Eglė Straleckaitė: „Mamos turi šeštąjį pojūtį ir aš juo pasikliauju“

Rūta Kerulytė
2019-07-29
Šokėja Eglė Straleckaitė (27 m.) laisvalaikiu kepa pyragus, važinėja riedučiais ir bėga pusmaratonį. Dar paauglystėje žiniasklaidos dėmesio sulaukusi moteris teigia esanti patenkinta šiandiena: motinystė moko disciplinos, o bėgant metams pavyko užsiauginti storą odą ir suprasti, kad svarbiausia – šeima.
Eglė Straleckaitė: „Mamos turi šeštąjį pojūtį ir aš juo pasikliauju“
„Patarčiau nesistengti kam nors įtikti, mėginti ką nors įrodyti. Turime paisyti tik artimųjų nuomonės. Jie iš tiesų yra mums gero linkintys ir teisingiausi“, - sako šokėja Eglė Straleckaitė.

- Vasara - atostogų metas. O ką veikiate jūs, ilsitės? 
- Dabar žygiuoju ant takelio sporto salėje (juokiasi). O dėl planų – vasara man turėtų būti laisvesnis laikas, bet kažkiek veiklų privalau turėti, tai - mano kraujyje. Kartais renginiai su vaikais, pasibuvimo dienos, važiuoju į stovyklas, vedu šokio pamokas. Organizuojame mamų renginį, kuriame mamos galėtų nuostabiai praleisti laiką ir pasidaryti sau festivalį.
 
- Kaip viską spėjate augindama dukrą?
- Suderinti darbą ir motinystę tikrai nėra lengva. Bet kai neturi kitos išeities, tiesiog imi ir darai, nėra kur pabėgti. Kasdienybėje tikrai atsirado daugiau disciplinos.

 
- Turbūt su tam tikrais iššūkiais, spaudimu tenka susidurti ne tik kaip žinomam žmogui, bet ir kaip vienišai mamai?
- Manau, kad žmogus, šiek tiek pabuvęs viešumoje, žino, kad spaudimo visada gali būti labai daug dėl bet kokios temos. Užsidedi skydą ir priimi tik tai, kas tau pačiam aktualu. Man atrodo, nesulaukiu didelio spaudimo nei tapusi mama, nei dar dėl kažko. Tiesiog manau, kad pagaliau subrendau (juokiasi). Man išties svarbiausia artimųjų nuomonė. Vienintelis neraminantis dalykas, svarbus man, kaip naujai iškeptai mamai, yra baimė mąstant apie ateitį. Žiūrint į aplinką atrodo, yra daug tėvelių, kurie sudeda visą save į vaiką, jį auklėja nepriekaištingai, o tas vaikutis užauga ir turi, sakykime, keistą charakterį arba elgiasi visai ne pagal tėvelių pavyzdį... Yra baimė, nes ne visada aišku, nuo ko tai priklauso. Tai gali nulemti tokios mažos detalės... Bet manau, viskas bus gerai.
 
- Esate užsiminusi ir apie valgymo sutrikimus. Galbūt galėtumėte apie tai papasakoti kiek plačiau? 
- Apie valgymo sutrikimus iš savo patirties kalbu labai atsargiai. Tai priklausomybinė liga, todėl gali likti žmogaus pasąmonėje visą likusį gyvenimą. Apie tai trumpai nepapasakosi, tačiau didžiausias pavojus gresia žmogui, kai jis yra labai jautrus, nesupranta, kad išvaizda nėra svarbiausias dalykas gyvenime... tokiu atveju gali įvykti labai negerų dalykų. Nežinau, kaip nuo to apsisaugoti, tai - psichologinė problema. Svarbu, kad artimieji tai pastebėtų. Patariu nedelsti ir iš karto kreiptis pagalbos.
 
- Šiandien dažnas jaunuolis susiduria su įvairiais psichologiniais sunkumais. Ką iš savo patirties norėtumėte pasakyti vaikams ir jaunimui? 
- Patarčiau nesistengti kam nors įtikti, mėginti ką nors įrodyti. Turime paisyti tik artimųjų nuomonės. Jie iš tiesų yra mums gero linkintys ir teisingiausi. Visi kiti yra nesvarbu, neprivalome visiems įtikti – tai neįmanoma. Privalai žinoti, kas esi ir eiti savo keliu, tada viskas klosis gerai.
 
- Profesionalūs sportininkai susiduria ir su fizinėmis sveikatos problemomis. Ar būnant šokėja tenka patirti traumų? 

- Man pasisekė: didelių traumų nesu turėjusi. Tiesa, yra lėtinių traumų, kurios pasireiškia tik dabar – nugaros, kelių, kaklo, stuburo slankstelių skausmai. Tai yra profesinės ligos. Žinote, labai teisingas pasakymas, kad joks profesionalus sportas nėra sveika. Visiškai su tuo sutinku. Tačiau sportas mane lydi visą gyvenimą, labai jį myliu ir esu fiziškai aktyvi. Beje, tapusi mama, pakeičiau vieną pomėgį. Vietoje bėgimo pasirinkau riedučius. Nors neseniai teko bėgti pusmaratonį be rimtesnės treniruotės ir labai džiaugiuosi įveikusi save, bet riedučiai yra naujoji mano aistra. Gera važiuoti ilgas distancijas, susidėlioti mintis. Šventai tikiu, kad iš visų kardio pratimų tai - mažiausiai kenkia sąnariams. Labai žaviuosi riedučių sportu.
 
- Galbūt mėgstate gaminti?
- Labai, bet tam reikia įkvėpimo. Jei jo nėra, stengiuosi kaip nors kitaip pasirūpinti maistu.
 
- Ką gaminate, kai įkvėpimas visgi aplanko?

- Mano aistra yra konditerija – tai labai pavojinga aistra (šypsosi). Galėčiau kepti pyragus, tortus kiekvieną dieną, bet jais nereikėtų taip piktnaudžiauti (juokiasi).
 
- O kokie produktai paprastai puikuojasi ant jūsų stalo?
- Didžiausią mėgiamo maisto dalį sudaro pieno produktai. Dievinu sūrį, jogurtus, varškę. Mėgstu salotas, baltą mėsą. Iš manęs nieko neišgirsite apie naujausias madas. Nesivaikau jokių tendencijų. Manau, žmogus pats turi pajausti, ko jo organizmas nori – to turbūt ir reikia. Tik, žinoma, su saiku.
 
- Gal turite savų sveikos gyvensenos taisyklių? 
- Metams bėgant pradėjau vis labiau kreiptį dėmesį į savo odą, gerti daugiau vandens. Ypatingų taisyklių, receptų neturiu. Kalbant apie priemones, procedūras, galėčiau pasakoti, bet manau, kad ne čia slypi esmė. Visų svarbiausia – rūpintis savimi, neapsileisti. O kaip tai darome, yra mūsų reikalas. Svarbu nepamesti savęs.
Tiesa, kalbant apie sveiką gyvenseną, kuo toliau, tuo labiau stengiuosi atsižvelgti į rūšiavimą. Prisipažinsiu, negaliu laikyti savęs visiškai ekologiška, dar iki to nepriėjau. Po truputį rūšiuoju šiukšles, stengiuosi naudoti mažiau plastiko, kreipiu dėmesį į natūralumą tiek produktuose, tiek kosmetikoje. Daug papasakoti apie tai negalėčiau, bet labai norėčiau išgirsti. (juokiasi).
 

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris