SAM išvada: ministerijos kanclerė galėjo supainioti interesus

Ramūnas Jakubauskas, BNS
2019-07-25
Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kanclerės pareigas laikinai einanti Odeta Vitkūnienė galėjo pažeisti viešųjų ir privačių interesų derinimo tvarką, teigia ministerija, tačiau šį klausimą palieka spręsti Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK).
SAM išvada: ministerijos kanclerė galėjo supainioti interesus
O.Vitkūnienė

Kaip rašoma BNS perduotame ministerijos pranešime, buvo atliktas vidinis tyrimas ir įvertinti konkurso į Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovo pareigas rezultatai.
Birželį vykusią atranką vadovauti gydymo įstaigai laimėjo Šilutės ligoninės vyriausiasis gydytojas Darius Steponkus. Šio konkurso atrankos komisijos vadovė buvo būtent kanclerė O.Vitkūnienė, jos mama dirba Šilutės ligoninėje. 

Anot ministerijos, vidinis tyrimas parodė, kad konkurso rezultatai nebūtų pasikeitę net ir anuliavus jos vertinimo rezultatus. 
 
„Nugalėtoju būtų D.Steponkus, kuris ir laimėjo šį konkursą, tad nuspręsta neanuliuoti šio konkurso rezultatų, nes tai būtų betikslis sprendimas. Juolab, kad tokiu atveju gydymo įstaiga rizikuotų ilgam likti be nuolatinio vadovo, nes ginčai gali persikelti į teismus“, – rašoma SAM pranešime. 
Vis dėlto, ministerija pripažįsta, kad kanclerė galėjo supainioti interesus, tačiau šį klausimą palieka svarstyti VTEK. Ši jau yra pradėjusi tyrimą dėl kanclerės veiksmų.
„Šiai institucijai pateikta ir visa reikiama informacija. Laukiame jos sprendimo“, – teigiama pranešime.
 

Anot pranešimo, susidariusia situacija nepatenkintas ministras Aurelijus Veryga kalbėjosi su kanclerės pareigas einančia O.Vitkūniene.
„Jis apie susidariusią situaciją kalbėjosi su kanclere, išsakė jai griežtas pastabas, nurodė ir paaiškino, kad visi artimieji, kuriuos privaloma deklaruoti, turi būti deklaruojami. Neabejotinai, to tikimasi ir iš kanclerės“, – rašoma SAM pranešime. 
 
Vidinis tyrimas SAM pradėtas Respublikinės Klaipėdos ligoninės darbuotojams paskelbus viešą kreipimąsi, taip pat jie prašė stabdyti naują gydymo įstaigų vadovų atrankos tvarką.
Joje suteikiama daugiau galių ministrui, tikrinama kandidatų reputacija ir nebereikalaujama pateikti įstaigos veiklos gaires, taip sumažinant esamų ligoninių vadovų pranašumą.
Sveikatos apsaugos ministerija nurodė naujos tvarkos atsisakyti neketinanti.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris