Vaistininkai pastebi šią žiemą padidėjusį gyventojų norą padėti vieni kitiems

www.lsveikata.lt
2021-02-05
Toliau nuo pagrindinių kelių, mažesniuose miesteliuose ar kaimuose gyvenantys žmonės jau daugiau nei savaitę negali išvykti iš namų. Problemų gyventojai patiria ne tik dėl dingusios elektros, pašto ar maisto produktų, bet ir tinkamo gydymo. Druskininkuose esančios „Eurovaistinė“ atstovas sako, kad šiomis dienomis tenka ieškoti išeičių ir kartu su aplinkiniais pasirūpinti, kad garbingo amžiaus žmonės gautų vaistus.
Vaistininkai pastebi šią žiemą padidėjusį gyventojų norą padėti vieni kitiems

Vaistininkas Rytis Mačionis pasakoja, kad mažuose miesteliuose ar kaimeliuose tarp miškų gyvenantys žmonės dabar susitelkę ir padeda aplinkiniams. Dažnai atvykę į vaistinę įsigyja vaistų ne tik sau, bet ir kaimynams. Žmonės bendradarbiauja ir prašo pagalbos tų, kurie turi tinkamesnius automobilius ar tiesiog gyvena arčiau pagrindinių kelių. Šiomis dienomis pagalbos reikia ypač dažnai.

„Mūsų vaistinės mobiliojo telefono numeris yra viešas, todėl sulaukiame kur kas daugiau skambučių. Turime tokių nuolatinių klientų, kurie skambina pasikonsultuoti, o į vaistinę atsiunčia savo artimuosius“, – pastebi vaistininkas R. Mačionis. Pasitaiko atvejų, kai patys vaistininkai sėda į automobilį ir veža reikiamus preparatus klientams, kad nenutrūktų gydytojo paskirto vaisto vartojimas.
 
Vis dėlto vaistininkas sako, kad sniegas klientams atnešė ne tik rūpesčių, anot jo, žmonės dabar yra pozityviau nusiteikę, noriau padeda vienas kitam. „Panašu, kad ta šviesa, kuri atsirado pasnigus, buvo tai, ko mums visiems taip trūko“, – sako vaistininkas.
Vaistininkų pastangas pasirūpinti reikiamais vaistais įvertina ir patys klientai. „Esame užpustyti, tad trečiadienį paskambinau į vaistinę ir gavau patarimą, ko man reikėjo, viską sudėliojo ir net per kaimynę perdavė. Norisi padėkoti vaistininkams“, – apie vaistininko Ryčio pagalbą rašo klientė.
 
Bendrovės komunikacijos vadovė Laura Bielskė sako, kad šiuo metu telefonu sulaukiama kur kas daugiau norinčiųjų pasikonsultuoti ar net rezervuoti reikiamų vaistų. „Klientai gali pasirinkti – arba skambinti tiesiai į savo mėgstamą vaistinę tiesioginiu telefonu, arba bendrauti su mūsų farmacijos specialistais nemokamu numeriu 880050005. Pastebime, kad pastarąjį variantą renkasi dažniausiai, po kelis šimtus klientų per dieną“, – sako „Eurovaistinės“ atstovė.

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 

    Gydytojas ir pacientas


    G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

    G.Vitkauskienė: ne liga turi valdyti pacientą, o jis ligą

    „Šeimos medicina mane sužavėjo pacientų įvairove, galimybe dalyvauti paciento diagnostikoje ir ilgalaikiame stebėjime...
    V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

    V.Žu­kaus­kie­nė: chi­rur­gės pai­nio­ja­mos su slau­gy­to­jo­mis

    Ab­do­mi­na­li­nės chi­rur­gi­jos gy­dy­to­ja Vik­to­ri­ja Žu­kaus­...

    razinka


    Sveika šeima


    Automobilius gatvėse stabdys ir aplinkosaugininkai

    Senas taršių automobilių parkas ir didelė miestų tarša Aplinkos ministeriją privertė griebtis pokyčių – sustiprinti aplinkosaugininkų įgaliojimai transporto priemonių taršos srityje. Netrukus keliuose vairuotojus stabdys ne tik policija, bet ir aplinkos apsaugos pareigūnai. Saugaus eismo ekspertai iniciatyv...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    JK – mirtinai pavojingo kraujo skandalas

    Artėja didžiausio Jungtinės Karalystės sveikatos sektoriaus istorijoje skandalo atomazga. Praėjusio amžiaus 8 ir 9 deš. šalyje plačiai naudoti užkrėsti kraujo preparatai iš JAV. Gegužės viduryje žadama paskelbti tyrimo rezultatus. Jau dabar aiškėja, kad užkrėstas kraujas buvo naudojamas sąmoningai. Apie ta...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Ir turtuoliai verkia
    Henrikas Vaitiekūnas Ir turtuoliai verkia
    Kas po devintu prakaitu slypi?
    Henrikas Vaitiekūnas Kas po devintu prakaitu slypi?
    Pavėlavęs perspaudų rinkinys
    Henrikas Vaitiekūnas Pavėlavęs perspaudų rinkinys

    Naujas numeris