Ar tinkamai prižiūrite šviesintus plaukus?

Aida Žemaitytė
2019-03-19
Artėjant šiltesniam metų sezonui ypač norisi pasigražinti. Apsilankyti kirpykloje ar atlikti plaukams grožio procedūras namuose – jūsų reikalas, tačiau, nepamirškite, po dažymo plaukus būtinai tinkamai prižiūrėti! 
Ar tinkamai prižiūrite šviesintus plaukus?
Plaukų stilistai teigia, kad, laikantis plaukų priežiūros rekomendacijų, plaukai bus stipresni, o norimas plaukų atspalvis po dažymo išliks žymiai ilgesnį laiką.

Plaukų stilistė Judita Aleknaitė sako, kad moterys, turinčios šviesintus ar balintus plaukus, turėtų daugiau dėmesio ir pastangų skirti būtent jų priežiūrai: „Netinkamai prižiūrimi šviesinti plaukai labai greitai ima silpti, slinkti, džiūti, o pirminis dažymo efektas, deja, išblunka vos po kelių plovimų.“

 
Nedažykite plaukų namuose
Plaukų dažyti ar šviesinti namuose – nerekomenduojama, nes galite pakenkti per keletą minučių, o jų atkūrimo laikas užtruks ilgus mėnesius! Tiesa, namų sąlygomis truputį pailginti laiką tarp dažymų naudojant ataugusių šaknų korektorius – galite. Korektoriumi užmaskuosite ataugimo liniją, sumažinsite plaukų šaknų tamsumą. Efektas išliks iki kito plovimo šampūnu.
 

Išbandykite modernius dažymo būdus
Vis labiau populiarėjančios sudėtingos dažymo technikos – „Air touch“, „Balayage“, „Shatush“ – puikus pasirinkimas norinčioms tausoti plaukus ir rečiau lankytis grožio salonuose. Šie madingi dažymai padeda išgauti ilgalaikį plaukų šviesinimo efektą, sukurti vizualią apimtį ir natūralų efektą.
 
Atsakingai rinkitės plaukų meistrą – koloristą
Plaukų šviesinimas reikalauja žinių, patirties ir atsargumo, todėl šią procedūrą verčiau atlikti grožio salone ir atsakingai pasirinkus profesionalą. Net jeigu jūsų plaukai natūraliai yra šviesūs, o juos pašviesinti norite vos vienu tonu, eksperimentuoti savarankiškai neverta. Tik patyręs plaukų meistras žino, kaip paruošti plauką dažymui bei kiek dažymų etapų prireiks, siekiant išgauti norimą efektą, o kartu – ir kuo mažiau pažeisti plauko struktūrą. Nepamirškite, kad specialaus dėmesio šviesinti plaukai reikalauja jau po pirmo savarankiško plovimo!
 
Rinkitės tik profesionalius aukštos kokybės plaukų dažus
Rinkdamiesi dažus pirmiausia atkreipkite dėmesį į jų sudėtį. Atsiranda vis daugiau dažų gamintojų, siūlančių naudoti dažus be amoniako, sukurtus pagal naujausias dažų gaminimo technologijas, kurių sudėtyje nėra chemini oksidanto PPD (parafenylendiamino). Ši kenksminga medžiaga gali sukelti alerginę reakciją, pažeisti odą. Tokios cheminės medžiagos, kaip amoniakas ar peroksidas, gali pakenkti plauko struktūrai tik tuo atveju, jeigu dažoma nepaisant technologijų. Svarbu, kad meistras parinktų būtent jums optimaliausią dažų emulsiją.
 

Naudokite apsaugines priemones plaukų dažymui
Kiekvieną kartą šviesinant, balinant plaukus rekomenduojama naudoti plaukų dažymo priedus (Olaplex, Wellaplex ir kt.). Šie produktai atkuria pažeistą plauką iš vidaus, o tuo pačiu apsaugo nuo išorinio poveikio. Akivaizdūs rezultatai pastebimi jau po pirmų kartų – plaukai tampa sveikesni, stipresni, glotnesni. Net visiškai išsiplovus šiems plaukų dažymo priedams, plaukai išlieka sveikesni.
 
Tinkamai prižiūrėkite 
Šviesinti ar dažyti plaukai reikalauja kitokios plaukų priežiūros nei natūralūs. Norint juos apsaugoti nuo žalos ateityje, būtina laikytis grožio specialisto siūlomų plaukų priežiūros rekomendacijų. Kad šviesinti plaukai kuo ilgiau išliktų gaivūs ir švarūs, skalaukite juos šiltu, drungnu vandeniu. Rinkitės specialų šampūną, skirtą šviesiems, dažytiems ar silpniems ir stipriai pažeistiems plaukams. Šie šampūnai neleis plaukams išsausėti, o ir atspalvis ne taip greitai nusiplaus. Mažiausiai dukart per savaitę rekomenduojama naudoti atkuriančias plaukų kaukes. Jų paskirtis – „pamaitinti“ plaukus ir atkurti pažeistą plaukų struktūrą. Jei plaukai labai veliasi, kasdienai naudokite aliejuką ar nenuplaunamą kondicionierių.

 
Naudokite geltoną atspalvį neutralizuojančias priemones  
Šviesintiems plaukams reikalingas plaukų tono koregavimas, mat po kelių plovimų išryškėja geltonas atspalvis. Patariu naudoti geltonį neutralizuojančius šampūnus, balzamus (tokius, kurių sudėtyje yra dažomųjų violetinių pigmentų).
 
Saugokite nuo aplinkos poveikio
Žiemos ir vasaros laikotarpiu plaukus rekomenduojama saugoti nuo aplinkos poveikio. Esant žemai oro temperatūrai, sningant ar pučiant stipriam vėjui, patartina dėvėti galvos apdangalus, kad plaukai netaptų šiurkštūs, sausi, nesielektrintų. Prasidėjus karštiems ir saulėtiems orams, reikėtų saugotis ultravioletinių saulės spindulių, galinčią stipriai pažeisti šviesintus plaukus, greičiau išblukinti jų spalvą. Ne tik dėvėkite kepures ar skrybėlaites, bet ir naudokite plaukų priežiūros priemones, apsaugančias nuo UV spindulių.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris