Pasiskundė merui, nes užkliuvo... vienas punktas

Evelina Machova
2019-02-11
Norėjo kaip geriau, o... Taip būtų galima apibūdinti Kauno miesto poliklinikos situaciją su Lietuvos gydytojų sąjunga. Poliklinikos administracija nusprendė pagerinti darbo sutartis visiems gydymo įstaigos medikams. Nieko blogo tame neįžvelgia ir savivaldybė. Profsąjungai gi užkliuvo punktas, kad sąlygos gerinamos esant finansinėms galimybėms. Kas čia per apsidraudimas? Čia juk - ne verslas, o viešasis sektorius!
Pasiskundė merui, nes užkliuvo... vienas punktas

Informavo merą
„Tai kuo skundžiatės?“, - nugirdę kalbas apie Kauno miesto merui Visvaldui Matijošaičiui įteiktą skundą dėl Kauno miesto poliklinikos siekio pagerinti darbo sąlygas poliklinikos darbuotojams pasiteiravome Lietuvos gydytojų sąjungos Kauno filialo vadovės gydytojos Virginijos Lukšienės.
„Pirmiausia tai - ne skundas, o informacijos pateikimas. Kauno miesto poliklinikos vadovui kartu su sąjungos prezidentu prof. Liutauru Labanausku pateikėme informaciją, kuri dėl šakinės kolektyvinės sutarties įsigaliojo nuo sausio pirmos dienos. Aptarėme, kokios galimos šios sutarties praplėtimo galimybės. Tokia išplėsta sutartis galioja ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninėje Kauno klinikose.

Bendrą kalbą su jų vadovu radome. O Kauno miesto poliklinikos vadovas, gal nesupratęs ir nederinęs nei su Stebėtojų taryba, kas priklausytų viešajai įstaigai, nei su steigėju, vienašališkai patalpino poliklinikos intranete skelbimą, kad suteiks visiems vienodas sąlygas, jeigu bus finansinės galimybės“, - sako V.Lukšienė. 
Vadinasi, merą pasiekė „informacija“, kad poliklinikos vadovas Paulius Kibiša, išplėsdamas sutartis, ne tik profsąjungai priklausantiems darbuotojams, bet apskritai visiems pagerins darbo sąlygas. Negi dėl to reikia pykti?

 

„Mums užkliuvo punktas, „jeigu bus finansinės galimybės“. Mes tikrai ne prieš, kad visiems būtų geriau, bet punkto apie finansines galimybes šakinėje sutartyje nėra. Tiesiog tokios sąlygos turi būti užtikrinamos ir taškas. Jei jau susitarėme, gal turime žodžio laikytis?“ - klausia Lietuvos gydytojų sąjungos Kauno filialo vadovė gydytoja Virginija Lukšienė.


Sutartis su saugikliu
Žinoma, žodžio arba susitarimų laikytis reikia, bent jau tai būtų teisinga. Tačiau, logiškai mąstant, negali žmogaus prašyti pažadėti arba sutarti dėl to, ko realiai nežinai, tai yra kokia situacija sveikatos sektoriuje bus dar po dvejų metų. Mat šakinė sutartis pasirašyta iki 2021-ųjų. „Kadangi Gydytojų sąjungos nariams, slaugos darbuotojams, profsąjungos nariams šakinę kolektyvinę sutartį privalu vykdyti, ten nėra punkto, kad užspaudus finansiniams sunkumams to daryti nereikės. Todėl darbdavys tegu skaičiuoja ir tariasi su steigėju, kaip gali šią sutarties dalį plėsti ir įgyvendinti. Mes tikrai nenorime, kad būtų blogiau“, - sako V.Lukšienė.

Savo ruožtu Kauno miesto poliklinikos vadovas Paulius Kibiša sako, kad kilęs susirūpinimas dėl punkto, kuris susijęs su finansine padėtimi, yra normalus. Juk visos sutartys turi saugiklius. Juk ir dabar pasirašyta šakinė sutartis su Sveikatos apsaugos ministerija - neamžina. O ir profsąjunga negali garantuoti, kad sudarant naują sutartį ministerijai vadovaus tas pats ministras ir bus susitarta dėl tokių pačių sąlygų. Čia juk irgi nėra garantijų. O padėtis gali pasikeisti ir nebūtinai tik į gera.
 

„Galiu garantuoti tik tai, kad kol vadovausiu poliklinikai, nebus jokio skirstymo į profsąjungos ir ne profsąjungos narius. Visiems darbuotojams bus vienodos darbo sąlygos“, - sako Kauno miesto poliklinikos vadovas Paulius Kibiša.

 
Savivaldybė problemos neįžvelgia
Pasiteiravus Kauno miesto savivaldybės gydytojos Renatos Kudukytės-Gasperės, ar toks raštas savivaldybę pasiekė, medikė atsakė, jog taip. Tiesa, pati situacija atrodo šiek tiek keista. „Nelabai suprantamas pasipiktinimas. Juk poliklinikos administracija nenorėjo nieko blogo. Priešingai, tiek profsąjungos nariams, tiek ir ne norėjo suvienodinti darbo sąlygas. Vis dėlto, kadangi raštas gautas, kaip steigėjas pasitelkę teisininkus sėsime prie bendro stalo kartu su profsąjunga ir poliklinikos administracija bei ieškosime bendro sprendimo. Nors rimtos problemos šioje situacijoje kol kas tikrai nematau“, - sakė savivaldybės gydytoja.

Paklausta, kaip V.Lukšienė vertina medikų darbo sąlygas po penkių poliklinikų sujungimo, medikė teigė, jog viskas kaip ir neblogai: darbuotojai patenkinti, sąlygos gerėja. O ir šiuo klausimu, jokio konflikto, jei netyčia taip kas pagalvojo, nesiekiama. Tiesiog yra niuansas ir reikia jį išspręsti taikiai.
Gal tuomet reikėjo pradėti ne nuo laiško merui? Manau, ir pacientams patiktų, jei gydytojai įsipareigotų juos šimtu procentų pagydyti, nepriklausomai nuo ligos stadijos, gyvenimo būdo ar amžiaus. Na, čia kaip ir laikytis įsipareigojimų, kokie numatyti, neįvertinus nei ekonominių, nei kitų aspektų ne gydymo įstaigos, o šalies mastu.


Pozicija

VšĮ Kauno miesto poliklinikos Personalo valdymo ir administravimo skyriaus vadovė Jurga Labanauskienė:


- Pirmiausia sunkiai suprantamas Lietuvos gydytojų sąjungos, kaip organizacijos, atstovaujančios darbuotojų interesams ir suinteresuotos  kuo geresnėmis darbuotojų darbo sąlygomis, motyvas skųsti darbdavį dėl sąlygų darbuotojams pagerinimo.  Darbo kodekse bei Profesinių sąjungų įstatyme nurodomas  profesinių sąjungų veiklos tikslas -  ginti savo narių darbo ir ekonomines socialines teises bei interesus. Susitarimais su poliklinikos darbuotojais yra pagerintos darbo sąlygos bei socialinės garantijos visiems Kauno miesto poliklinikoje dirbantiems sveikatos priežiūros specialistams. Tuo nėra pažeidžiami darbuotojų Lietuvos gydytojų sąjungos narių, dirbančių Kauno miesto poliklinikoje, darbo, ekonominiai ir socialiniai interesai bei neprieštaraujama Lietuvos gydytojų sąjungos, kaip organizacijos, ginančios darbuotojų teises bei nesiekiančios pelno, tikslui.

Darbo kodeksas nustato minimalius darbo teisinių santykių reguliavimo standartus, kuriuos galima pagerinti ir vietiniais norminiais teisės aktais, ir individualiai sulygstama sutartimi. Taigi, darbdavys su darbuotoju gali susitarti dėl bet kurių darbo sąlygų, jei jos neprieštarauja imperatyviosioms kodekso nuostatoms. Tai, kad tam tikros darbo sąlygos yra aptartos ir šakos kolektyvinėje sutartyje, neįtakoja darbo sutarties šalių teisės ir neapriboja laisvės susitarti dėl šių sąlygų darbo sutartimi.
Įstaigos vadovui – poliklinikos direktoriui teisės aktais bei įstaigos įstatais suteikta teisė priimti visus įstaigos valdymo bei darbo organizavimo sprendimus, kurie nepriskirti kitų valdymo organų kompetencijai.

Pažymėtina, jog nemaža dalis Šakos kolektyvinėje sutartyje deklaruojamų darbuotojams palankesnių sąlygų Kauno miesto poliklinikoje yra įtvirtinta vidinėse tvarkose ir taikoma visiems darbuotojams dar gerokai anksčiau, nei pasirašyta Šakos kolektyvinė sutartis. Taigi, džiaugiamės savo darbuotojams  faktiškai užtikrindami tokias darbo sąlygas, dėl kurių profesinės sąjungos tik derasi ir siekia įgyvendinti.
Kauno miesto poliklinika savo veikloje vadovaujasi vertybėmis pagal kurias darbuotojai vertinami remiantis objektyviais kriterijais – jų kompetencija, profesinėmis žiniomis ir siekių tobulėti, pagarba ir atsidavimu pacientams,  orientacija į rezultatą ir komandine dvasia. Poliklinika, kaip darbdavys, yra įpareigota darbuotojams suteikti vienodas darbo sąlygas, draudžiama diskriminuoti ar taikyti dvigubus standartus.

 
Komentaras
LSMU ligoninės Kauno klinikų Ambulatorinių paslaugų koordinavimo tarnybos vadovas, LSMU Šeimos medicinos klinikos lektorius
 Šarūnas Mačinskas:
- Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų administracija labai gerai įvertino tokios sutarties atsiradimą, kuri leido sunkiai dirbantiems ir sveikatos priežiūros paslaugas teikiantiems darbuotojams sudaryti geras darbo saugos, apmokėjimo už darbą, atostogų skaičiavimo, kvalifikacijos kėlimo ir kitas sąlygas darbuotojams, kurios žymiai geresnės, nei numatyta naujame Darbo kodekse. Tačiau pasirašytoje sutartyje taip pat numatyta, kad sutarties sąlygos gali būti taikomos tik sutartį pasirašiusių profesinių sąjungų nariams, dirbantiems asmens sveikatos priežiūros įstaigose.
 
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų administracija kreipėsi į profesines sąjungas dėl galimybės išplėsti šios sutarties tokių gerų sąlygų taikymo galimybės visiems Kauno klinikų darbuotojams. Administracijos nuomone, nėra socialiai teisinga dirbant vienodomis sąlygomis taikyti skirtingas darbo sutarties sąlygas atsižvelgiant į tai, ar darbuotojas priklauso tam tikrai profesinei sąjungai. Narystė profesinėje sąjungoje yra savanoriška ir suteikia daug kitų papildomų privalumų bei paslaugų savo nariams. Todėl su derėtis norą pareiškusia Lietuvos gydytojų sąjunga derybų metu pagrindinė sąlyga buvo, kad ne atskiros, bet VISOS  šakinės kolektyvinės sutarties geros sąlygos būtų taikomos visiems Kauno klinikose dirbantiems darbuotojams.
Tikslių profesinių sąjungų narių skaičius Kauno klinikų administracija nežino, nes pasikeitus nario mokesčio mokėjimo tvarkai ne įstaiga, bet darbuotojas pats nurodo, kaip jis mokės nario mokestį.
 
 
lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris