Naujoje POLA valdyboje – ir nauji, ir gerai žinomi vardai

www.lsveikata.lt
2019-03-04
Kovo 2 d. vykusio visuotinio susirinkimo metu Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) nariai išrinko naują organizacijos valdybą. Kovai prieš vėžį savo patirtis ir kompetencijas sujungs 7 asmenų komanda: įvairių sričių specialistai, pacientai ir gydytojai. Pirmojo naujosios valdybos posėdžio metu taip pat paskirta nauja asociacijos direktorė, kuria tapo buvusi POLA valdybos narė Neringa Čiakienė. Asociacijos prezidento pareigas ir toliau eis Šarūnas Narbutas.
Naujoje POLA valdyboje – ir nauji, ir gerai žinomi vardai
POLA valdyba

„Vienas svarbiausių asociacijos tikslų – aktyviai atstovauti ir ginti onkologinių pacientų interesus įvairiose sveikatos priežiūros ir viešosios politikos formavimo srityse, o tam pasiekti keliame sau ambicingus uždavinius. Ateinančius trejus metus ir toliau sieksime didinti POLA bendruomenės narių gretas, kartu pritraukti daugiau jaunų su onkologine liga susidūrusių žmonių, kuriems šiandien tenka susidurti su diskriminuojančiu visuomenės ir valdžios institucijų požiūriu. Jau dabar aktyviai dirbame, kad POLA taptų pacientams patogia platforma, kurioje būtų sisteminama patikrinta kokybiška informacija apie onkologines ligas, jų gydymą, prevenciją, gyvensenos įtaką šių ligų valdymui. Tam reikalinga stipri aktyvių ir kompetentingų narių komanda, kuri padės sėkmingai įgyvendinti keliamus uždavinius“, – sakė Š.Narbutas.

 
Prie naujai išrinktos valdybos prisijungė VšĮ „Inkocentras“ vadovė gydytoja Jurga Misevičienė, iš Australijos į Lietuvą grįžęs ilgametę patirtį turintis šeimos gydytojas, klinikos „Medicina Generalis“ vadovas ir Lietuvos paliatyviosios medicinos draugijos valdybos narys Richard Cervin. Taip pat, darbą užsienyje į anesteziologo-reanimatologo pareigas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikose iškeitęs Aurimas Pečkauskas, Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugijos prezidentas Paulius Rakštys, radijo stoties „Extra FM“ įkūrėjas ir vadovas Nedas Šinkūnas ir komunikacijos specialistė Justina Gustė. POLA valdybai ir toliau vadovaus dabartinis asociacijos prezidentas ir vienas iš tarptautinės organizacijos „Youth Cancer Europe“ steigėjų, visuomenininkas, teisininkas Šarūnas Narbutas.
 
Kartu su naujos sudėties valdyba darbą pradeda ir nauja Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos direktorė Neringa Čiakienė. „POLA – išskirtinė organizacija, siūlanti eilę nemokamų paslaugų onkologiniams pacientams ir jų artimiesiems, palaikanti partnerystės ryšius su vėžį gydančiomis įstaigomis visoje Lietuvoje, teikianti ekspertinę nuomonę politikos formuotojams ir teisės aktų rengėjams, vienijanti beveik tris dešimtis pacientų draugijų ir beveik šimtą savanorių skirtinguose Lietuvos regionuose. Tikiu, kad mano asmeninės savybės, žinios ir įgūdžiai, daugiau kaip 15 metų patirtis planuojant ir įgyvendinant įvairaus masto projektus, kitų institucijų veiklos koordinavimas, darbas stiprių lyderių komandoje, leis užtikrinti sklandžią asociacijos veiklą ir pasiekti gerų rezultatų“, – sakė N.Čiakienė.
 
Penkerius metus POLA veikloje aktyviai dalyvaujanti N.Čiakienė iki šiol buvo diplomatė ir dirbo Užsienio reikalų ministerijoje, taip pat Vyriausybės kanceliarijoje. Ji pakeis iki šiol direktoriaus pareigias ėjusį Virginijų Šaulį.
Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija šiuo metu vienija daugiau kaip 11 tūkst. onkologinių pacientų ir beveik 30 nevyriausybinių organizacijų visoje Lietuvoje. Kas trejus metus asociacijos nariai renka naują asociacijos valdybą, kuriai vadovauja prezidentas.


lsveikata.lt „Facebook“. Būkime draugai! 
 

Komentuoti:

Vardas:
Komentaras:

    Gydytojas ir pacientas


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto sa...
    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    A.Radžiūnas: kenčiantiems lėtinį skausmą jau turime ką pasiūlyti

    „Lėtinį skausmą kenčiantis žmogus gyvena nuolatinėje baimėje, kad skausmas paaštrės“, – sako Kauno klinik...

    Budinti vaistinė


    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Vaistinių tinklas „Camelia“ neužleidžia lyderio pozicijų

    Jau 30 metų gyvuojantis lietuviško kapitalo vaistinių tinklas „Camelia“ lyderio pozicijų rinkoje neužleidžia ne...
    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ pristato sveikas kainas: ką sausį galite įsigyti pigiau?

    „Eurovaistinė“ kiekvieną mėnesį pristato naujas „sveikas kainas“ – bent 10 aktualiausių mėnesio prek...

    razinka


    Sveika šeima


    Ar šįryt išsivalėte dantis?

    Tik pusė Lietuvos ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvų ar globėjų kasdien ryte valo vaikams dantis, rodo naujausias Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ atliktas tyrimas. Konferencijoje dantų priežiūros specialistai aptarė esamą padėtį bei prevencines strategijas, padėsiančias spręsti spa...

    Sveikatos horoskopas


    Lakpkričio 23-29 d.

    Avi­nas
    Šią sa­vai­tę šil­čiau ren­ki­tės ir ven­ki­te skers­vė­jų. Tre­čia­die­nį ga­li­te su­sap­nuo­ti pra­na­šiš­ką sap­ną. Šeš­ta­die­nis - tin­ka­ma die­na są­na­rių gy­dy­mui ir spe­cia­liems mankš­tos pra­ti­mams.

    Pakalbėkim apie tai


    Svetur


    G.Thunberg – pranašė savame krašte?

    Klimato aktyvistė iš Skandinavijos Greta Thunberg, matyt, priprato ne tik rėžti paveikias kalbas, bet ir bendrauti su policijos pareigūnais. Praėjusį mėnesį ji buvo sulaikyta Londone, mat į viešbučio patalpas trukdė įeiti naftos ir dujų bendrovių atstovams. Šią savaitę aktyvistė su bendraminčiai nelegaliai savo k...

    Redakcijos skiltis


    Komentarai


    Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Henrikas Vaitiekūnas Krokodilo kepenys su saldžiąja puterija
    Kaip striksi dominatriksė?
    Henrikas Vaitiekūnas Kaip striksi dominatriksė?

    Naujas numeris