Patarėjas: su A. Veryga aptarti pokyčiai sistemoje, ne ministro likimo poste klausimas

Milena Andrukaitytė, BNS
2019-08-01
Prezidentas Gitanas Nausėda su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga aptarė reikiamus pokyčius sveikatos apsaugos sistemoje, o ne likimo šiame poste klausimą, teigia prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta.
Patarėjas: su A. Veryga aptarti pokyčiai sistemoje, ne ministro likimo poste klausimas
Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su laikinuoju sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga. LR Prezidentūros kanceliarijos nuotr./R.Dačkus

„Pagrindinė pokalbio tema buvo pokyčiai sistemoje, siekiant, kad sistema būtų kokybiškesnė ir paslaugos kokybiškesnės, bet ministro (likimo poste – BNS) klausimas nebuvo šio pokalbio tema“, – po susitikimo žurnalistams sakė S.Krėpšta.
„Susitikimo tikslas buvo pakalbėti apie sistemos pagrindinius iššūkius, kurie rūpi prezidentui, ir kokie pokyčiai numatyti iš sveikatos apsaugos ministro pozicijos keičiant situaciją. (...) Nebuvo spręsta klausimo dėl pritarimo ar nepritarimo eiti pareigas toliau“, – teigė patarėjas.
 

Sveikatos apsaugos ministras A.Veryga po susitikimo su prezidentu sakė besidžiaugiantis, kad pokalbis užtruko valandą, teigė galėjęs paaiškinti savo sprendimus, įgyvendintų pokyčių rezultatus.
„Kalbėjome tiek apie gydymo įstaigų tinklą, iššūkius, apie nepavykusius dalykus, dėl ko jie nepavyko, ar yra šansų juos dar šioje kadencijoje Seime priimti, tiek apie vaistų politiką, kompensavimą. Ir skaičius tam tikrus turėjau galimybę prezidentui pristatyti, paaiškinti, kodėl vieni ar kiti pokyčiai buvo įgyvendinti, kokius turime rezultatus“, – žurnalistams sakė A.Veryga.
Jis sakė neprognozuosiantis, kaip G.Nausėda vertina jo galimybes tęsti darbą Ministrų kabinete.
 
„Aš tikrai negaliu už prezidentą atsakyti, ar jis sutiks, ar nesutiks, ir negaliu imtis nei spėlioti, nei prognozuoti. Turėjau galimybę paaiškinti darbus, kuriuos darėme, o kaip tai prezidentas įvertins ir kokius sprendimus priims, tai jo diskrecija“, – sakė A.Veryga.
Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pareiškė, kad A.Veryga turi tęsti darbą atnaujintoje Vyriausybėje. 
Pasak jo, sveikatos apsaugos ministras ėmėsi spręsti daug klausimų, kurie iki šiol buvo tabu, pavyzdžiui, vaistų kainų.
 

Ministrų kabinetas atnaujinamas liepos pradžioje dėl valdančiosios koalicijos sutarus keturioms partijoms ir prisiekus prezidentui G.Nausėdai.
Daugumą sudarančios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga yra sutarusios pakeisti bent Susisiekimo, Vidaus reikalų ir Žemės ūkio ministerijų vadovus, bet prezidentui abejonių kelia ir kai kurių numatomų palikti ministrų veikla.
 
Tarp tokių ministrų yra ir A.Veryga, prezidentas su juo susitiko trečiadienį popiet.
Lietuvos pacientų organizacijų tarybos pirmininkė Vida Augustinienė trečiadienį paskelbė pareiškimą, kuriuo prašo nebeskirti A. Verygos sveikatos apsaugos ministru.
„Ministras proteguoja ir palaiko tik jam pataikaujančių organizacijų atstovus. Jei nuomonė skiriasi nuo jo, į ją net neatsakoma, vengiama susitikti ir išklausyti. Nebematome galimybių, kad A.Veryga galėtų toliau tinkamai ginti pacientų teises, todėl prašome gerbiamo prezidento nebeskirti jo toliau į šias pareigas“, – teigia V. Augustinienė.
 
Komentuodamas šį pareiškimą A.Veryga sakė nesantis tikras, ar tai visų pacientų organizacijų, ar V.Augustinienės asmeninė nuomonė.
„Tikrai jis ne pirmas šitos organizacijos ir šitos atstovės (pareiškimas – BNS), tikrai jis manęs nestebina, aš tos kritikos anksčiau esu sulaukęs, ir yra paaiškėję tokių keistų dalykų, kad prisistatant skėtine organizacija reiškiama vieno žmogaus valia. Aš nežinau, kaip yra šiuo atveju, ar tikrai visos organizacijos, kurias vienija ši taryba, mano taip pat“, – sakė ministras.

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris