Prieš teismą stos kyšiais atsiskaityti bandę pacientai ir jų gydytojas

www.lsveikata.lt
2019-05-07
Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras teismui perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą, kurioje šiauliečiui gydytojui neurologui K. D. pareikšti kaltinimai dėl kyšininkavimo už besigydantiems asmenims suteiktas įvairias medicinines paslaugas, o 5 pacientams – dėl gydytojų papirkimo. Vienas iš pacientų taip pat kaltinamas ir sukčiavimu.
Prieš teismą stos kyšiais atsiskaityti bandę pacientai ir jų gydytojas

 

Tai jau penktoji – paskutinė Šiaulių apylinkės teismui perduota byla, kuri buvo atskirta iš STT Šiaulių valdybos pareigūnų vykdyto ikiteisminio tyrimo tiriant atvejus, kai už kyšius suinteresuotiems pacientams Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos (NDNT) prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Šiaulių skyriuje buvo nustatomas darbingumo lygis.
Dar dvi taip pat šiais metais baigtos bylos šiuo metu nagrinėjamos Šiaulių apygardos teisme. Jose kaltinimai dėl kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo pareikšti nuo pareigų nušalintam NDNT Šiaulių I teritorinio skyriaus vedėjui G. J., o buvusi NDNT Šiaulių II teritorinio skyriaus vedėja J. S. kaltinama kyšininkavimu, sukčiavimu ir sukurstymu suklastoti dokumentus. Ikiteisminių tyrimų metu nustatyta, kad minėti NDNT Šiaulių teritorinių skyrių vedėjai priimdavo kyšius iš gydytojų už tai, kad pacientams būtų nustatomas palankus darbingumo lygis. Jiems duotų kyšių sumos siekdavo iki 500 eurų.
 
Šiose bylose kaltinimų sulaukė ir 3 šiauliečiai gydytojai – A. Ž., E. J., V. S. Tyrimų metu nustatyta, kad kai kurie gydytojai kyšius iš pacientų priimdavo ne tik už paruoštus medicininius dokumentus į NDNT, įrašytas melagingas ligų diagnozes, tačiau ir (ar) už kitų teisėtų ar neteisėtų medicininių paslaugų suteikimą, pavyzdžiui, medicinines konsultacijas, apžiūras, nedarbingumo pažymėjimų išdavimą ir pan. Atskiroje byloje gydytojas E. J. teismo baudžiamuoju įsakymu jau yra nubaustas paskiriant jam daugiau nei 13,5 tūkstančių eurų baudą.
 
Be to, vykusių ikiteisminių tyrimų metu įtarimai dėl gydytojų papirkimo buvo pareikšti 61 pacientui. Iš jų, 7 pacientus Šiaulių apylinkės teismas jau yra pripažinęs kaltais ir skyręs baudas nuo 187 iki 3766 eurų, 45 pacientai pripažino kaltę ir teismo buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, sumokant jiems skirtas sumokėti įmokas į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą, o likusieji dar laukia teismo sprendimo.
 

lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris