Iš gimdyklos - tiesiai į balsavimą

Margarita Meškaitė
2019-02-28
„Noriu kūdikiui rodyti gerą pavyzdį nuo jo pirmosios gyvenimo dienos“, - šypsosi gimdyvė Vilniaus miesto klinikinės ligoninės akušerijos korpuse trečiadienį balsavusi išankstiniuose savivaldos rinkimuose.
Iš gimdyklos - tiesiai į balsavimą

Faktas
Trečiadienį balsavimas prasidėjo specialiuose punktuose: kalėjimuose, globos namuose, ligoninėse. Balsavimas namuose bus pradėtas penktadienį.


  

„Balsuoti - piliečių pareiga. Man niekada nebūdavo nusispjauti į rinkimus. Tad, kai manęs čia paklausė, ar norite balsuoti, sutikau. Pagalvojau, kad paskui su vaikeliu ant rankų galbūt bus sudėtinga balsuoti kovo 3-ią“, - sakė gimdyvė Renata, Akušerijos ir ginekologijos klinikoje, Antakalnyje, susilaukusi jau antrosios atžalos. Viena nėščioji neatsisakė balsuoti net sukaustyta sąrėmio skausmų, jau skaičiuojant iki gimdymo minutes.
Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje per dvi dienas, skirtas išankstiniam balsavimui, norą balsuoti išreiškė apie šimtas pacientų. „Šimtas žmonių per visą ligoninę, manau, yra daug. Pernai, man atrodo, buvo apie penkiasdešimt“, - palygina ligoninės vyriausioji slaugos administratorė Raimonda Steikūnienė. 

„Balsavimo principas remiasi gyvu kontaktu. Kadangi neturime atskiros patalpos balsavimui, einame pas kiekvieną pacientą į palatą. Jis pasirašo dokumentus, tada gauna balsalapius, slapčia juos užpildo, sulenkia ir įdeda į voką. Komisija tą pačią dieną vokus veža į apygardą, kuri juos surenka ir išsiunčia į apylinkes, nes balsuoja ne tik Vilniaus miesto rinkėjai, yra ir Ignalinos, ir Švenčionėlių, ir kitų rajonų“, - kaip vyksta procesas pasakoja Antakalnio apylinkės pirmininkė Eglė Radvilaitė. Pasak jos, ligoninėje incidentų nekilo, balsavimas praėjo ramiai ir sklandžiai.

„Visi džiaugiasi ir dėkoja, kad atėjome“, - pasakojo E.Radvilaitė.
Anot ligoninės administracijos, praktika, kuomet balsavimas vyksta palatose, pasiteisino.
„Anksčiau darydavome taip, kad žmonės ateitų į vieną patalpą. Bet vaikščiojančių žmonių mažai. Daugiausiai gulintys ligoniai arba laukiantys procedūrų. Tad nusprendėme, kad viskas vyks operatyviau ir sklandžiau, jei žmonės iš apylinkės ateis į palatą. Pacientai greitai prabalsuoja“, - pastebėjo vyr. slaugos administratorė.


E.Radvilaitė patikina, jog apsilankyti palatose neužtrunka. Jos pastebėjimu, daugiau balsuoja vyresni žmonės, dažniausiai moterys.
„Kadangi dažniausiai važiuoja du nariai su balsalapiais iš apygardos, yra saugu. O jei vienas narys, jį lydi policija, kad niekas neatimtų ir nieko nepadarytų dokumentams. Aš dirbu trečius metus, bet nė karto girdėjau tokio atvejo“, - sako pirmininkė.
Savo ruožtu Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose balsavimas prasideda ketvirtadienį nuo devynių valandų ryto.
Tik, kaip pasakojo atstovė viešiesiems ryšiams, po palatas rinkimų komisijos nariai nevaikščios, rinkėjams bus pastatyta balsadėžė.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris