R.Žaliūnas: esu nepriekaištingos reputacijos, bet apsispręs prezidentas

Saulius Jakučionis, BNS
2019-06-14
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) rektorius Remigijus Žaliūnas sako, kad yra nepriekaištingos reputacijos, bet dėl jo galimybių būti išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos asmeniniu gydytoju apsispręs pats būsimasis šalies vadovas.
R.Žaliūnas: esu nepriekaištingos reputacijos, bet apsispręs prezidentas
R.Žaliūnas

„Prezidento institucija turi visus įrankius patikrinti mano reputacijai. Aš manau, kad esu nepriekaištingos reputacijos, o Lietuvos Respublikos prezidentas, gavęs informaciją, tikrai apsispręs“, – BNS ketvirtadienį sakė gydytojas kardiologas.
Taip medikas kalbėjo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriui Žydrūnui Bartkui pranešus, kad jis pateikė G. Nausėdai teisėsaugos turimą informaciją apie R. Žaliūną.
Pareigūnas jos neatskleidė, bet LSMU rektoriaus pavardė minima koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje, kur pareigūnai rinko informaciją apie buvusio koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio ryšius.

 
Šioje byloje R.Žaliūnas buvo apklaustas kaip liudytojas.
„Aš kalbuosi su R.Kurlianskiu lygiai taip pat, kaip su visais verslininkais, rektoriais, politikais, su visais svečiais. Rektorius visada kalba apie politiką, kadangi Seimas yra mūsų universiteto steigėjas“, – kalbėjo gydytojas.
„Aš manyčiau, kad universiteto vadovas turi kalbėdamas su bet kuo, tiek oficialiai, tiek neoficialiai, pateikti informaciją apie universiteto prioritetus“, – pridūrė jis.
 
STT vadovas po susitikimo su G.Nausėda pabrėžė, kad išrinktasis prezidentas kol kas neturi galimybės oficialiai kreiptis į teisėsaugą, kad ši patikrintų jo komandos narių reputaciją, o dėl to „didesnę atsakomybę, matyt, turėtų prisiimti patys kandidatai“.
Reaguodamas į pareigūno raginimą patiems įsivertinti, ar savo praeities poelgiais nepadarys reputacinės žalos prezidentui, R.Žaliūnas teigė neturintis galimybės atsisakyti būti bet kurio paciento gydytoju.
 

„Aš esu profesionalus daktaras ir nepriklausomai nuo to, kuris Lietuvos Respublikos pilietis norės, kad aš būčiau jo daktaru, aš neturėsiu teisės atsisakyti ir turėsiu vykdyti savo pareigą vadovaudamasis Hipokrato priesaika“, – kalbėjo LSMU rektorius.
„Man didelė garbė, kad Lietuvos Respublikos prezidentas įvardijo, kad kaip gydytojas esu puikus. Jei pastarosios aplinkybės vers jį pasirinkti kitaip, Lietuvos Respublikos prezidentas pasirinks kitą“, – tvirtino kardiologas.
Išrinktasis prezidentas trečiadienį pranešė, kad asmeniniais gydytojais pasirinko R.Žaliūną ir Santaros klinikose dirbantį Andrių Klimašauską. Jis pabrėžė taip įvertinantis faktą, kad tiek Vilniuje, tiek Kaune veikia stiprūs medicinos centrai.
 
R.Žaliūnas sakė, kad G.Nausėda taip įvykdė savo rinkiminį pažadą, ir jis būtų pirmasis prezidento asmeninis gydytojas iš Kauno nepriklausomos Lietuvos istorijoje.
„Jis buvo pažadėjęs visai auditorijai, kad jeigu taps prezidentu, tai vieną asmeninį gydytoją paskirs iš Santaros klinikų, o vieną iš Kauno klinikų“, – teigė gydytojas.
Jis nurodė nepažinojęs G.Nausėdos iš anksto.
R.Žaliūnas kardiologu dirba nuo 1987 metų. A.Klimašauskas nuo 1991 metų dirba gydytoju anesteziologu reanimatologu.
G.Nausėda prezidento pareigas pradės eiti po inauguracijos liepos 12 dieną.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris