S.Skvernelis: su medikų bendruomene ir einame, ir žiūrime ta pačia kryptimi

Austėja Masiokaitė, BNS
2019-04-26
Premjeras Saulius Skvernelis sako nematantis priešpriešos su medikais, penktadienį Vyriausybei planuojančiais įteikti deklaraciją dėl medikų profesionalumo.
S.Skvernelis: su medikų bendruomene ir einame, ir žiūrime ta pačia kryptimi
S.Skvernelis

„Gaila, kad negalėsiu dalyvauti, mielai tą peticiją priimsime, manau, kad tai ryžtingas socialinės partnerystės žingsnis ir šiuo atveju tikrai nematau ginčo, nes mes ir žiūrime, ir einame ta pačia kryptimi“, – žurnalistams penktadienį sakė jis.
Ministras pirmininkas teigė, kad su medikų bendruomene yra bendradarbiaujama, o jų keliamos problemos – sprendžiamos.
„Tikrai mes kalbamės su medikų bendruomene ir pasakyti, kad (medicinos sektorius – BNS) apleistas būtų galbūt per grubu, tačiau problemos, kurios yra keliamos, yra žinomos ir sprendimai yra jau padaryti“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Jis priminė, jog per paskutinius porą metų tiek gydytojų, tiek slaugytojų atlyginimai kilo apie 29–30 procentų ir dar augs šiais ir kitais metais.
 
Praėjusių metų pabaigoje Sveikatos apsaugos ministerija skelbė, kad gydytojas vidutiniškai uždirba 1274 eurus, o slaugytojas – 690 eurų.
Nuo šių metų rugsėjo jų atlyginimai turėtų didėti, o 2020 metų viduryje vidutinė gydytojo alga turės siekti 3250 eurų, slaugytojo – 1625 eurus.
S.Skvernelis taip pat žadėjo, kad bus peržiūrimi paslaugų sveikatos priežiūros įstaigose įkainiai.
„Kai kuriais atvejais matome, kad akivaizdžiai yra įkainiai per maži. Kai kur, irgi yra toks svarstymas, yra akivaizdžiai galbūt sukelti“, – kalbėjo premjeras.

Kalbėdamas apie korupciją, kuriai užkirsti kelią ragina medikai, S.Skvernelis sakė norintis aktyvesnio pačių medikų įsitraukimo į problemos sprendimą.
 
„Norėtųsi, kad galbūt būtų aktyviau tas palaikymas ir pati bendruomenė spręstų – tai yra korupcijos prevencijos klausimai, kalbant apie sveikatos priežiūros sistemą: nuo įrangų įsigijimo, nuo labdarų teikimo, iki tos smulkiosios korupcijos“, – sakė jis.
Lietuvos medicinos darbuotojų dienos išvakarėse jaunieji medikai penktadienį žygiuos nuo Lukiškių aikštės Vilniuje prie Vyriausybės rūmų, kur ketina valdžios atstovams įteikti deklaraciją dėl medikų profesionalumo.
Internete paskelbtą deklaraciją pasirašė per 3 tūkst. gydytojų, slaugytojų, gydytojų rezidentų, medicinos studentų.
 
Deklaracijoje reikalaujama, kad valdžia Lietuvos sveikatos sektoriaus finansavimą prilygintų Europos Sąjungos vidurkiui bei nustatytų minimalius sveikatos specialistų atlygius. Taip pat reikalaujama sudaryti medicinos specialistų rengimo strategiją bei užtikrinti nuolatiniam medikų kvalifikacijos tobulinimui reikalingas sąlygas, reglamentuoti sveikatos specialistų darbo krūvius, kurie užtikrintų pacientų bei medikų saugumą, sukurti vadybinius sprendimus, kurie užkirstų kelią korupcijos apraiškoms.  

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris