Pliaže išryškinkite privalumus

Greta Vanagienė
2020-07-17
„Pliaže tik gulime ir dairomės“, - sako stilistė Agnė Gilytė. Taigi verta pasistengti, kad į jus krypstančios akys vertintų teigiamai. O juk ir pačiam jaustis patraukliam yra smagu. Stilistė siūlo atkreipti dėmesį į kelias gudrybes, kaip pliaže paslėpti figūros netobulumus – tiesiog išryškinkite privalumus!
Pliaže išryškinkite privalumus
Stilistai pataria renkantis maudymosi kostiumėlį ne maskuoti figūros trūkumus, o akcentuoti tai, ką turime geriausio.

Žaiskite su spalvomis

Stilistė Agnė Gilytė sako, kad matematinė formulė galioja ir paplūdimyje – proporcija, proporcija, proporcija. Taigi kalbant apie gudrybes, kaip vizualiai atrodyti geriau, siūloma ne tik maskuoti, bet akcentuoti tai, ką turime geriausio.

 
Renkantis maudymosi kostiumėlį Agnė rekomenduoja visų pirma atkreipti dėmesį į figūros tipą. Siauros krūtinės ir plačių klubų – kriaušės siluetą - padėtų pakoreguoti žaidimas su spalvomis. „Viršutinę dalį rinkitės šviesią, ryškią arba margą - tai vizualiai didina, atkreipia dėmesį. O sėdmenis, klubus ir šlaunis optiškai sumažinsite rinkdamiesi tamsios spalvos kelnaites, nes į šią spalvą mažiau atkreipiamas dėmesys“, - pataria pašnekovė.
 
Akcentuokite privalumus

Mažą krūtinę optiškai padidinsite maudymosi kostiumėlio liemenėle su raukinukais ir kitomis detalėmis.
„Jei esate plačių klubų ir apsimaunate ryškias rožines kelnaites su blizgučiais – spėkite, kur nukryps visų akys. O jei segėsite tokią liemenėlę, visi žiūrės į smulkią jūsų pečių liniją ir krūtinę, o tamsia spalva dengtus klubus paliks ramybėje“, - įsitikinusi Agnė.
 
Lygiai tas pats galioja ir kitų figūros tipų atstovėms. Obuolio tipo figūrai rekomenduojama nukreipti dėmesį nuo krūtinės ir juosmeninės dalies į kojas.
Tai galėtų būti kelnaitės su kutukais, raukinukais. „Taip nukreiptumėte dėmesį nuo pernelyg putlios krūtinės ir stambesnių rankų“, - sako specialistė.
 
Tinkamas petnešėlių storis
Agnė atkreipia dėmesį į dar vieną optinę apgaulę - kuo smulkesnės maudymosi kostiumėlio detalės, tuo žmogus atrodo stambesnis.
„Pavyzdžiui krūtinė yra pilna, o maudymuko liemenėlę renkamasi su siauromis petnešėlėmis. Maudymuką „sumažinusi“ pati tik pasididinsite“, - teigia stiliaus žinovė. Stambesnei figūrai verčiau siūloma rinktis platesnes petnešėles ar net maudymosi kostiumėlį su mini rankovytėmis.

 
Kelnaitės aukštintu liemeniu
Stiliaus žinovė mano, jog aukštintos iki bambos, šiek tiek formuojančios kelnaitės ne tik tinkamos bet kuriai figūrai, yra gražu, bet ir pamaskuoja trūkumus: prilaiko ir pilvuką, ir minkštesnius šonus, ir sėdmenis.
„Šortukai vizualiai sutrumpins kojas. Jei jūsų apatinė kūno dalis yra smulki, norisi šortukų. Bet iš tiesų taip padarote sau meškos paslaugą. Apatinė dalis tampa sunki, kojos trumpos, automatiškai ir stambios“, - atkreipia dėmesį pašnekovė.
Norint vizualiai pailginti, suploninti kojas Agnė rekomenduoja aukštinti juosmenį, o kojų dekolte rinktis gilesnį.

 
Vyrai, tiesiog matuokitės
Vyrų madoje galioja kiek paprastesnės pliažo taisyklės. Agnė pataria rinktis arba banglentininkų šortus, arba patrumpintą jų versiją. Tuo tarpu trumpos aptemptos kelnaitės, stilistės nuomone, yra neestetiška. Na, o vadinamieji „speedo“? „Atrodyti reikia ypač gerai, kad su jais neprašautumėte, - įsitikinusi Agnė. - Esu už klasikinį stilių, subtilumą, tik dėl to, kad būtų galimybė išvengti fiasko. Jei vyras bus stambus, aukštas, šiek tiek su pilvuku, o čia dar trumpikės vos matomo dydžio, atrodys juokingai“, - teigia Agnė.
 
Vyrams ji siūlo tiesiog rinktis įdomų maudymosi šortų audinį – su havajietiškomis gėlėmis, žirneliais, juostelėmis, ryškius ar tiesiog klasikinius. Pagrindinė taisyklė juos tiesiog matuotis.
„Vyrai mėgsta tiesiog pagriebti ir neštis į kasą. O gal jie bus pernelyg siauri ir reikės kiek platesnės gumos? Vyrams reikėtų ne patarimų dėl figūros, o bendrųjų taisyklių supratimo, kas yra estetiška. Juk ką daugiau pliaže žmonės veikia – guli ir dairosi“, - juokiasi ji.


Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    S.Mikutis: dėl reabilitologų verčiamasi per galvą

    „Šiuo metu tikrai yra didžiulis gydytojų reabilitologų poreikis. Todėl įstaigų vadovai, siekiantys aukšto lygi...
    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    Reta liga sergančią Virginiją nustebino medicinos galimybės

    „Kuo daugiau veiklos, tada nėra kada dejuoti! Išmokau suprasti organizmo signalus ir rasti laiko poilsiui, supratau, ...

    Budinti vaistinė


    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Ar nauji vaistai greičiau ateis į Lietuvą?

    Nuo kitų metų ES startuos svarbus sveikatos politikos pokytis – jungtinis sveikatos technologijų vertinimas (STV). Ar tai bu...
    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...

    razinka


    Sveika šeima


    Išmanusis muilas – švarioms linksmybėms

    Kad ir kiek žalos pridarė pandemija, tikėjome, kad šio to ir išmokė: rankų higienos taisykles mintinai galėjo išpyškinti ir suaugęs, ir pradinukas. Pasibaigus pandemijai, geriems įpročiams iškilo grėsmė būti užmirštiems. Laimei, higienos įgūdžių svarbos nepamiršta Lietuvos sveikatos mo...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    Dirbtinį intelektą pasitelks vaistams gaminti

    Nuo „Chat GPT“ iki virtualių asistentų – dirbtinis intelektas (DI) tampa itin svarbiu šiuolaikinio žmogaus gyvenimo atributu. Didesnę reikšmę jis įgauna ir medicinoje. Panaudojimo spektras itin platus: DI bus galima pasitelkti tiek atliekant tyrimus ar chirurgines procedūras, tiek ir gaminant vaistus.&...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Henrikas Vaitiekūnas Vyrai ir moterys (Nr.3)
    Ar gudresnis valgo skaniau?
    Henrikas Vaitiekūnas Ar gudresnis valgo skaniau?
    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija

    Naujas numeris