Grožio miegas: kokių procedūrų nepamiršti

www.lsveikata.lt
2019-02-28

Norėjau sužinoti, kokios veido procedūros tinka nakčiai ar prieš ruošiantis miegoti?
Agnė, 28 metai

Specialistai primena, kad siekiant pagerinti odos būklę ir išvaizdą ja būtina rūpintis visą dieną, net ir tuomet, kai ilsimės. 
 
Apie tai, kokių procedūrų reiktų nepamiršti nusivalius makiažą ir ruošiantis miegui, pasakoja gydytoja dermatovenerologė Asta Dumbliauskienė:
 

Pilingas
Vienam vakarinių grožio ritualų būtų galima priskirti pilingą – ar tai bus naminė priemonė (pavyzdžiui, kavos tirščiai, tinkantys tiek veidui, tiek kūnui), ar pirktinė priemonė (tuomet labai svarbu diferencijuoti, kam jis skirtas, veido odai reikia švelnesnio pilingo). Odos ląstelės atsinaujina apytiksliai kas 3–4 savaites. Negyvų, sukietėjusių odos ląstelių sluoksnį pakeičia naujas. Pilingo metu pašalinamos negyvos odos ląstelės ir skatinami epidermio atsinaujinimo procesai. Po šios procedūros serumų, kremų, kaukių ir kitų odos priežiūros priemonių poveikis tampa gerokai efektyvesnis.
 
Kaukės
Galima pradėti kalbėti nuo pačių paprasčiausių lakštinių kaukių – laikyti jas 10–30 minučių. Nieko tokio, jei su ja ir užmiegama. Labai patogus variantas yra kaukė-kremas – užsitepus storą kremo sluoksnį nebūtina jo nuplauti. Tokiai kaukei reiktų leisti įsigerti, esant jos pertekliui galima jį nubraukti. Tokia kaukė naktį atgaivina ir ypač drėkina odą. Tai ypač naudingas grožio produktas, jei nakčiai įjungiate kambaryje kondicionierių ir miegate uždariusi langus.

Serumų ritualas
Jei norime odą palepinti, kuo nors praturtinti, pavyzdžiui, atlikti senėjimą stabdančias procedūras, didesnį drėkinimą, skaistinimą su vitaminu C, tą geriausia atlikti vakare. Naktis serumams pats tinkamiausias metas, nes tada oda atsinaujina, gerai pasisavina naudingąsias medžiagas. Iš esmės naktį gaminasi visas grožis, atsistato kolageno, elastinis tinklas. Be to, kadangi į serumų sudėtį įeina aktyvesni komponentai, jie nedraugauja su saule. Tereikia pasirinkti tinkamiausią serumą pagal specifinius jūsų odos poreikius. Tačiau norint, kad būtų geresnis efektas, ant serumo reikėtų tepti kremą.
 
Nepamiršti lūpų

Dabar vis daugėja kosmetikos priemonių gamintojų, skiriančių ypatingą dėmesį lūpoms. Esama net švelnių lūpų pilingų šerpetojančioms lūpoms, jei jos sausėja, linkusios skilinėti. Iš esmės visa tai, ką galime siūlyti veidui, tinka ir lūpoms – tiek pilingas, tiek drėkinimas, tiek kaukės.  
 
Pamaitinti plaukus
Kad produktas suveiktų, jis ant plaukų turi būti laikomas tam tikrą laiką – mažiausiai 15 minučių, todėl, natūralu, kad ryte netepsime įvairių turtinančių kaukių (tiek naminių, tiek profesionalių). Taigi pasirūpinti plaukais – vėlgi vakarinis ritualas. Galima užsitepti natūralią kaukę iš aliejų ir palikti ją visai nakčiai. Tačiau nesvarbu, galvą plausite vakare ar ryte, plaukų galiukai aliejuku visada turi būti sutepami.
 

Į lovą – su pirštinaitėmis ir kojinaitėmis
Nereikėtų pamiršti ir nagų bei plaštakų grožį puoselėjančių procedūrų – pilingų, kaukių (nuo plėvelių iki kreminių, siekiant geresnio efekto šiek tiek laiko galima pabūti ir su pirštinaite). Lygiai taip pat vakare galima pasilepinti pėdų procedūromis – masažu, vonelėmis, drėkinimu. Naudojant tam tikrą produktą – rūgštines ar kitas pėdų kaukes, geresniam efektui pasiekti verta užsimauti ir kojinaitę.

 
Verta žinoti
Svarbi gražios veido odos paslaptis – šilkiniai, odos nedirginantys pagalvių užvalkalai. Šilkas nepažeidžia odos, nežaloja plaukų struktūros. Ypač tuo svarbu pasirūpinti turinčiosioms jautrią odą – rožinę, dermatitą, polinkį į sausėjimą.
Prieš miegą nerekomenduojama vartoti daug skysčių. Tai pat būtina pakankama miego trukmė, priešingu atveju jokios grožio procedūros gali nepadėti.
Melatonino – miego hormono – galima natūraliai gauti su maistu. Daugiausiai melatonino turi rūgščiosios vyšnios, jų sultys, koncentratai, mažesnius kiekius žemės ir graikiniai riešutai, javainiai, ryžiai, miežiai, šparagai, pomidorai, imbiero šaknis.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris