaugos administratorės

    Kadaise Respublikinėje Panevėžio ligoninėje dirbusi valytoja Rasa Masienė šiandien čia – vyriausioji slaugos administ...

    Budinti vaistinė


    Vaistininkai: receptus galime pratęsti ir patys

    Vaistininkai: receptus galime pratęsti ir patys

    Gydytojai išrašydami receptus daro daug klaidų, pratęsti receptą poliklinikoje pacientui nepatogu. Vaistininkai siūl...
    Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

    Vaistų prieinamumas: ar pakanka finansavimo?

    „Kompensavimo sistema ir sąlygos pacientams laiku įsigyti reikalingų vaistų turėtų būti gerinamos“, – Seimo Svei...

    razinka


    Sveika šeima


    Senjorų liūdesį vaiko kultūra

    Lietuvoje gyvena vienišiausi senjorai Europos Sąjungoje (ES) – net kas antras mūsų senjoras gyvena po vieną. Vienišumas yra vienas pagrindinių rizikos veiksnių psichikos sveikatos problemoms atsirasti. Tačiau specialistai tvirtina, kad problemos mastą galima mažinti, pasitelkiant kultūrą. Įrodyta, jog kultūriniai ...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    JAV – rekordinis vaistų trūkumas

    Medikamentų krizė JAV pasiekė didžiulį mastą – šalyje šiuo metu trūksta daugiau negu 300 pavadinimų vaistų. Amerikos sveikatos sistemos farmacininkų draugijos vadovas (ASHP) Paul W.Abramowitz CNN teigė, kad šalyje labiausiai trūksta injekcinių vaistų. Problemai spręsti jau teikiamos rekomendacijos. Visgi ka...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Savigrauža. Širdgėla. Susikrimtimas
    Henrikas Vaitiekūnas Savigrauža. Širdgėla. Susikrimtimas
    Ir turtuoliai verkia
    Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
    Kas po devintu prakaitu slypi?
    Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?

    Naujas numeris