Valerija Iljinaitė: „Kūnas pakito, bet siela liko ta pati“

Aida Žemaitytė
2019-07-05
Tarptautinės karjeros laiptais kopianti dainininkė Valerija Iljinaitė (24 m.) – lyg šlifuoti pradėtas deimantas: turi daug neatrastų šviesių pusių, neišmatuojamos energijos, ryžto keistis ir... paslapčių. Pavyzdžiui, pokalbio metu paaiškėja, jog Valerija dievina šokius ir dažnai tai daro: „Man tinka viskas: nuo baleto, hip hop’o iki šiuolaikinio šokio. Šokis man padeda atsipalaiduoti.“
Valerija Iljinaitė: „Kūnas pakito, bet siela liko ta pati“
„Mano kūnas, fizinė ištvermė ėmė labai greitai keistis. Požiūrio į save tai nepakeitė, nes kitoks fizinis kūnas, bet širdis ir siela – ta pati. Esu tas pats žmogus, tik gal kiek patrauklesnis fiziškai. Norėčiau, kad dvasinis pasaulis išliktų prioritetu visiems“, - sako atlikėja Valerija Iljinaitė.

- Pastaruoju metu diskusijos apie meilę sau ir toleranciją kitiems girdėti iš visų pusių tarsi sujudintas širšių lizdas. Ar mes tikrai kosminiu greičiu tampame tolerantiškesni? 
- Manau, kad tam tikra prasme tolerancija – tai noras būti madingam, bet taip pat tai noras padėti kitam ir dėl to pačiam jaustis geriau. Svarbu, kad tokiu metu, kai žmonės yra susvetimėję, nedraugiški, užvaldyti didybės manijos ir socialinių tinklų, matytume ir tikrąjį pasaulį. Skaičiau mintį, kad socialiniai tinklai „tobulumą“ pavertė „norma“ ir tarsi tai, kas žemiau tobulumo, jau yra nebepriimtina, nebepateisinama. Liūdna...
 
- Ar tiki, kad gyvenime viskam – savas laikas? 

- Nuoširdžiai tikiu likimu! Tarkime, jei kai pirmąsyk svajojau apie operinio dainavimo studijas dvyliktoje klasėje nebūčiau išjuokta ir pasiųsta „toliau dainuoti estrados“, kažin ar šiandien būčiau užsitikrinusi vietą vienoje geriausių mokyklų pasaulyje. Kažkas, kas kadaise sukėlė daug skausmo ar atrodė it pasaulio pabaiga, šiandien gali atrodyti kaip didelė pamoka ar Dievo siųstas planas. Manau, yra nuostabu, kokios didžiulės vidinės evoliucijos mumyse gali įvykti per labai trumpą laiką. Išbandymai mus stiprina. Išmokau pamoką – svarbiausia saugoti draugystes, artimus žmones. Iš visų jėgų, kas benutiktų. Taip sakau, nes ne sykį dėl atstumo praradau artimą, mylimą žmogų. Tai, kad nuolat tenka keliauti, turbūt yra didžiausias mano gyvenimo būdo minusų. Dažnai jaučiuosi beprotiškai vieniša – kai nutyla šurmulys, užgęsta šviesos, lieku viena su savo mintimis...
 
- O kokios mintys aplankė po pokalbio su agentu, kuris, nors ir švelniai, bet tavęs paprašė DAUG?
- Tai svarbi istorija. Po vienos perklausos agentas pakvietė pokalbio prie kavos ir atsargiai pasiteiravo, kas man nutiko, kad priaugau svorio, ar turiu rimtų ligų. Paaiškino, kad muzikos industrija žiauri ir, jei noriu pasiekti daugiau, gauti įvairesnių pasiūlymų, privalau sulieknėti. Jo žodžius priėmiau visiškai normaliai, nes supratau, kad šis nuostabus žmogus yra teisus ir tikrai manimi rūpinasi, skiria tam laiko (beje, D.Britanijoje tai retas atvejis, ypač kai žmones sieja tik darbas). Pradėjau svarstyti, kokiais būdais galėčiau pradėti save tobulinti. 
 
- Pasidalink taisyklėmis, kurių laikantis tavo svoris mažėjo? 
- Pirma, geriu daug vandens! Be didelio butelio vandens jaučiuosi nerami – bičiuliai net juokiasi. Antra, praktikuoju protarpinį badavimą: kasdien bent aštuoniolika valandų nevalgau. Trečia, kasdien nueinu ne mažiau kaip dešimt tūkstančių žingsnių. Jeigu per dieną tai nepavyksta, vakare būtinai einu pasivaikščioti. Ketvirta, tarpais geriu pelyno arbatą. Tiesa, jos negalima gerti ilgiau nei mėnesį, bet tai daug teigiamų savybių turintis preparatas – tiek antiparazitinių, tiek padedančių virškinimo sistemai, tiek sutvarkančių rūgštis skrandyje, padedantis nervų sistemai. Taip pat geriu žuvų taukus bei vitaminą B12. Penkta – sportas. Judėti rekomenduoju kiekvienam: išeikite pasivaikščioti, sportuokite salėje, ypač jei jaučiatės nervingi, įsitempę. Tai ne tik padeda numesti svorio, bet ir subalansuoja nervinę sistemą.
 
- Kokį didžiausią priešą sutikai pokyčių kelyje? 

- Jokio! Kadangi nusprendžiau pakeisti gyvenimo būdą. Tiesiog ėmiau ir padariau tai. Sau pasižadėjau, kad tai bus ilgalaikis, viso gyvenimo projektas. Mes labai daug gyvenime skundžiamės, teisinamės, randame milijoną pasiteisinimų. Bet kai nori – imi ir padarai. Nemėgstu mekenančių, pasroviui plaukiančių žmonių. Gyvenimas – žiauri vieta, tad jeigu plauksi pasroviui ir nejausi atsakomybės – niekur toli ir nenueisi.
 
Ar fizinis pasikeitimas pakeitė požiūrį į save? Nustebai, kad gali padaryti tiek daug?
- Na, nustebau, kad tai pareikalavo mažų pastangų. Mano kūnas, fizinė ištvermė ėmė labai greitai keistis. Požiūrio į save tai nepakeitė, nes kitoks fizinis kūnas, bet širdis ir siela – ta pati. Esu tas pats žmogus, tik gal kiek patrauklesnis fiziškai. Norėčiau, kad dvasinis pasaulis išliktų prioritetu visiems.
 

- Siekti tikslo tau padėjo didžiulis draugų palaikymas. Išskiri Aistę Pilvelytę, su kuria dalyvavai dainų projekte. Ar moterų draugystė, dalijimasis patirtimi, moteriškumo pamokos yra tai, apie ką vertėtų pakalbėti plačiau?
- Pramogų industrijoje moterys yra ypač šiurkščios, pavydžios. Aistė man pasirodė priešingybė visam tam širšių lizdui: su malonumu dalijosi visapusiška patirtimi, tikėjo manimi, palaikė ir palaiko kiekviename žingsnyje. Tikiu, kad tokios draugystės turi didelę išliekamąją vertę. Pamilau Aistę kaip seserį, kaip artimą draugę.
 
- Instagrame sukūrei paskyrą, kurioje visi smalsaujantys gali stebėti tavo kasdienybę. Leisk pajuokauti – juk ne dėl didesnio populiarumo tai darai? 
- Tiesą sakant, naujoji veikla „valeragoesfit“ man netgi labai prie širdies: įkvepia daug žmonių, kasdien bendrauju su merginomis ir moterimis, išgyvenančiomis panašius potyrius kaip aš, įkvėpiu ir jas, ir net pati save, kai tos motyvacijos ima stigti (juokiasi). Puslapis gimė, kad artimieji žinotų, kaip sekasi keistis, o vėliau tai tapo vieša. Manau, kad moterys neturėtų tiesiog „mesti svorį“. Kodėl? Nes pirmiausia reikia atsakyti sau į klausimą, ar tikrai tas svoris yra „bėda“ ar svoris yra „bėda“ tik todėl, kad taip sako visuomenė? Mano nuomone, jokiu būdu tai nėra nei bėda, nei kažkas, ką reikėtų keisti, jeigu žmogus jaučiasi gražus ir laimingas.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris