Daugeliui mūsų atrodo, kad šaldytuvas yra saugi produktų laikymo vieta, prailginanti jų galiojimo laikotarpį. Visgi, vertėtų pastebėti, jog ne visi iš jų gali būti laikomi šaldytuve ─ nors pačiam įrenginiui jie žalos nepadarys, nusivilti teks Jums patiems. Jei norite to išvengti, susipažinkite su tokių produktų sąrašu ir verčiau paieškokite jiems kitos vietos.
1. Bulvės. Šalta temperatūra bulvėse esantį krakmolą pakeičia į cukrų, todėl šios daržovės tampa saldžios ir rupios. Tačiau neapsigaukite ─ kad ir ką begamintumėte, skonis (o dažnu atveju ir spalva) tikrai nebus tokie, kokių galėtumėte tikėtis.
2. Svogūnai. Šios daržovės neturėtų būti laikomos
šaldytuve, nes tai paskatins jų suminkštėjimą, o kartais net ir pelijimą. Be to, jei svogūnas bus perpjautas, paspartinsite ir jo džiūvimo procesus.
3. Pomidorai. Tai dažna klaida, kurią daro daugelis iš mūsų, tačiau iš tiesų pomidorams ne viena būti šaldytuve, kadangi šaltis pakeičia jų skonį ir kvapą. Šaldytų pomidorų skonis it neprinokusių ir vandeningų daržovių ─ vargu, ar norėtumėte tai išbandyti.
4. Duona. Žema temperatūra paskatina šio produkto sugedimo procesus, o pati duona tampa kieta ir sunkiai sukramtoma. Pats metas paieškoti jai kitos vietos!
5. Bananai. Jei įsigijote ne visai prinokusius bananus, įdėję juos į šaldytuvą, tikrai nepaspartinsite šio proceso ─ kadangi šie vaisiai įprastai auga šiltame klimate, jie tik suminkštės ir pajuoduos. Visgi, jei bananai prinokę, šiame įrenginyje juos laikyti galite: nors jų spalva gali šiek tiek pakisti, skonis išliks toks pats.
6. Kava. Nors apie tokį sprendimą susimąstome retai, turėtumėte žinoti, kad kava sugers visus įrenginyje esančius kvapus ir dėl to tikrai nebenudžiugins maloniu aromatu. Drėgmė gali turėti įtakos ir skoniui, tad verčiau nerizikuokite.
7. Medus. Laikant medų šaldytuve, jis bus kristalizuojamas, todėl ilgainiui taps tarsi kieta tešla, kurią bus itin sunku pakabinti.
8. Česnakai. Šiems produktams labiau patinka vėsios ir sausos vietos ─ tikėtina, kad šaldytuve jie kur kas greičiau suminkštės ar netgi supelys.
9. Avokadai. Panašiai kaip ir bananai, avokadai geriau noksta šiltesnėje aplinkoje, todėl įdėję juos į šaldytuvą tiesiog sustabdysite jų nokimo procesą. Tikriausiai siekiate ne to, tad verčiau paieškokite jiems kitos vietos.
10. Melionai. Neprapjautą melioną kur kas geriau laikyti kambario temperatūroje: teigiama, jog taip bus išsaugomas antioksidacinis jų poveikis. Visgi, jei ketinate dėti į šaldytuvą tik šio vaisiaus griežinėlius, nieko baisaus nenutiks, tačiau dėl viso pikto reikėtų juos uždengti maistine plėvele.
11. Alyvuogių aliejus. Nors tai labiau maisto ingredientas, o ne produktas, vis vien pravartu žinoti, kad laikydami jį šaldytuve, paskatinsite kondensaciją, todėl ilgainiui aliejus bus labiau panašus į sviestą.
12. Šviežios žolelės. Šie augalai, kaip ir kava, mėgsta sugerti visus kvapus į save, o taip pat, esant žemesnei temperatūrai kur kas greičiau sudžiūsta. Tačiau jei pasirinksite pakankamai sandarų indą, tokių problemų pavyks išvengti.
Verta žinoti
Nustoję dėti šiuos produktus į šaldytuvą, kur kas rečiau išmesite skonį ar kvapą praradusį maistą ir taip prisidėsite prie vartotojiškumo mažinimo. Tai padaryti padės ir mažiau energijos suvartojantys šaldytuvai ─ jei norite juos apžiūrėti internetinėje parduotuvėje,
spauskite čia.
Buitinė technika internetu dabar užsakoma itin paprastai, tad šį įrenginį pakeisti galėsite bet kuriuo Jums patogiu metu!
lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai!
Komentuoti: