Sveikatos apsaugos ministerija pradėjo Vaistų kontrolės tarnybos auditą

Ramūnas Jakubauskas, BNS
2019-06-04
Sveikatos apsaugos ministerija antradienį pranešė pradėjusi Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) auditą. 
Sveikatos apsaugos ministerija pradėjo Vaistų kontrolės tarnybos auditą

Anot ministro Aurelijaus Verygos, pradėjus darbą naujam tarnybos vadovui Gyčiui Andrulioniui, buvo identifikuotos rizikos ir nerimą kelianti informacija. 
„Kai kurie buvusio vadovo sprendimai man, kaip ministrui, kelia nerimą, nes įstaigos darbo užmokesčio fonde yra beveik 300 tūkst. eurų valstybinio finansavimo trūkumas. Taip pat iki galo neaiški vaistų vertinimus atliekančių ekspertų interesų konfliktų valdymo sistema. Ją būtina tobulinti“, – teigia ministras Aurelijus Veryga.

Kaip teigiama ministerijos pranešime, ketinama audituoti 2018 metus ir šių metų pirmuosius keturis mėnesius. Planuojama, kad auditas truks apie mėnesį.
 
Audito metu bus gilinamasi į tarnybos dalyvavimą Europos vaistų agentūros veikloje, bus atliekama teikiamų mokamų paslaugų ir kitų finansavimo šaltinių bei darbo užmokesčio ir ekspertinių vertinimų paslaugų sutarčių analizė. Atskirai bus įvertintas ir tarnybos administracinės paskirties valstybės nekilnojamo turto naudojimo efektyvumas.
„Tarnybos darbas, siekiant užtikrinti patogią, aiškią ir skaidrią vaistų rinką, privalo būti nepriekaištingas, tad labai svarbu identifikuoti šios institucijos silpnąsias vietas ir jas sustiprinti“, – sako ministras.
 
VVKT vadovas G.Andrulionis teigė, kad vaistų politika yra viena svarbiausių sveikatos apsaugos sistemos sričių, nes nuo jos tiesiogiai priklauso žmonių gyvenimo kokybė ar net gyvybė.
„Tarnyba pirmiausia turi užtikrinti, kad pacientai turėtų prieigą prie saugių ir efektyvių vaistų. Tuo tikslu reikalingas efektyviai veikiantis įstaigos administracinis bei mokslinis potencialas, veiksminga įstaigos struktūra, skaidrios sprendimų priėmimo procedūros, o rinkos dalyviams turi būti užtikrintos vienodos, aiškios ir skaidrios taisyklės bei veikimo sąlygos“, - teigė VVKT vadovas.
 
Buvęs kultūros viceministras ir A.Verygos patarėjas G.Andriulionis VVKT vadovo konkursą laimėjo šių metų kovą. Jis pareigas eiti pradėjo balandį.
Iki to laiko nuo 2009 metų tarnybai vadovavo Gintautas Barcys. Jis BNS teigė šiuo metu nedirbantis, o auditą vertinantis teigiamai. 
„Auditas yra normalus dalykas. Nežinau aš, nes dabar ten nedirbu ir bijau sakyti, ką jie ten sugalvojo. Šiuo metu atostogauju, dar neįsidarbinau. Iki pensijos liko dar septyneri metai“, – sakė G.Barcys.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris