Monika Račiūnaitė: „Mes, moterys, kaip keturi metų laikai“

Aida Žemaitytė
2019-04-15
Kalbėtis su modeliu Monika Račiūnaite (29 m.) už lango sprogstant pavasariui – simboliška. Juk grožis, spalvos, gaiva – tinka ir grožio srityje besisukančiai moteriai, ir vaizdui už lango. O jeigu dar to grožio vidus turiningas...
Monika Račiūnaitė: „Mes, moterys, kaip keturi metų laikai“
„Žaviuosi moteriška stiprybe, kantrybe ir visa ta spalvų gama, kuri mums duota iš prigimties. Moteris turi vieną pagrindinę užduotį šioje egzistencijoje – būti laiminga!“ – sako modelis Monika Račiūnaitė.

- Sakome, kad visų svarbiausia vidinis grožis. Bet ar tikrai? Monika, gal tu - iš tų moterų, kurios vis dėlto drįsta pasakyti, kad išorinio grožio svarba moteriai yra tolygi protui?
- Nenorėčiau pritarti požiūriui, kad svarbiausia – vidinis grožis. Tai būtų kraštutinumas. Mūsų išorinis grožis yra vidinio pasaulio atspindys. Tad, matyt, geriausia išlaikyti aukso viduriuką, vientisumą puoselėjant tiek vidinį pasaulį, tiek skiriant pakankamai dėmesio išvaizdai. Man gražus tas žmogus, kuris nebijo gyventi, kuris mėgaujasi ir švyti iš vidaus, teigiama, pakilia energija užkrėsdamas kitus. Grožio dievas yra meilė bei pagarba sau ir aplinkai.
 
- Grožio verslas – plati sąvoka. Kiek giliai tu pati ketini „nerti“ į savo sukurtą grožio verslą, tai yra daugiausia dėmesio skirti grožio procedūroms, o gal svajonės ir planai – gerokai didesni?
- Nuo pat paauglystės žavėjausi estetika, subtiliu grožiu, originalumu. Gyvenimas taip susiklostė, kad mane supo tik įdomūs, talentingi žmonės, meno pasaulis, nuostabios kelionės, gamtovaizdžiai, prasmingos knygos, po ranka pakliūvančios pačiu laiku... Eidama per visa tai atradau save. Suvokiau, kad grožis, rūpinimasis sveikata, harmonija, begalinė meilė – tai mano esybėje, ir būtų egoistiška visa tai laikyti uždarius savyje. Juk kai daliniesi, viskas suintensyvėja, sustiprėja. Kadangi jau turiu patirties ir gerai išvystytą estetikos suvokimą, noriu padėti žmonėms. Būtent tai yra mano idėjos įkurti „The Power of Beauty by Monika“ – sielos ramybės, harmonijos ir estetikos namus pamatas. 



 
- Esi sakiusi, kad viskas prasideda nuo mažų žingsnelių, o kelionėje tikslo link visada atsiras, kas išties pagalbos ranką. Kaip manai, kas mus labiausiai stabdo, o kas – priešingai – veda pirmyn?
- Didžiausias priešas tikslams pasiekti – mes patys. Bet kai suvoki, jog baimė – tik tavo paties susikurtas vaizdinys, ir kad būtent tu pats esi savo kūno bei minčių valdovas, pasidaro žymiai lengviau. Pasaulis prasideda mūsų mintyse, tad svarbu išmokti valdyti mintis, emocijas. Mes esame kūrėjai, tad viskas įmanoma, tik... reikia tuo patikėti! Tuomet vyksta stebuklai. Reikia stengtis suvokti, jog gyveni tik kartą, ir pažiūrėti į viską žaismingai bei prasmingai. Būtent todėl ypač vertinu mažų vaikų požiūrį į šį pasaulį, jų nuoširdumą. Iš jų mokausi!
 
- Žengdama podiumu, pozuodama prieš fotoobjektyvus atrodai itin savarankiška, žinanti, ko nori. O kokią tave mato patys artimiausi žmonės? Kokia tampi peržengusi namų slenkstį?
- Modelio darbe yra būtina charizma ir aktoriniai sugebėjimai – tai viena sėkmės paslapčių. Pro objektyvą, kaip pro didinamąjį stiklą, kaskart galiu įžvelgti savyje ką nors naujo, kartais tai nustebina net mane pačią (juokiasi). Visuomet žaviuosi fotosesijomis, nes, kad ir kaip keistai skambėtų, jose yra daug psichologinių niuansų, kūrybos, jautrumo. Šis darbas man padėjo geriau pažinti save.
O grįžusi į namus iš fotosesijos ar nulipusi nuo podiumo jaučiuosi pakylėta ir pavargusi (šypsosi). 
 

- Ar pritartumei, kad moteris yra daugiasluoksnė? Kaip toje pasakoje, kur medyje kabo skrynia, toje skrynioje – kiškis, jame – antis, antyje – kiaušinis, kiaušinyje – adata...
- Moteris neabejotinai yra dieviškoji energija: kupina meilės, šilumos, užuojautos, kantrybės. Tai - namai, kuriuose visada gera, ramu. Tad natūralu, kad mes, moterys, - kaip tie keturi metų laikai – visos skirtingos, bet savaip žavios ir reikalingos. Žaviuosi moteriška stiprybe, kantrybe ir visa ta spalvų gama, kuri mums duota iš prigimties. Moteris turi vieną pagrindinę užduotį šioje egzistencijoje – būti laiminga!
 


- Esi prasitarusi, kad po skyrybų su Aleksandru (dizaineris A.Pogrebnojus – red. past.) pradėjai ieškoti ramybės savyje, pasinėrei į dvasinį tobulėjimą. 
- Visų mūsų gyvenimas turi tam tikrus etapus: atlikai užduotį, išmokai pamoką ir žygiuoji toliau. Žmogus negali būti kaip užsistovėjęs vanduo – gyvenimas verčia tobulėti, ieškoti tikrojo kelio. Su Aleksandru gyvendama išmokau daug pamokų, ir esu jam už tai dėkinga. Apskritai kiekvienas gyvenimo kelyje sutiktas žmogus man yra mokytojas, ir visai nesvarbu, ar tai maloni, ar skausminga pamoka. Vidinė ramybė yra mūsų pamatas, nuo kurio galime atsispirti ir siekti tikslų, eiti teisingu keliu.
 
- Motinystė... Kokiomis vertybėmis vadovaujiesi auklėdama sūnų?
- Man labai svarbu su sūnumi išsaugoti stiprų ryšį. Esame patys geriausi draugai: vakarais padiskutuojame apie gyvenimą, dažnai jo paklausiu, ką manąs, ir atsižvelgiu į jo nuomonę. Bendravimas, abipusis supratimas ir palaikymas – tai mūsų arkliukas. Nuo pat mažų dienų nėra jokios atskirties, mudu drauge augame, tobulėjame, mokomės vienas iš kito. Mykolas man yra pati didžiausia likimo dovana!
 
- Kokie sveikos gyvensenos principai yra patys svarbiausi tavo gyvenime?
- Domiuosi sveika mityba, tačiau nevengiu retkarčiais paskanauti torto ar tiesiog kokią dieną patinginiaut ant sofos su indeliu spragėsių. Leidžiu sau viską, ko trokšta širdis, tik – su saiku. Gyvendama Italijoje įpratau gerti vandenį, todėl galiu pasigirti sveika ir lygia oda. Taip pat dar vienas atradimas – spirulina, kuri stebuklingai detoksikuoja organizmą, suteikia energijos. O fizinis aktyvumas – būtinas! Su sūnumi laisvalaikiu žaidžiame futbolą stadione, važinėjamės dviračiais. Manau, kad sveika gyvensena – tai ne tik maistas ir fizinis judėjimas, tai - mūsų kūno, minčių ir dvasios visuma.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris