Teismui perduota sisteminės korupcijos byla dėl darbingumo lygio nustatymo

www.lsveikata.lt
2019-04-18
Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Klaipėdos apygardos teismui perdavė nagrinėti didelės apimties Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnų tirtą sisteminės korupcijos baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai pateikti 11 asmenų.
Teismui perduota sisteminės korupcijos byla dėl darbingumo lygio nustatymo

Kaltinimai prekyba poveikiu ir papirkimu pateikti buvusiai Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos (NDNT) prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Klaipėdos teritorinio padalinio Dokumentų registravimo skyriaus vedėjai R. I., šio padalinio darbuotojui A. G., kaltinimai kyšininkavimu – buvusiems NDNT Klaipėdos teritorinio padalinio skyrių vedėjams O. K. ir M. G. Dar 7 asmenys, kurie už neteisėtą atlygį siekė paveikti NDNT darbuotojus,  yra kaltinami dėl prekybos poveikiu ar papirkimo.
 

Šioje byloje dar 42 asmenys, kaltinti papirkimu, pripažinę savo kaltę, nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleisti pagal laidavimą, sumokant nuo 190 iki 760 eurų dydžio įmokas į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. Dar du asmenys, taip pat pripažinę savo kaltę, teismo nubausti baudžiamuoju įsakymu, paskiriant jiems 3800 ir 5320 eurų baudas.
 
Atlikdami ikiteisminį tyrimą, STT pareigūnai nustatė, kad buvusi NDNT Klaipėdos teritorinio padalinio Dokumentų registravimo skyriaus vedėja R. I., pasinaudodama pažintimis su NDNT Klaipėdos teritorinio padalinio darbuotojais, pažadėjusi paveikti juos, daugiau nei 20 kartų savo ir kitų asmenų, turinčių teisę priimti sprendimus dėl darbingumo lygio ir termino nustatymo, naudai priėmė neteisėtą piniginį atlygį, kurio dalį, kaip kyšį perduodavo buvusiems NDNT Klaipėdos teritorinio padalinio skyrių vedėjams O. K. ir M. G.
 
O. K. ir M. G. kaltinami tuo, kad būdami valstybės tarnautojais, iš įvairių asmenų daugiau kaip po 20 kartų kiekvienas savo naudai priėmė kyšius už teisėtą ir neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, t. y. už nedarbingumo lygio ar nuolatinės slaugos poreikio bei jų terminų nustatymą.
NDNT, pakartotinai atlikusi kaltinamųjų priimtų sprendimų dėl papirkimu kaltinamų asmenų neįgalumo ir darbingumo lygio nustatymo vertinimą, kai kuriuos sprendimus panaikino, kaip nepagrįstus.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris