Tam, kad pagamintumėte skanius ir akį traukiančius ledus tereikia medinių pagaliukų, kuriuos visada galima pakeisti medžio šakelėmis ar įvairių formų vafliais. Taip pat formelių, į kurias būtų galima supilti ledų masę. Šerbetas, jogurtiniai, vaisiniai ledai turi žymiai mažiau kalorijų, lyginant su klasikiniais grietininiais ledais.
Ledai iš kivių
Nulupkite kivius ir sudėkite juos į smulkintuvą. Jei norite, kad ledai gautųsi saldesni, įkrėskite šauktą medaus. Sutrinkite ir gautą masę supilkite į formeles bei įdėkite į kiekvieną jų po riekelę kivio. Neužmirškite įkišti pagaliuko. Palikite šaldiklyje 4-5 valandoms.
Jogurtiniai ledai su mėlynėmis
Sumaišykite mėgstamo skonio tirštą jogurtą ir šaldytas mėlynes. Supilkite jogurtą į formelę. Kad būtų įdomiau, vietoje medinių pagaliukų pasirinkite medžio šakeles. Palikite šaldiklyje 4-5 valandoms.
Bananiniai ledai su šilauogėmis
Užšaldykite du nuluptus bananus šaldiklyje. Sudėkite juos į plakiklį ir gerai sutrinkite. Gautą masę apiberkite šaldytomis šilauogėmis ir avižiniais dribsniais. Taip pat galite apšlakstyti klevų sirupu, paskaninti migdolų ar kokosų drožlėmis.
Jogurtiniai ledai su braškių skiltelėmis
Į mėgstamo skonio tirštą jogurtą įpjaustykite braškių skiltelių. Supilkite masę į formeles ir ant viršaus dar uždėkite po braškės skiltelę. Tuomet dėkite į šaldiklį ir laikykite kol leidai sustings. Jei neturite braškių, taip pat puikiai tiks kiti vaisiai arba uogos.
Komentuoti: