Vaiko raidos centro statybos turėtų būti pradėtos šių metų rudenį

Ramūnas Jakubauskas, BNS
2019-05-09
Vaiko raidos centro bei Vaikų ligoninės Pediatrijos korpusų statybos turėtų būti pradėtos šių metų rudenį, trečiadienį pranešė Vyriausybė. 
Vaiko raidos centro statybos turėtų būti pradėtos šių metų rudenį

„Tikiu, kad artimiausiu metu jau bus galima įkasti ir specialią kapsulę, simbolizuojančią šių ilgai lauktų statybų pradžią”, – pranešime cituojamas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.
Trečiadienį Santaros klinikose apsilankęs premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad šiuose pastatuose bus sudarytos visos sąlygos vaikams būti su savo tėvais, o vienu metu ligoninėje galės gydytis apie pusantro šimto vaikų.

„Visiems mažiesiems pacientams bus sudarytos sąlygos ligoninėje būti kartu su savo tėveliais. Turime padaryti viską, kad šie pastatai kuo greičiau iškiltų, o vaikai galėtų gauti geriausią gydymą”, – pranešime cituojamas S.Skvernelis.
 
Šiuo metu baigiami Vaiko raidos centro bei pirmojo Pediatrijos korpuso projektavimo darbai, o statybas planuojama pradėti šių metų rudenį. Antrąjį Pediatrijos korpusą planuojama pabaigti iki 2022 metų.
Kaip BNS patikslino A.Verygos atstovė Lina Bušinskaitė, statybos darbus ketinama pradėti spalio mėnesį. Anot jos, Vaiko raidos centras ir pirmasis Pediatrijos korpusas turėtų iškilti kiek anksčiau nei antrasis Pediatrijos korpusas.
 
Statybų konkurso nugalėtojui išaiškinti prireikė teismo išvados

Vaiko raidos centro projektavimo ir statybos darbus atlieka koncerno „Icor“ netiesiogiai valdoma Vilniaus statybų bendrovė „Veikmės statyba“.
Pasiūliusi 14,32 mln. eurų kainą, bendrovė 2017 metų gegužę skelbtame konkurse užėmė tik trečią vietą, tačiau po teismų sutartis pasirašyta būtent su ja. 
BNS primena, kad Vilniaus apygardos teismas pernai sausį panaikino Santaros klinikų sprendimą dėl konkurso laimėtojo. 
 
Teismo duomenimis, pirmąkart sudarant konkurso eilę, mažiausią darbų kainą siūlė bendrovės „Uliksas“ bei „Re&Re“ – 13,39 mln. eurų. Šioms bendrovėms pasitraukus, mažiausią kainą siūlė „HSC Baltic“ ir „Hidrostatyba“ – 14,2 mln. eurų.
Tačiau, pasak teismo, verslininko Jono Dumašiaus valdomos statybų bendrovės „Uliksas“ ir „HSC Baltic“ derino veiksmus siekdamos, kad viena jų didesne kaina laimėtų Santaros klinikų rengtą konkursą. Iš viso šiame konkurse buvo sulaukta devynių pasiūlymų.
Vaiko raidos centro patalpų klausimai sprendžiami nuo 2013 metų rudens, kai įgriuvo vieno pastatų Žvėryne stogas.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

Komentarai

      Gydytojas ir pacientas


      Ar šįryt išsivalėte dantis?

      Ar šįryt išsivalėte dantis?

      Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
      A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

      A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

      „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

      Budinti vaistinė


      Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

      Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

      Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

      „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

      razinka


      Sveika šeima


      Ar šįryt išsivalėte dantis?

      Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

      Sveikatos horoskopas


      Lakpkričio 23-29 d.

      Avi­nas
      Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

      Pakalbėkim apie tai


      Svetur


      G.Thunberg – pranašė savame krašte?

      Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

      Redakcijos skiltis


      Komentarai


      Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
      Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
      Kaip striksi dominatriksė?
      Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

      Naujas numeris